0





Το φλερτ σε μία σχέση είναι απαραίτητο. Είτε είμαστε παντρεμένοι είτε δηλώνουμε δεσμευμένοι είναι κάτι που δεν πρέπει να λείπει και αποτελεί το αλατοπίπερο σε μία σχέση. Τι ισχύει όμως αν γίνεται με κάποιο τρίτο άτομο; Αν φλερτάρεις μέσω μηνυμάτων ή μέσω διαδικτύου ή ακόμα και σε ένα μπαρ; Θεωρείται απιστία ακόμα και αν δεν υπάρχει κάποιο σκεπτικό από πίσω;


Οι λόγοι που μπορεί να οδηγήσουν μια γυναίκα στην απιστία σίγουρα είναι πολλοί αλλά μπορεί να έχουν ως βάση ένα αθώο φλερτ που “εξελίχθηκε”. Το ίδιο και για έναν άντρα. Τώρα όμως έχουμε την ευκαιρία να ξεδιαλύνουμε τα πράγματα και να διαβάσουμε 5 σημάδια που δείχνουν ότι το φλερτ δεν είναι και τόσο αθώο.



 

5 σημάδια που το φλερτ γίνεται απιστία!

 


1) Το κρατάς μυστικό 





Μιλάς με ένα άτομο μέσω μηνυμάτων και όταν σε ρωτάει η γυναίκα σου ή η σχέση σου, το αρνείσαι κάθετα και κάνεις ότι δεν υπάρχει. Aποφεύγεις να φανεί στο κινητό σου το όνομα αυτού ή αυτής και φοβάσαι να μην σε πάρει χαμπάρι και έρθει ο χωρισμός. Γιατί; Μάλλον καταλαβαίνεις ότι κάτι θα φανεί περίεργο. Ίσως να θες και να αποφύγεις μια υποκείμενη σύγκρουση, ειδικά αν η σχέση σου είναι υστερική! Το καταλαβαίνουμε όλοι αλλά είναι σίγουρα αυτός ο λόγος; Αν δυσκολεύεσαι να μιλήσεις στον κολλητό σου για αυτό τότε σίγουρα έχεις ξεπεράσει κάποια όρια. Πράξε αναλόγως!


2) Επιμένεις ότι είναι φίλη/ος




Όταν κάποιος καταλάβει ότι φλερτάρεις με ένα άτομο μέσω μηνυμάτων ή τηλεφώνου ή face to face και σε ρωτήσει τι συμβαίνει και εσύ απαντάς με υπεκφυγές ή χαρακτηρίζοντας την κατάσταση απλά “φιλική”, τότε σίγουρα κάτι πάει λάθος. Δεν έχεις βάλει το άτομο στην φιλική σου ζώνη, το friendzone. Εθελοτυφλείς προκειμένου να μην αποκαλύψεις ούτε στον εαυτό σου αλλά ούτε και στην σχέση σου ότι απολαμβάνεις την προσοχή από ένα τρίτο άτομο.


Μην προσπαθείς απλά να αποφύγεις τις ενοχές. Κάποια στιγμή θα αποκαλυφθείς ειδικά αν μετά από τέτοια συζήτηση αρχίζεις τα μέλια. Στις γυναίκες σίγουρα θα φανεί περίεργο και ίσως η σχέση ρέπει προς χωρισμό.


3) Δεν δίνεις προσοχή στην οικογένεια σου





 

Αν είσαι παντρεμένος και δεν περνάς ποιοτικό χρόνο με την οικογένεια σου είναι σίγουρα μία κίτρινη κάρτα που δηλώνει ότι κάτι άλλο παίζει στην ζωή σου. Αν κιόλας προτιμάς να βρίσκεσαι με το τρίτο άτομο ή ακόμα και να περνάς ώρες μιλώντας στο τηλέφωνο ή γράφοντας μηνύματα τότε είναι πολύ απλά τα πράγματα. Δεν είναι αθώο φλερτ και σίγουρα θα υπάρχουν κάποιες πίσω σκέψεις που κάνεις για το που θα οδηγήσει όλο αυτό. Ξεκαθάρισε το στο μυαλό σου και δώσε χρόνο εκεί που πιστεύεις ότι αξίζει.


