0


  
Αν έψαχνες τρόπο να πείσεις το έτερον ήμισυ ή ακόμα και τους γονείς σου για να «χτυπήσεις» το τατουάζ που πάντα ονειρευόσουν, ήρθαν νέες έρευνες για να σε βοηθήσουν.



Απίστευτο; Και όμως καθόλα αληθινό!  Μια νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην American Journal of Human Biology αποδεικνύει το πώς τα τατουάζ έχουν οφέλη για την υγεία μας! Σύμφωνα με τα ευρήματα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο της Alabama , τα τατουάζ ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, με αποτέλεσμα να μπορεί να εξοντώνει αποτελεσματικότερα ιούς, βακτήρια και άλλα μικρόβια, προστατεύοντάς μας από κοινές λοιμώξεις.


«Πειραματόζωα» της εν λόγω έρευνας ήταν άτομα που είχαν κάνει ένα ή περισσότερα τατουάζ. Τους ρώτησαν πόσα τατουάζ έχουν κάνει συνολικά και πόση ώρα χρειάστηκε για να γίνει καθένα από αυτά. Οι ερευνητές πήραν επίσης δείγματα σάλιου από τους εθελοντές πριν και αφού έκαναν ένα καινούργιο τατουάζ. Μετρήθηκαν τα επίπεδα κορτιζόλης, μιας ορμόνης του στρες που έχει αποδειχθεί ότι καταστέλλει την ανοσοαντίδραση, καθώς και τα επίπεδα ανοσοσφαιρίνης Α, ενός αντισώματος που απαντάται στο αναπνευστικό και το γαστρεντερικό σύστημα.

Πηγή:manslife.gr

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top