Πρόσφατη κολλεγιακή έρευνα έδειξε πως το κόκκινο κρασί βοηθά στην καύση λίπους.
Μια χημική ουσία στα κόκκινα σταφύλια, το ελλαγικό οξύ επιβραδύνει την ανάπτυξη των λιποκυττάρων και το σχηματισμό νέων, ενώ παράλληλα ενισχύει τον μεταβολισμό των λιπαρών οξέων στα ηπατικά κύτταρα.
Σύμφωνα με την έρευνα, τα ανθρώπινα ηπατικά και λιπώδη κύτταρα που καλλιεργήθηκαν στο εργαστήριο μόλις εκτέθηκαν σε εκχυλίσματα τεσσάρων φυσικών χημικών ουσιών που εμπεριέχονται στα κόκκινα σταφύλια Muscadine, ενισχύθηκε η καύση λίπους στο οργανισμό και βελτιώθηκε η ηπατική λειτουργία.
5 συνήθειες που βλάπτουν την υγεία της καρδιάς!
Οι ερευνητές λένε πως αν μπορούσαν να φτιάξουν διατροφική συνταγή για τη μείωση της συσσώρευσης λίπους στο ήπαρ με απλά τρόφιμα όπως τα σταφύλια, θα ήταν καλό για τις ασθένειες που οφείλονται στην παχυσαρκία.
Τέλος τονίζουν ότι η κατανάλωση κόκκινου κρασιού ή χυμού κόκκινων σταφυλιών πρέπει να γίνεται με μέτρο γιατί ακόμα και το ελλαγικό οξύ δεν είναι θαυματουργό ούτε αποτελεί θεραπεία.
Πηγή:manslife.gr
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.