0




Στην «κατάψυξη» μπαίνει από σήμερα η χώρα καθώς η θερμοκρασία αναμένεται να πέσει αισθητά ενώ θα σημειωθούν και χιονοπτώσεις.

Το θερμόμετρό θα δείξει μέχρι 5 βαθμούς στα ηπειρωτικά και μέχρι τους 12 οι υψηλότερες στη Κρήτη.

Τις βραδινές ώρες θα σημειωθεί παγετός στη Βόρεια Ελλάδα αλλά και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, μιας και ο υδράργυρος θα αγγίξει τους -12 βαθμούς και δεν θα ξεπεράσει όλη την ημέρα τους 0 βαθμούς σε αρκετές πόλεις της βόρειας Ελλάδας και Ηπείρου.

Οι χιονοπτώσεις πιο εξασθενημένες θα επηρεάσουν τη Βόρεια Ελλάδα, τη Θράκη, την Ανατολική, Κεντρική, Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο. Δεν αποκλείεται χιονόνερο και στα νησιά του Αιγαίου. Στην Αττική αναμένεται χιονόνερο στο κέντρο της πόλης και ασθενής χιονόπτωση στα Βόρεια Προάστια. Μόνο στην Εύβοια φαίνεται να επιμείνουν τα χιόνια και την Τρίτη καθώς τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα.

Θα επικρατήσουν βοριάδες που αρχικά θα είναι ισχυροί φτάνοντας τα 7 με 8 μποφόρ, γρήγορα όμως θα εξασθενήσουν.

Ειδικότερα:

Στη Θράκη και στη Μακεδονία  νεφώσεις με ασθενή χιονόπτωση. Στο Θρακικό βορειοανατολικοί άνεμοι στα 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από -3 έως 3 βαθμούς.

 Στη Θεσσαλονίκη τοπικές νεφώσεις. Το θερμόμετρο από  -4 έως 1 βαθμό.

Στην Ήπειρο, στα νησιά του βορείου Ιονίου και τη δυτική Μακεδονία τοπικές νεφώσεις και ασθενή χιονόπτωση στα ορεινά και ημιπεδινά. Η θερμοκρασία από -4 έως 6 βαθμούς.

Στην Κεφαλονιά, το Πύργο και τη Σπάρτη νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο.Στο Ιόνιο βορειοδυτικοί άνεμοι στα 5-7 μποφόρ.

Στην υπόλοιπη Πελοπόννησο νεφώσεις με βροχές και ασθενή χιονόπτωση στα ορεινά. Η θερμοκρασία από -2 έως 8 βαθμούς.

Στα Κύθηρα βροχές και καταιγίδες και ο υδράργυρος μέχρι τους 7 βαθμούς.

Στη Κρήτη βροχές και χιόνια στα ορεινά. Το θερμόμετρο από 6 έως 11 βαθμούς και οι άνεμοι βόρειοι στα 4 με 6 μποφόρ. 

Στα Δωδεκάνησα, στις Κυκλάδες και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο. Οι άνεμοι βόρειοι στα 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία μέχρι τους 8 βαθμούς.

Στη Θεσσαλία, τη Κεντρική  και Στερεά Ελλάδα, τοπικές νεφώσεις με ασθενή χιονόπτωση και πιο έντονη στα ορεινά και την Εύβοια. Η θερμοκρασία από -6 έως 4 βαθμούς.

Στην Αττική νεφώσεις με χιονόνερο και ασθενή χιονόπτωση στα βόρεια του νομού. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 0 έως 6 βαθμούς Κελσίου.  

Πηγή:newpost.gr

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top