0


Ορεκτικά συνοδευτικά του ποτού. Τα ορεκτικά που προτείνουμε είναι τα τέλεια συνοδευτικά για ένα κρασί ή μία μπύρα με φίλους. Μας βγάζουν από τη δύσκολη θέση με λίγα υλικά και γίνονται πολύ γρήγορα. Και βέβαια, δεν είναι ακριβά και δεν χρειάζεται να ξοδέψετε και μια περιουσία για να τ’ αγοράσετε και να τ’ αποκτήσετε.

Προτιμούμε ψωμί κρύο και όχι πολύ φρέσκο, κατά προτίμηση πολύ λεπτές φρατζολίτσες ειδικές για καναπεδάκια. Τις κόβουμε σε λεπτές φέτες πάχους ενός δακτύλου και σε διάφορα σχήματα (τρίγωνα, στρογγυλά, τετράγωνα). Καλύπτουμε τη μία πλευρά με φρέσκο βούτυρο και επάνω στο βούτυρο τοποθετούμε τη γέμιση. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να τις γαρνίρουμε. Παρακάτω θα δείτε πως τα ψωμάκια αυτά μπορούμε να τα μετατρέψουμε σε γευστικές μπουκιές που θ’ απογειώσουν τον ουρανίσκο σας από την γευστικότητά τους.




 
Τα ψωμάκια
 

Σε παραλληλόγραμμα ψωμάκια, απλώνουμε το βούτυρο, βάζουμε λίγη μαγιονέζα στη μέση και επάνω ρίχνουμε βρασμένο κρόκο αβγού, περασμένο με το τρυπητό.

Σε κυκλικά ψωμάκια, απλώνουμε κρέμα αντζούγιας ή σαρδέλας και στη μέση τοποθετούμε μια ελιά, αφού προηγουμένως αφαιρέσουμε το κουκούτσι.

Σε βουτυρωμένα τρίγωνα ψωμάκια, τοποθετούμε κομματάκια καβουράκια και στη μέση βάζουμε μια γαρίδα βρασμένη. Γαρνίρουμε με μαγιονέζα και μαρουλάκι ψιλοκομμένο σαν φιδέ. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για λίγο, πριν τα σερβίρουμε.


Σε βουτυρωμένα τετράγωνα ψωμάκια, αλείφουμε μία στρώση ρώσικη σαλάτα και τοποθετούμε στη μέση μία φέτα αβγού.

Μπορείτε να σερβίρετε αυτά τα ορεκτικά και πριν το κυρίως γεύμα. Ταιριάζουν πολύ και σε «καθιστά» τραπέζια και σε μπουφέ. Και δίνουν μια ξεχωριστή ευχαρίστηση σε σας και στην παρέα σας, τη στιγμή που θέλετε ν’ απολαύσετε το ποτό σας. Και παράλληλα να κάνετε μια όμορφη παρέα μια όμορφη συζήτηση, με την απλή και απόλυτη γεύση των ορεκτικών που έχετε ετοιμάσει, να σας συνοδεύουν.


Πηγή:mensday.gr

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top