0

Όχι δεν σας χρυσώνουμε το χάπι που λόγω εποχής κρίσης ο κόσμος δεν έχει να πληρώσει για θέρμανση. Έχει αποδειχτεί επιστημονικά ότι και να μπορούμε να ζεσταθούμε, καλό θα είναι το δωμάτιο που κοιμόμαστε να είναι κρύο. Οι λόγοι; Δείτε αν σας φτάνουν οι 5 που παραθέτουμε παρακάτω:


Καλύτερα επίπεδα ινσουλίνης

Το σώμα σας θα σας ευχαριστεί αν κατεβάσετε τον θερμοστάτη μερικούς βαθμούς πριν κοιμηθείτε, μειώνετε το κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη. Οι ερευνητές σύγκριναν τα επίπεδα ινσουλίνης σε ανθρώπους που κοιμήθηκαν σε περιβάλλοντα με διάφορες θερμοκρασίες και διαπίστωσαν πως εκείνοι που κοιμούνταν στα ψυχρότερα δωμάτια έκαιγαν περισσότερες θερμίδες!



Θα φαίνεστε νεότεροι

Το σώμα μας εκκρίνει μελατονίνη όταν είναι σε πιο κρύα περιβάλλοντα. Η μελατονίνη είναι η πιο σημαντική αντιγηραντική ορμόνη και σε συνδυασμό με άλλες ορμόνες θα κάνει το  δέρμα μας να είναι σε καλύτερη κατάσταση.



Θα κοιμηθείτε πιο εύκολα

Όπως αναφέρει η Kathleen Doheny στο περιοδικό «WebMD», όταν πάμε για ύπνο, πέφτει η θερμοκρασία του σώματός μας. Όταν το δωμάτιο έχει ζέστη, το σώμα σας δεν θα μπορέσει εύκολα να μπει σε κατάσταση ύπνου και να ρίξει τη θερμοκρασία του, και έτσι θα καθυστερήσετε να κοιμηθείτε.



Αν κοιμηθείτε γυμνοί, θα χαλαρώσετε  γρηγορότερα

Πολλοί άνθρωποι κοιμούνται γυμνοί και μάλιστα λένε πως κοιμούνται και πιο βαθιά! Αν βγάλετε τα ρούχα σας, το σώμα σας θα βρει τη θερμοκρασία που χρειάζεται για να πέσει σε ύπνο πιο γρήγορα.



Αν κοιμηθείτε γυμνοί με το ταίρι σας θα βοηθήσετε το σώμα σας!

Το να κοιμηθείτε με το ταίρι σας γυμνοί, θα σας βοηθήσει στο να γίνει η σχέση σας πιο στενή και πιο οικεία. Η Sarah Thomas έγραψε στους «International Business Times» πως το σώμα σας θα εκκρίνει οξυτοκίνη: μία ισχυρή ορμόνη που παράγεται στους άντρες και στις γυναίκες κατά τη διάρκεια του οργασμού και ενισχύει το αίσθημα της σύνδεσης.

Πηγή:manslife.gr

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top