0


1. Η παραλία
Μπορεί να ακούγεται ειδυλλιακή, μια όαση στην έρημο της μεγαλούπολης, αλλά μετά φτάνεις στην πλαζ: πλήθος κόσμου, σκουπίδια, φωνές, παιδάκια σκοντάφτουν πάνω σου, ρακέτες επιδίδονται σ’ ένα συνεχές, ασταμάτητο, τικ τακ που σου τρυπάει τον εγκέφαλο και όταν τελικά βρεις μια γωνιά να ξαποστάσεις, θα είναι δίπλα στον πιο ενοχλητικό τύπο της παραλίας. Δοκίμασε την πισίνα, θα με θυμηθείς. 




2. Τα «περίεργα» ονόματα
Τώρα που κανείς πια δε βγάζει την κόρη του Μαρία, έχει αρχίσει να μας λείπει, έτσι; Τερψιχόρη, Ακριβή, Υακίνθη, Έκτορας, Ιππόλυτος, Ερμόλαος και Στρατόνικος, δεν είναι σαν να βγαίνεις για καφέ με τη συνοικιακή λέσχη ανάγνωσης ποίησης; Κάποιοι γονείς δεν αγαπούσαν πολύ τα παιδιά τους. 

3. 3D Πορνό
Αν βλέποντας πορνοταινίες η σκέψη που κάνεις είναι «πόσο τέλειο θα ήταν να πετάγονταν εικονικά σταγονίδια υγρών στο πρόσωπό μου», τότε αυτό είναι το είδος πορνό που θα λατρέψεις. Αν και τα τρισδιάστατα στήθη έχουν μια κάποια γοητεία, όταν αυτά φτάνουν σε μέγεθος το zeppelin, έχει χαθεί κάθε ερωτισμός. 

4. Κόκκινο κρασί
Χωρίς καμία εμπάθεια για τους οινογνώστες και επαγγελματίες ή χομπίστες δοκιμαστές κρασιού, είναι αστείο να θες να πιεις ένα ποτήρι για να περάσεις καλά και να ακούς για τανίνες και τρόπους μετάγγισης και απόσταξης και να σε ρωτούν πολύ φυσιολογικά αν «ακούς» το καπνιστό δέρμα, τη γλυκόριζα, και το σχιστόλιθο. Σταφύλι και αλκοόλ νιώθω μόνο, και δε βάζω και νερό στο κρασί μου. 

5. «Αποκάλυψη ΣΟΚ»
Εξώφυλλα σε περιοδικά, τίτλοι σε ιστοσελίδες, τελικά οι μόνοι που παθαίνουν σοκ με τα κορμιά των celebrities με μαγιό, είναι οι ίδιες όταν βλέπουν το εαυτό τους φόρα παρτίδα χωρίς retouch. Απίστευτο! Άντρες και γυναίκες που γυμνάζονται όλη μέρα με κοιλιακούς και γραμμωμένους μύες. Διαδώστε! Καλά τα social media και η ενημέρωση, αλλά μέχρι έναν βαθμό.

6. Ιδιωτικότητα
Η μανία καταδίωξης, ειδικά από την έξαρση του διαδικτύου κι έπειτα, έχει εξαπλωθεί σαν ιός στα ανθρώπινα μυαλά. Μάντεψε, οι περισσότεροι κάνουν λάθος. Αν ανησυχείς για την πιστωτική σου κάρτα λογικό, αλλά για τον κωδικό σου στο Facebook, δε νομίζω πως υπάρχει λόγος. Εκτός αν εκείνη η φωτογραφία από το καλοκαίρι του 2007 στη Νάξο, κρύβει μυστικά υψίστης σημασίας. 

7. Δημοτικότητα
Ο Albert Einstein πρέπει να είχε έναν κύκλο δέκα ανθρώπων στην καθημερινότητά του. Η Kim Kardashian έχει 42 εκατομμύρια ακόλουθους στο Twitter. Όπως βλέπεις η θεωρία της σχετικότητας βρίσκει μια άλλη εφαρμογή στην προκειμένη περίπτωση. 




8. Το μεθύσι
Κανείς δεν ξυπνάει το επόμενο πρωί από 10 μπύρες, με το κεφάλι καζάνι για να πει «τι τέλεια νύχτα, γνώρισα υπέροχους ανθρώπους, μου πρότειναν μια τρομερή δουλειά και βρήκα και τη γυναίκα της ζωής μου». Πίνουμε για να αποκτήσουμε θάρρος και τόλμη. Μια καλύτερη ιδέα θα ήταν να ενηλικιωθείς και να τολμήσεις, πριν αρχίσεις να ζαλίζεσαι. 

9. Απαντήσεις σε Μεγάλα Ερωτήματα Ζωής
Δε θα βρεις ποτέ την απάντηση που ζητάς, ώστε να σου εξηγήσουν τα ανεξήγητα. Μην ψάχνεις το πώς, το γιατί και το τι κρύβεται πίσω από κάθε τι, γιατί μια θεωρία συνωμοσίας θα είναι πάντα εύκαιρη στο συρτάρι ώστε να σε τρελάνει. Το μυστικό είναι ένα: πέρνα καλά, μην πληγώνεις τους ανθρώπους και όλα θα φτιάξουν. Με ευχαριστείς αργότερα. 

10. California Rolls
Για να ονομάσεις ένα φαγητό sushi, πρέπει να κατάγεται από την Ανατολική Ασία, όχι το Los Angeles. Αυτή τη σύγχυση πληθυσμού και κουλτούρας μόνο σαν λανθασμένο marketing μπορεί να το εκλάβει κανείς. Παρόλ’ αυτά, επειδή είναι νόστιμο, μπορείς να λες «θα πάρω αυτό εδώ» και να χρησιμοποιείς τον δείκτη σου. Όχι τίποτ’ άλλο, αλλά ζούμε και στην εποχή του politically correct.




Πηγή:menshealth.gr

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top