0

1. Απόφυγε να γκουγκλάρεις το πρόβλημα σου. Κάνεις τα πράγματα χειρότερα.

2. Προσπάθησε να διαβάσεις την πραγματική επιθυμία που κρύβεται πίσω από το άγχος σου

Την στιγμή που αρχίζεις να φρικάρεις θυμήσου να ρωτήσεις τον εαυτό σου μήπως νιώθεις κάτι από τα παρακάτω: πείνα, θυμό, μοναξιά ή κούραση. Και φρόντισε αναλόγως τον εαυτό σου.

3. Εφάρμοσε τον πιο αποτελεσματικό κανόνα αναπνοής

Πάρε εισπνοή για 4 δευτερόλεπτα, κράτα την αναπνοή σου για 7, και εξέπνευσε σε 8 χρόνους.Αυτή άσκηση είναι ιδανική, σε περίπτωση που υποφέρεις κι από αυπνίες.

4. Κινήσου 

Δεν χρειάζεται να τρέξεις 5 χλμ. για να αποσυμφορήσεις το άγχος. Αρκεί να σηκωθείς από τη θέση σου και να πιεις ένα ποτήρι νερό, να κάνεις μία βόλτα το τετράγωνο.

5. Συναίσθηση

Σκέψου τι σου συμβαίνει τη δεδομένη στιγμή. Προσπάθησε για λίγο να απομονώσεις τον εαυτό σου από το εξωτερικό περιβάλλον (νοητικά εννοούμε) και να σκεφτείς πως νιώθεις, τι αλλαγές επιφέρει αυτό στο σώμα σου (επιτάχυνση της αναπνοής, ρίγη κ.α.). Αυτή η "άσκηση" θα μειώσει τα επίπεδα της κορτιζόλης, της ορμόνης του άγχους δηλαδή.



6. Άλλαξε την προοπτική με την οποία βλέπεις ό,τι σε αγχώνει

7. Χώρισε τη δουλειά σε μικρότερα κομμάτια

Όταν νιώθεις άγχος, ακόμα και το πιο μικρό πράγμα φαντάζει τεράστιο. Προσπάθησε να διαχωρίσεις μία δουλειά (ακόμα και την πιο μικρή) σε επιμέρους στάδια και ολοκλήρωνε τα ένα-ένα. Έτσι όλα θα φαίνονται πιο βατά, πιο άνετα, πιο εφικτά.

Πηγή:manslife.gr

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top