0


Ώρες μπροστά από υπολογιστή είτε για δουλειά είτε για ψυχαγωγία; Πόσες είναι οι φορές που σηκωθήκατε και τα μάτια σας εκτός από κατακόκκινα πονούσαν αφόρητα και σας προκαλούσαν ημικρανία; Σήμερα σας δίνουμε μερικές συμβουλές για να καταπολεμήσετε αυτό το άσχημο συναίσθημα και να αισθανθείτε καλύτερα:



Για να ανακουφίζετε τα κουρασμένα μάτια, εάν βρίσκεστε μπροστά σε έναν υπολογιστή, ή ένα βιβλίο, για πολλές ώρες, σταματάτε κάθε 20 λεπτά, για να κατευθύνετε το βλέμμα σας, επί ένα λεπτό, προς ένα μακρινό αντικείμενο, πέρα από τα 6 μέτρα

Πάρτε τα μάτια σας από τον υπολογιστή και περιστρέψτε τα στο χώρο, εστιάζοντας για λίγα δευτερόλεπτα σε μακρινά αντικείμενα. Σε όλη τη διάρκεια της άσκησης να θυμάστε να εισπνέετε και να εκπνέετε αργά. Επαναλάβετε για 10 φορές.

Φανταστείτε ότι μπροστά σας βρίσκεται ένα μεγάλο ρολόι. Κοιτάξτε τον αριθμό 12 για 3 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια, κοιτάξτε το 6 και ανοιγοκλείστε τα μάτια σας 5 φορές. Μόλις τελειώσετε, καλύψτε τα μάτια σας με τις παλάμες των χεριών σας και αφήστε τα να ξεκουραστούν για 1 λεπτό.

Τρίψτε τις παλάμες σας μέχρι να ζεσταθούν λίγο και στη συνέχεια καλύψτε τα μάτια σας, χωρίς να τα πιέζετε. Μείνετε στο σκοτάδι για 1 λεπτό.

Τα περισσότερα προβλήματα οφείλονται σε μικρού βαθμού υπερμετρωπίες ή/και αστιγματισμού. Εάν έχετε συμπτώματα όπως κόπωση των ματιών κ.λ.π. κάντε μια λεπτομερή εξέταση των ματιών σας υπογραμμίζοντας στον οφθαλμίατρο που θα σας εξετάσει τα συμπτώματα αυτά καθώς και το ότι κάνετε συχνή χρήση του υπολογιστή.

Πηγή:manslife.gr

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top