0



Στόχος κάθε δίαιτας και σωστής διατροφής είναι να χάσεις λίπος. Αν μάλιστα συνδυάσεις τη δίαιτα με άσκηση τότε θα χτίσεις του μυς σου και το σώμα σου θα έχει μια πιο υγιή και ελκυστική εικόνα. Συμβαίνει όμως συχνά αντί για λίπος να καις μυς, πράγμα που απέχει πολύ από το επιθυμητό!


Ευτυχώς, ο οργανισμός σου σου δίνει ορισμένα σημάδια όταν κάτι δεν πάει καλά με τη δίαιτα και τη γυμναστική σου και χρησιμοποιεί τους μυς ως καύσιμο για να λειτουργήσει. Δες λοιπόν ποιες είναι οι 4 σημαντικότερες ενδείξεις ότι καις μυς κι όχι λίπος!





1. Κουράζεσαι πιο πολύ από πριν στην προπόνηση

κουρασμένος άντρας προπόνηση καις μυς


Σίγουρα η προπόνηση είναι μια κουραστική διαδικασία. Αλλά αν τελευταία νιώθεις ασυνήθιστα κουρασμένος τότε αυτό πιθανό να σημαίνει ότι η μυϊκή σου μάζα έχει μειωθεί αισθητά, δίνοντας θέση στο λίπος. Και όταν ένα σώμα έχει περισσότερο λίπος τότε έχει λιγότερη αντοχή και υπάρχει πιο έντονο το αίσθημα της κόπωσης. Αν λοιπόν βλέπεις ότι δε μπορείς να σηκώσεις τα βάρη που σήκωνες ή να κάνεις όσο επαναλήψεις έκανες τότε πιθανό να έχεις κάψει μέρος των μυών σου.




2. Το ποσοστό λίπους στο σώμα σου δε μειώνεται

άντρας μετράει σωματικό λίπος


Ο πιο σίγουρος τρόπος για να δεις αν καις μυς είναι το ζύγισμα σε συνδυασμό με λιπομέτρηση. Αν λοιπόν χάνεις βάρος αλλά το ποσοστό λίπους στο σώμα σου μένει το ίδιο τότε αυτό σημαίνει ότι αυτό που χάθηκε ήταν μυϊκή μάζα. Μπορεί λοιπόν να έχεις χάσει κιλά αλλά το σώμα σου δε θα πάρει τη σφριγηλή μορφή που θέλεις επειδή έχεις ακόμα αρκετό λίπος.





3. Χάνεις πολύ γρήγορα βάρος

πόδια πάνω σε ζυγαριά


Μην βιαστείς να χαρείς αν δεις ανεβαίνοντας στη ζυγαριά ότι έχεις χάσεις αρκετά κιλά, περισσότερο μάλιστα από το αναμενόμενο. Συχνά αυτό σημαίνει ότι μαζί με λίπος κάηκαν και μυς, πράγμα διόλου επιθυμητό. Η απώλεια βάρους είναι μια διαδικασία που θέλει χρόνο και υπομονή και όχι βιαστικές και επιπόλαιες ενέργειες που έχουν στόχο το γρήγορο αδυνάτισμα. Μόνο με μια ισορροπημένη δίαιτα θα χάσεις αρκετό λίπος και ιδανικά όχι μυς.




4. Δυσκολεύεσαι στις καθημερινές σου δραστηριότητες

κουρασμένος άντρας πιάνει κεφάλι καις μυς


Το μεγάλο ποσοστό λίπους στο σώμα εντείνει το αίσθημα της ατονίας. Ενώ λοιπόν ένα σώμα με μεγάλο ποσοστό μυϊκής μάζας κουράζεται πιο δύσκολα και έχει περισσότερη ενέργεια, ισχύει ακριβώς το αντίθετο όταν έχεις αρκετό λίπος. Με άλλα λόγια, αν αισθάνεσαι έντονη κόπωση, σε σημείο που να μη μπορείς να ανταποκριθείς σε απλές καθημερινές δραστηριότητες τότε αυτό είναι μια ένδειξη ότι οι μυς σου έχουν μειωθεί δίνοντας τη σκυτάλη στο λίπος.


Πηγή:the-man.gr

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top