0




Όλα τα κινητά όλων των κατηγοριών  είτε με λογισμικό iOs ή Αndroid, θέλουν προσοχή στην χρήση τους και ειδικά στην μπαταρία τους. Είναι κρίμα να πρέπει να αλλάξουμε κινητό επειδή ξεφορτίζεται τουλάχιστον 2 φορές μέσα στην μέρα! Ξέρουμε όλοι ότι με την χρήση τους, μειώνεται η αντοχή της μπαταρίας αλλά το πόσο θα κρατήσει είναι ξεκάθαρα στο χέρι μας.


Σου έχουμε όμως την λύση. Αν δεν θέλεις να το πετάξεις σε έναν χρόνο επειδή έχεις βαρεθεί να το φορτίζεις και να σου “τρώει” ρεύμα τότε έχεις μία μόνο λύση. Μπορείς να μάθεις τώρα 6 συμβουλές που θα κρατήσουν την μπαταρία σου ζωντανή, μην το παραλείψεις.




6 τρόποι για να αντέχει περισσότερο η μπαταρία του κινητού σου!

 


1) Μην το ενοχλείς όταν φορτίζει




Σκέψου σαν ότι η μπαταρία σου χρειάζεται έναν σύντομο ύπνο που θα χρειαστεί μισή ώρα μέχρι να φτάσει το 50% ή και παραπάνω ανάλογα την συσκευή και το fast charging. Kατά την διάρκεια της φόρτισης δεν πρέπει να το ενοχλούμε αφού όχι μόνο δεν φορτίζει τόσο γρήγορα αλλά την ταλαιπωρούμε κιόλας. Προσοχή όμως! Δεν πρέπει να το αφήνουμε να φτάνει 100%. Η νέα γενιά μπαταριών ιόντων λιθίου δουλεύει καλύτερα όταν βρίσκεται μεταξύ 20% και 50%. Πρέπει να το αποσυνδέουμε από την φόρτιση όταν φτάνει το 80% και να το φορτίζουμε μέχρι έστω και λίγο κάτω από 20%.




2) Μην το φορτίζεις την νύχτα




Ίσως από τις πιο δύσκολες συμβουλές που μπορούμε να ακολουθήσουμε. Όλοι μας το φορτίζουμε κατά την διάρκεια της νύχτας και αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος. Τα κινητά περιέχουν μπαταρίες ιόντων λιθίου και αυτές όταν υπερφορτίζονται ή όταν τις αφήνουμε να αδειάσουν (0%) , τις βλάπτουμε και μειώνουμε την απόδοσή τους. 


Μην ξεχνάμε ότι μέσα στην μπαταρία υπάρχουν θάλαμοι και ιόντα που τρέχουν από την μία μεριά στην άλλη προκειμένου να έχουμε ροή ρεύματος. Άρα, όταν το αφήνουμε για ώρες στο 100% ή περιμένουμε να αδειάσει τότε σίγουρα δεν θα μας βγάλει και πολύ χρόνο!




3) Κλείσε τις περιττές εφαρμογές


 



Ναι είναι τόσο αυτονόητο που δεν το κάνουμε καν! Αν θέλουμε να αντέξει η μπαταρία και να μείνει βράχος και για τα επόμενα χρόνια τότε απλά πρέπει να το κάνουμε. Μόλις αποσυνδεόμαστε από κάποια εφαρμογή, πατάμε στην διαχείριση εφαρμογών και τις κλείνουμε και από εκεί. 

Δεν χρειάζεται να τρέχουν στο παρασκήνιο αν δεν τις χρησιμοποιούμε, καίγοντας άδικα τον “κινητήρα” μας.




4) Μην το παρακάνεις με τις ειδοποιήσεις




Είναι ένας σημαντικός λόγος που βλέπουμε την στάθμη της μπαταρίας να κατρακυλά. Όσο και να μην το έχουμε προσέξει παραμένει πρόβλημα το να έχουμε υπερβολικά πολλές ειδοποιήσεις. Μην ξεχνάμε ότι τα social media,τα παιχνίδια στο κινητό, το Gmail, μας στέλνουν ειδοποιήσεις ακόμα και αν δεν τρέχουμε την εφαρμογή εκείνη την στιγμή. 

