0


  
Η μόδα συχνά επιβάλει τάσεις και ... ακροβασίες που κολακεύουν συγκεκριμένα άτομα και κυρίως συγκεκριμένους σωματότυπους. Κι αν οι γυναίκες χαλούν τον κόσμο χρόνια τώρα μέχρι να βρουν "τι ταιριάζει στο ... αχλάδι" καιρός να μάθουμε κι εμείς οι άντρες πως να διαλέγουμε το ντύσιμό μας με βάση τον σωματότυπο που έχουμε.

Οι τύποι που διακρίνουν τον αντρικό σωματότυπο είναι 4: το ορθογώνιο σχήμα, το τριγωνικό, το τραπεζοειδές και το οβάλ.

Ειδικότερα όσοι έχουν Ορθογώνιο Σώμα, στο οποίο οι ώμοι, η μέση, αλλά και οι γοφοί έχουν το ίδιο πλάτος θα πρέπει να προσπαθούν να κάνουν τους ώμους να φαίνονται μεγαλύτεροι, για να κολακεύσουν την εμφάνισή τους. Μπλέιζερ, μακριά σακάκια και μπλούζες με στρογγυλή λαιμόκοψη συνήθως επιτυγχάνουν το ποθούμενο, στρέφοντας την προσοχή στο πάνω τμήμα του σώματος και δημιουργώντας την εντύπωση του όγκου στους ώμους.


Όσοι έχουν Τριγωνικό Σώμα, όπου ώμοι και στήθος είναι στενότερα από τη μέση και τους γοφούς  θα πρέπει να προσπαθούν να τονίσουν ώμους και στήθος και να τους δώσουν "οπτικό όγκο" χρησιμοποιώντας σακάκια και μπουφάν με ελαφρές βάτες ή μπλουζάκια με γιακά σε σκούρα χρώματα που κολακεύουν.


Όσοι έχουν Οβάλ Σώμα, δηλαδή κοιλίτσα που ... στρογγυλοποιεί την εικόνα τους, χρειάζονται σκούρα χρώματα που συνήθως "κόβουν κιλά" και πουκάμισα με ρίγες που δίνουν την αίσθηση του ψιλόλιγνου στο σώμα.

Όσοι τέλος έχουν Τραπεζοειδές Σώμα, δηλαδή ανοιχτούς ώμους και στήθος και στενότερη μέση και γοφούς καλό είναι να επιλέγουν μπλούζες με V στη λαιμόκοψη που ισορροπούν την εμφάνισή τους και παντελόνια με σχέδια που θα τραβούν την προσοχή στο κάτω μέρος του σώματος και θα κολακεύουν την γενική εικόνα.


Πηγή:manslife.gr

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top