0


  
Είναι όπως οι τοξίνες. Χώνονται στη ζωή σου, απομυζούν την ενέργειά σου και σε κάνουν να ... μιζεριάζεις. Και δυστυχώς βρίσκονται παντού, χωρίς καν να υπάρχει ένα σημάδι που να σε προειδοποιεί πριν μπλέξεις μαζί τους. Αντίθετα!!! Οι τοξικοί άνθρωποι είναι συνήθως εκείνοι που συμπαθούν -κατά μία έννοια- όλοι. Τους αρέσει να δραματοποιούν τη ζωή τους ή αντίστροφα να την εξάρουν, μιλώντας διαρκώς για τις δεξιότητές τους τόσο που τελικά μοιάζουν συμπαθείς.


Πως θα τους αναγνωρίσεις:

Γκρινιάζουν για όλα: Είναι εξαιρετικά δύσκολο να τους ικανοποιήσει κάτι, αλλά ακόμη κι αν αυτό συμβεί κάποτε θα βρουν τρόπο να αφήσουν ένα δηλητηριώδες σχόλιο πίσω τους. 

Έχουν ανεπτυγμένο Υπερεγώ: Οι περισσότερες φράσεις τους ξεκινούν με το "εγώ" και φυσικά εκθειάζουν τα κατορθώματά τους.

Διατυμπανίζουν πόσο αδικημένοι είναι: Η ζωή ασφαλώς τους φέρθηκε άδικα και το λένε διαρκώς, γιατί κατά τη γνώμη τους τους άξιζαν τα πάντα και πήραν ... ψίχουλα.



Δεν μπορούν να ακούσουν χωρίς να διακόψουν: Είναι τόσο βαθιά απορροφημένοι στα δικά τους που ό,τι κι αν τους πεις θα βρουν τρόπο να φέρουν την κουβέντα, διακόπτοντας σε γρήγορα σε εκείνο που οι ίδιοι θέλουν να πουν.


Διαθέτουν ... μεγάλο φτυάρι για όλους: Είναι ασυναγώνιστοι στο κουτσομπολιό. Ξέρουν ή επινοούν ιστορίες για όλους και φυσικά "θάβουν" ασύστολα, προκειμένου να βγάλουν τον εαυτό τους "λάδι".

Χαίρονται με τη δυστυχία των άλλων: Τίποτα δεν τους δίνει τόση χαρά όσο η δυστυχία των άλλων. Μπορούν να σου μιλούν ώρες για ανθρώπους που αγνοείς εντελώς, μόνο και μόνο για να σου πουν πόσο άτυχοι στάθηκαν και να νοιώσουν οι ίδιοι καλά.


Μεταστρέφουν όσα τους λέτε σε ... βέλη εναντίον σας: Έχουν ένα μοναδικό τρόπο να θυμούνται και να ερμηνεύουν πράγματα που τους εκμυστηρεύεστε για να τα χρησιμοποιήσουν την κατάλληλη στιγμή ως βέλη στη φαρέτρα τους. Φυσικά για να σας μειώσουν ή νας σας πληγώσουν.

Αν τα βασικά χαρακτηριστικά τους σας βοηθήσουν να αναγνωρίσετε τους τοξικούς ανθρώπους που έχετε γύρω σας, βγάλτε τους όσο πιο γρήγορα γίνεται από την καθημερινότητά σας. Είναι μικρές σταγόνες από δηλητήριο, που βάζετε συνειδητά ή ασυνείδητα στη ζωή σας και το μόνο που πετυχαίνουν είναι να την κάνουν μίζερη και θλιβερή.

Πηγή:manslife.gr

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top