Έτσι όμως κάθε φορά που εμφανίζεται μια ειδοποίηση, ανάβει η οθόνη ή κάποιος led φωτισμός ή ακόμα και δονείται το κινητό. Για αυτό χωρίς να το καταλαβαίνουμε πέφτει τόσο γρήγορα.


Τι να κάνουμε; Πάμε στο Menu και έπειτα στις ειδοποιήσεις και βλέπουμε που έχουμε δώσει άδεια. Τις περιττές τις σβήνουμε και κρατάμε μόνο αυτές που μας ενδιαφέρουν. Καλό είναι να μην ξεπερνάνε τις 10.




5) Απενεργοποίησε κάποιες λειτουργίες




Όλα τα κινητά έχουν ενσωματωμένο GPS που είναι υπέροχο για να ξέρεις πόσο μακριά είσαι από μία τοποθεσία ή από την κοντινότερη καφετέρια σου. Χρήσιμο για εμάς αλλά όχι για την μπαταρία μας. Λειτουργίες όπως Bluetooth, NFC, GPS, Hotspot πρέπει να απενεργοποιούνται μόλις τελειώνουμε την χρήση τους και δεν τις χρειαζόμαστε πλέον. Επειδή κιόλας χρησιμοποιούν την κεραία του κινητού είναι αυτά που θα ρίξουν την στάθμη της. 


Mπορούμε επίσης να δοκιμάζουμε να βάζουμε την συσκευή μας σε λειτουργία πτήσης όταν θέλουμε να εξοικονομήσουμε μπαταρία! Έτσι απενεργοποιούνται όλες οι υπηρεσίες που σχετίζονται με την κάρτα sim-κεραία και σώζουμε αρκετό χρόνο και ενέργεια.



6) Βάλε ασπρόμαυρο wallpaper




Όταν είχα πάρει το πρώτο μoυ smartphone έβαλα έναν καταρράκτη 3D για φόντο. Το πρώτο πράγμα που παρατήρησα ήταν πόσο γρήγορα έπεφτε η μπαταρία ειδικά σε ένα μέσης κατηγορίας κινητό. Είναι κανόνας να μην χρησιμοποιούμε κινούμενα ή 3D φόντο διότι ακόμα και όταν είμαστε στο menu, αυτό αναγκάζει τα pixel να αναβοσβήνουν σαν τρελά! Αντί αυτού ας δοκιμάσουμε ένα ασπρόμαυρο wallpaper που πέρα του ότι είναι αρκετά κομψό και διακριτικό σου γλιτώνει πολλά ποσοστά (%) της μπαταρίας.


Δες επίσης: Τα 6 καλύτερα οικονομικά smartphones!


Tip: Δες τις ρυθμίσεις της μπαταρίας

Μπαταρία ρυθμίσεις


Μην γελιόμαστε, λίγοι είναι αυτοί που παρατηρούν τις ρυθμίσεις της μπαταρίας. Πρέπει να ξεκινήσουμε να το κάνουμε και εμείς αφού μόνο έτσι θα ξέρουμε ποιες εφαρμογές ή και λειτουργίες τρώνε τόση ενέργεια! Αν πάμε στο menu → ρυθμίσεις → μπαταρία θα μπορέσουμε επίσης να τσεκάρουμε ποιες εφαρμογές τρέχουν στο παρασκήνιο και όχι μόνο. Μπορούμε να επιλέξουμε σε καθεμία και να περιορίσουμε την χρήση της στο παρασκήνιο. Η λειτουργία “εξοικονόμηση μπαταρίας” πρέπει να χρησιμοποιείται συχνότερα από εμάς καθώς θα μας σώσει στις δύσκολες στιγμές. Έτσι, θα χαιρόμαστε για περισσότερο το smartphone μας.


Για να δούμε διαφορά στον χρόνο ζωής της μπαταρίας και το πόσο θα μας βγάλει πρέπει να συνδυάσουμε όλες αυτές τις συμβουλές και επίσης και κάποια ακόμα κόλπα. Αν έχεις iPhone μπορείς να δεις εδώ πιο εξιδανικευμένες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν όσο δεν φαντάζεσαι! Κλείνε πάντα τις εφαρμογές από την διαχείριση εφαρμογών και τις περιττές λειτουργίες του κινητού σου! Τέλος κράτησε το σε μία μέση θερμοκρασία για να “επιβιώσει”.


Πηγή:the-man.gr

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top