4) Υπάρχουν υπονοούμενα 




Πιάνεις το κινητό σου και αρχίζεις να φλερτάρεις χωρίς ενοχές; Ανταλλάσσετε μηνύματα που έχουν έστω και ένα σεξουαλικό υπονοούμενο; Μηνύματα του τύπου “θέλω να μου μάθεις” ή “είσαι πολύ καλός στο τάδε” ή “τα λες πολύ καλά” μπορούν να έχουν μια σεξουαλική χροιά αν υπάρχει και το κατάλληλο παρασκήνιο στην συζήτηση. Πρόσεξε λοιπόν αν η κατάσταση γίνεται λίγο flirty ή αν το eye contact γίνεται όλο και πιο έντονο.


Μια ανοιχτή γλώσσα σώματος θα σου δώσει  επίσης να καταλάβεις ότι σου δίνεται το πράσινο φως. Ακόμα και απαλά αγγίγματα στο μπράτσο ή στον αγκώνα ή συνεχείς χειρονομίες καλλωπισμού από μια γυναίκα είναι σημάδια φλερτ. Σε αυτή την περίπτωση σίγουρα μπορεί να θεωρηθεί και απιστία αφού αργά ή γρήγορα θα πάει προς τα εκεί!


5) Ζητάς επιβεβαίωση από λάθος μεριά




Μία από τις συμβουλές που έχουμε ακούσει για μία υγιή σχέση είναι το φλερτ μέσα σε αυτήν. Δεν γίνεται να είσαι σε μία σχέση και να μην νιώθεις ωραίος και ότι διεκδικείσαι συνεχώς. Γιατί; Είναι ανάγκη του ανθρώπου να νιώθει ότι λαμβάνει επιβεβαίωση και προσοχή. Για αυτό και όταν δεν το παίρνεις από την σχέση σου νιώθεις ότι δεν καλύπτεσαι και στρέφεσαι προς τρίτα άτομα. Είναι ένας από τους λόγους που μια γυναίκα απάτα τον σύντροφό της.


Αν λοιπόν βλέπεις ότι ζητάς επιβεβαίωση από το άτομο που φλερτάρεις “αθώα” όπως λες, τότε ίσως είναι η στιγμή να καταλάβεις ότι δεν σε καλύπτει η σχέση και πρέπει να χωρίσεις. Αν συνεχίσεις μάλιστα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να καταλήξετε στο κρεβάτι και τότε ναι, θεωρείται απιστία!


Πως να βελτιώσω την σχέση μου;




Αν κατάλαβες λοιπόν ότι δεν πρόκειται για απλά μηνύματα ή συναντήσεις με φιλικό ενδιαφέρον τότε σίγουρα μπορείς να διορθώσεις την σχέση σου. Πώς; Απλά προσπάθησε να επικοινωνήσεις περισσότερο, να επενδύσεις και να ζητήσεις χρόνο από τον σύντροφό σου. Γιατί; Ενδεχομένως η έλλειψη προσοχής από αυτόν να είναι ο λόγος που σε ώθησε να “παραπατήσεις”. Μην προσπαθείς να είσαι συνέχεια το κέντρο της προσοχής. Συγκεντρώσου στον εαυτό σου και πως να αυξήσεις την αυτοπεποίθηση σου ώστε να μην ζητάς όλο και περισσότερη επιβεβαίωση και να μην έχεις ανασφάλειες για την σχέση. Είναι πράγματα που ξενερώνουν μία γυναίκα.


Η απιστία είναι ένα αρκετά υποκειμενικό θέμα και όποιος έχει απατήσει το έχει κάνει για τους δικούς του λόγους. Αυτό που πρέπει να ξέρουμε είναι ότι πρέπει να είμαστε ειλικρινείς με το άτομο που έχουμε επιλέξει και να του ζητάμε αυτά που εμείς θα θέλαμε σε μία σχέση ώστε να είμαστε ευτυχισμένοι! Μην ξεχνάμε ότι όλα διορθώνονται αρκεί να το επικοινωνήσουμε!


Πηγή:the-man.gr

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top