0


Σίγουρα όταν ξεκινάς τη γυμναστική δε μπορείς να γνωρίζεις τα πάντα ή να τα κάνεις όλα σωστά. Όπως είναι φυσικό θα υποπέσεις σε μερικά λάθη αρχαρίων όταν γυμνάζεσαι, τα οποία όμως μπορεί να πάνε πίσω την εξέλιξη σου ή να ρίξουν την ψυχολογία σου.


Πράγματι, αν θέλεις να δεις διαφορά στο σώμα σου παρόλο που μόλις ξεκίνησες να πηγαίνεις στο γυμναστήριο τότε πρέπει να αποφύγεις μερικά κοινά λάθη. Δες λοιπόν 5 λάθη αρχαρίων που κάνεις όταν γυμνάζεσαι!



 

5 Λάθη γυμναστικής που πρέπει να αποφύγεις!

 


1. Παραμελείς τη διατροφή σου




Το ότι γυμνάζεσαι δεν είναι αρκετό αν θέλεις θεαματικά αποτελέσματα στο σώμα σου. Η γυμναστική θα πρέπει να συνοδεύεται και με καλή διατροφή. Αν μάλιστα ακολουθείς ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο, πλούσιο σε φρούτα, λαχανικά, άπαχες πρωτεΐνες και φτωχό σε ζάχαρη τότε θα δεις ότι οι ώρες που σπαταλάς κάνοντας ασκήσεις δε θα πάνε χαμένες!



2. Ξεκινάς κατευθείαν με τα βάρη




Ναι, τα βάρη είναι σημαντικά για να χτίσεις μυς και να δείχνεις γυμνασμένος. Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεκινάς κατευθείαν σηκώνοντας πολλά βάρη αλλά να φτάσεις στα βάρη αφού έχεις αποκτήσει δύναμη. Για το λόγο αυτό είναι καλύτερα να ξεκινήσεις με μερικές ασκήσεις χρησιμοποιώντας μόνο το βάρος του σώματος, όπως τα push ups, τα καθίσματα, οι βυθίσεις τρικεφάλων και άλλες τέτοιες ασκήσεις χωρίς εξοπλισμό. Έτσι, θα δυναμώσεις και θα είσαι έτοιμος να πιάσεις τα βάρη μετά από λίγο.



3. Αγνοείς την ευκαμψία σου




Αν κοιτάς τον εαυτό σου στον καθρέπτη αλλά αυτό που βλέπεις είναι μια λάθος στάση σώματος που ρίχνει το τελικό αποτέλεσμα τότε αυτό συμβαίνει επειδή αγνοείς ασκήσεις που θα σε βοηθήσουν να στέκεσαι σωστά και να αποκτήσεις ευκαμψία. Αυτό που χρειάζεσαι λοιπόν είναι μερικές ασκήσεις pilates για ενδυνάμωση, σωστή στάση σώματος και ευθυγράμμιση. Έτσι, θα δεις ότι αλλάζει η συνολική εικόνα του σώματος σου και δείχνεις πιο ευθυτενής.




4. Πέφτεις σε ρουτίνα




Συχνά, ειδικά όταν είσαι αρχάριος στη γυμναστική, καταλήγεις να κάνει το ίδιο πρόγραμμα καθημερινά, με τις ίδιες επαναλήψεις και ασκήσεις κάθε φορά. Αυτό όμως οδηγεί σε ρουτίνα. Αν θέλεις να ξεπεράσεις το στάδιο του αρχάριου και να δεις πραγματική αλλαγή τότε πρέπει να πιέσεις τον εαυτό σου παραπέρα. Αύξησε λοιπόν τις επαναλήψεις, μείωσε το χρόνο των διαλειμμάτων ή πρόσθεσε νέες για να δεις πραγματική αλλαγή.




5. Θέλεις άμεσα αποτελέσματα




Είναι αλήθεια ότι για να ξεκινήσεις να βλέπεις αλλαγή από την άσκηση χρειάζεται αρκετή υπομονή στην αρχή. Αν λοιπόν δε βλέπεις τα αναμενόμενα αποτελέσματα στον επιθυμητό χρόνο δεν πρέπει να αποθαρρυνθείς και να τα παρατήσεις. Αντίθετα, αυτό το σημείο είναι που θέλει να δείξεις πείσμα και δύναμη για να συνεχίσεις!


Πηγή:the-man.gr

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top