0

Η καλή αεροβική ικανότητα στα πρώτα χρόνια της ενήλικης ζωής, μπορεί να αυξήσει την δύναμη του μυαλού, βελτιώνοντας έτσι τις επιδόσεις στις σπουδές και ανοίγοντας το δρόμο για καλύτερη επαγγελματική επιτυχία αργότερα στη ζωή, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Οι γιατροί «γνωρίζουν την βασική αρχή εδώ και 3.000 χρόνια: νους υγιής εν σώματι υγιεί», λέει ο επικεφαλής ερευνητής δρ Χ. Τζωρτζ Κουν, καθηγητής Αναγεννητικής Νευροεπιστήμης στο Κέντρο Επιδιόρθωσης Εγκεφάλου & Αποκατάστασης του Πανεπιστημίου του Γκότενμπουργκ, στη Σουηδία. Η νέα μελέτη αποδεικνύει ακριβώς αυτό.

Η σχέση μεταξύ γυμναστικής και νοητικής λειτουργίας έχει μελετηθεί και στο παρελθόν, αλλά στην πλειονότητα των περιπτώσεων επίκεντρο ήταν οι μεσήλικες, οι ηλικιωμένοι (κυρίως για την άνοια) και τα παιδιά. Επιπλέον, οι μελέτες με επίκεντρο τους νεαρούς ενήλικες συνήθως ήταν μικρότερες από την παρούσα.


Ωστόσο, «τα πρώτα χρόνια της ενήλικης ζωής είναι η περίοδος κατά την οποία διαμορφώνεται σημαντικές συμπεριφορικές συνήθειες και νοητικές λειτουργίες», λέει ο δρ Κουν. «Είναι η περίοδος της ζωής κατά την οποία οι ακαδημαϊκές επιδόσεις ασκούν την μεγαλύτερη επιρροή στο μέλλον».

Εξαιρετικά μεγάλη

Η νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Proceedings of the National Academy of Sciences» (PNAS), ήταν εξαιρετικά μεγάλη: συμπεριέλαβε 1,2 εκατομμύρια άντρες που γεννήθηκαν στη Σουηδία μεταξύ 1950 και 1976.

Περισσότεροι από 250.000 από αυτούς ήταν αδέλφια και περισσότεροι από 3.000 ήταν δίδυμοι, με τους 1.432 να είναι πανομοιότυποι (μονοωογενείς) δίδυμοι.

Πηγή:manslife.gr

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top