0

  
Βασικά είναι μια λίστα πραγμάτων που κάνουμε αρκετοί αλλά σύμφωνα με έρευνες πρέπει να το σταματήσουμε γιατί κάνουμε κακό στην υγεία μας. Μερικά μάλιστα από αυτά τα έχουν κάποιοι σαν κανόνα όπως τον καφέ μετά το φαγητό για καλή χώνεψη... και όμως..

Εμείς είμαστε εδώ για να σου ανοίξουμε τα μάτια σε ότι έχει να κάνει με τις κακές διατροφικές και γενικές συνήθειες που μέχρι τώρα έκανες και τις έκανες λάθος..Για παράδειγμα:

1. Δεν πρέπει να τρώμε φρούτα. Τουλάχιστον όχι αφότου έχουμε λάβει μεγάλη ποσότητα τροφής. Οι ειδικοί προτείνουν τα φρούτα να λαμβάνονται με άδειο στομάχι έως και μία ώρα πριν το γεύμα.

2. Καλό είναι να μην πίνουμε τσάι μετά το φαγητό. Το τσάι περιέχει ουσίες που δυσκολεύουν την απορρόφηση του σιδήρου. 



3. Ποτέ ζεστό μπάνιο αφού έχουμε φάει. Η πέψη επιβραδύνεται δραματικά όταν στο σώμα ρίχνουμε ζεστό νερό. 

4. Κακή ιδέα το περπάτημα. Γιατί; Διότι μπορεί να προκαλέσει παλινδρόμηση της τροφής προς τον οισοφάγο και δυσπεψία.

5. Το ίδιο και ο... ύπνος! Καλό είναι να αφήσουμε να περάσουν περίπου 2 ώρες από τη στιγμή που φάγαμε και μετά να πέσουμε για ύπνο. Ο ύπνος το μεσημέρι δεν έχει συνδεθεί τυχαία με την παχυσαρκία. 

6. Δεν καπνίζουμε! Αν το κάπνισμα κάνει κακό κάθε ώρα της ημέρας, τότε μετά από κάποιο γεύμα, τα προβλήματα που προκαλούμε στον οργανισμό μας είναι περισσότερα και σχετίζονται κυρίως με τη δυσλειτουργία του πεπτικού μας συστήματος.

Πηγή:manslife.gr

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top