0

Μια μοναδική μορφή Ω-3 λιπαρών. Τα καλά λιπαρά που χρειάζεται ο οργανισμός μας!

   Είναι γνωστό πως για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού μας, απαιτείται η παροχή μιας σειράς θρεπτικών συστατικών, θερμιδογόνων και μη. Είναι όμως λιγότερο γνωστό ή αν θέλετε παραγνωρισμένο, το γεγονός ότι για να «συμβάλλουν» όλα αυτά τα συστατικά στην υγεία ενός οργανισμού, πρέπει να διέπονται από μια μεταξύ τους αρμονική σχέση, από μια αναλογία. Προκειμένου για παράδειγμα να έχουμε υγιείς κυτταρικές μεμβράνες και σωστή ορμονική λειτουργία, δεν χρειάζεται απλά να καταναλώνουμε ω-6 (πλούσιες πηγές το αραβοσιτέλαιο, το σογιέλαιο, τα δημητριακά, το λίπος του κοτόπουλου, κλπ) και ω-3 λιπαρά οξέα (πλούσιες πηγές τα ιχθυέλαια, τα καρύδια, ο λιναρόσπορος, κλπ)… Πάνω από όλα, απαιτείται να υπάρχει μια σωστή αναλογία πρόσληψης, μεταξύ αυτών των πολυακόρεστων λιπαρών οξέων.

   Η δυτικού τύπου διατροφή, που έχει υιοθετηθεί δυστυχώς και στη χώρα μας, συνεπάγεται αναλογία πρόσληψης ω-6 προς ω-3 λιπαρών, ίση με 15 - 17 προς 1 (ω-6/ω-3 = 15-17/1) !!! Η συγκεκριμένη αναλογία, θεωρείται ότι εμπλέκεται στην εκδήλωση αλλά και στην εξέλιξη πολλών νοσημάτων φθοράς, μεταξύ αυτών και του καρκίνου... Σκοπός λοιπόν πρέπει να είναι, μέσα από τις σωστές επιλογές διατροφής (π.χ. συχνή κατανάλωση ψαριών, μείωση της μεγάλης κατανάλωσης σπορέλαιων και προϊόντων τους) να προσεγγίσουμε την ιδανική αναλογία ω-6/ω3 που είναι 4/1 (από κάποιους ερευνητές προτείνεται αναλογία ακόμα μικρότερη, της τάξεως του 2,5-3/1). Σε αυτή τη προσπάθεια μια νέα μοναδική τροφή, φαίνεται πως θα αποτελέσει μελλοντικά το απόλυτο «εργαλείο» επίτευξης υγείας και ευεξίας… Το όνομα της ; Krill Oil (Έλαιο Κριλ).

   To Krill Oil, εξάγεται από ένα ζωοπλαγκτόν, με λατινική ονομασία Euphausia superba και εμπεριέχει μεγάλη ποσότητα φωσφολιπιδίων, πολύ πλούσιων στα πολύτιμα ω-3 λιπαρά, EPA και DHA. Παράλληλα το Krill Oil είναι πλούσιο σε ισχυρά αντιοξειδωτικά συστατικά με κύριο την ασταξανθίνη (μια φυσική χρωστική που συναντάμε επίσης στον αστακό και στο σολομό και η οποία στη Νορβηγία θεωρείται το "ελιξίριο" της ομορφιάς...), δίνοντας μας μια τροφή με 300 φορές μεγαλύτερη αντιοξειδωτική δυνατότητα, σε σχέση με τη γνωστή μας βιταμίνη Ε.

Τα ω-3 με τη μορφή φωσφολιπιδίων που εμπεριέχονται στο Krill Oil έχουν πολύ υψηλότερη βιοδιαθεσιμότητα (απορρόφηση από το λεπτό έντερο και αξιοποίηση από στις κυτταρικές μεμβράνες) από ότι τα ω-3 σε μορφή τριγλυκεριδίων, που συναντάμε στα κλασικά ιχθυέλαια. Σε αυτή κυρίως τη διαφορά οφείλονται και οι μοναδικές επιδράσεις του Krill Oil στην υγεία.

   Πολυάριθμες κλινικές μελέτες δείχνουν πως τα ω-3 λιπαρά, ιδιαίτερα σε μορφή φωσφολιπιδίων, προάγουν την υγεία του καρδιαγγειακού και του κεντρικού νευρικού συστήματος, ενώ πολύ θετικές είναι οι επιδράσεις τους και στην υγεία των αρθρώσεων. Παράλληλα, μελέτη στοχευμένη στη δράση του Krill Oil στην υπερλιπιδαιμία, έρχεται να αποδείξει πως κατανάλωση 1-3 γρ. Krill oil καθημερινά, συμβάλλει στην ουσιαστική μείωση των επιπέδων ολικής χοληστερόλης, τριγλυκεριδίων και LDL χοληστερόλης («κακή» χοληστερόλη) σε 3 μήνες! Με μια τόσο λοιπόν, σαφή επίδραση στην υγεία του καρδιαγγειακού, του νευρικού συστήματος και των αρθρώσεων και δεδομένης της ανισορροπίας μεταξύ ω6/ω3 λιπαρών στη διατροφή μας, το Krill Oil είναι το συμπλήρωμα που απευθύνεται σε πολύ μεγάλη μερίδα πληθυσμού στη χώρα μας.

   Ο σεβασμός απέναντι στο περιβάλλον, επιτάσσει η αλιεία αυτού του ζωοπλαγκτόν να γίνεται με τρόπους που σέβονται τη τόσο ουσιαστική βιωσιμότητα του. Επιλέξτε Krill Oil που ως πρώτη ύλη προέρχεται από τη Νορβηγία. Οι Νορβηγοί κατέχουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά, ότι το προϊόν αλιεύθηκε με τους ενδεικνυόμενους τρόπους ώστε να μην διαταραχθεί η οικολογική ισορροπία.





Πηγή: www.kxenos.gr

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top