0



Το να βρίσκεσαι σε μια τοξική σχέση είναι κάτι που δύσκολα καταλαβαίνεις. Μπορεί οι φίλοι, γνωστοί ή η οικογένεια σου να σου λένε ότι αυτή η σχέση δε σου κάνει καλό, παρόλα αυτά αρνείσαι να καταλάβεις ότι η σύντροφός σου ,σου προκαλεί κακό. Ίσως η σχέση σου να ξεκίνησε όμορφα αλλά μετέπειτα να άλλαξε, ίσως να ήταν από την αρχή προβληματική. Το θέμα είναι καταλάβεις εάν όντως βρίσκεσαι σε μια τοξική σχέση. Πώς θα το καταλάβεις όμως;


Εδώ θα βρεις μερικά σημάδια που δείχνουν ότι βρίσκεσαι σε μια τοξική σχέση. Δες ποια είναι αυτά και προσπάθησε να καταλάβεις εάν σου συμβαίνει κάτι αντίστοιχο!


1. Νιώθεις συνεχώς άσχημα




Μια σχέση σίγουρα έχει τα πάνω και τα κάτω της. Κάποιες φορές θα νιώθεις υπέροχα και κάποιες φορές όχι και τόσο. Το πρόβλημα ξεκινάει όταν νιώθεις συνέχεια άσχημα. Βλέπεις άλλα ζευγάρια που δείχνουν ευτυχισμένα και δεν μπορείς να ταυτιστείς. Το να τερματίσεις μια σχέση σίγουρα δεν είναι εύκολο, όμως όταν πρόκειται για την ψυχική σου υγεία είναι κάτι που πρέπει να σκεφτείς καλά.



2. Δεν υπάρχει προσπάθεια




Όταν θέλεις να κρατήσεις κάτι, προσπαθείς γι αυτό. Όταν η μια πλευρά δίνει τον καλύτερο της εαυτό και η άλλη δεν προσπαθεί καθόλου, μάλλον υπάρχει πρόβλημα. Αν παρατηρείς ότι η σύντροφος σου αδιαφορεί και δεν προσπαθεί καθόλου για τη σχέση σας, μάλλον δε θέλει πολύ να την κρατήσει.


3. Δεν μπορείς να πεις αυτά που νιώθεις




Έχεις πιάσει τον εαυτό σου να κρατάει τα συναισθήματα του. Νιώθεις ότι και να πεις αυτό που νιώθεις δεν έχει νόημα και δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι. Αυτό είναι ένα σημάδι που λαμβάνεις από τη σύντροφο σου. Ίσως δε σου δείχνει το κατάλληλο ενδιαφέρον για να συζητήσεις μαζί της και να λύσετε τα προβλήματα σας.



4. Όλη η αγάπη προέρχεται από εσένα




Σίγουρα ο κάθε άνθρωπος αγαπάει με τον τρόπο του. Όταν νιώθεις όμως ότι όλη η αγάπη, η συμπόνια και τα συναισθήματα προέρχονται αποκλειστικά από εσένα, μάλλον αυτό συμβαίνει. Κάνεις μόνο εσύ στοργικές κινήσεις, μιλάς γλυκά χωρίς ανταπόκριση, προσπαθείς να βρεθείτε αλλά μάταια. Μια σχέση αποτελείται από δυο άτομα. Όταν όλα τα συναισθήματα δίνονται μόνο από τον ένα, αυτό σημαίνει κάτι για τη σχέση.



5. Δεν παίζει ρόλο το τι περνάς



Σε μια σχέση και τα δυο μέλη θέλουν να υποστηρίξουν και να υποστηριχτούν. Είσαι πάντα εκεί για τη σύντροφο σου σε ό,τι και αν της συμβαίνει. Σου ζητάει συνέχεια υποστήριξη, κατανόηση και να είσαι δίπλα της. Όταν τη χρειάζεσαι όμως, δεν είναι εκεί. Ψάχνεις να βρεις τον άνθρωπο σου για να σε στηρίξει και να σε παρηγορήσει αλλά είσαι πάλι μόνος. Όταν της το ζητάς, θεωρεί πως το πρόβλημα σου δεν είναι τόσο μεγάλο. Τέτοια συμπεριφορά δείχνει αδιαφορία και έλλειψη αγάπης και συμπόνιας.


6. Πολλά ψέματα



Υπάρχουν περιπτώσεις που ένα αθώο ψεματάκι δεν πειράζει και πολύ. Όταν όμως τα ψέματα επαναλαμβάνονται, γίνονται κάτι συνηθισμένο χωρίς κάποια πιθανότητα διόρθωσης, τότε υπάρχει πρόβλημα. Δημιουργείται έλλειψη εμπιστοσύνης από την πλευρά σου και έλλειψη σεβασμού προς εσένα από την άλλη πλευρά. Τα ψέματα είναι κάτι που δε θα έπρεπε να υπάρχει σε μια σχέση καθώς την καταστρέφει.


7. Δεν υπάρχει προσωπικός χώρος




Άσχετα από το γεγονός ότι είστε σε σχέση, έχετε και οι δύο το δικαίωμα να διατηρείται και άλλες διαπροσωπικές σχέσεις. Φίλοι, παρέες, συνεργάτες, οικογένεια αποτελούν τον κοινωνικό περίγυρο πολλών ανθρώπων και είναι εξίσου σημαντικά άτομα στη ζωή του κάθε ένα. Δεν έχεις πρόβλημα να αφιερώνει η σύντροφός σου χρόνο στις παρέες της, αλλά όταν έρχεται η σειρά σου υπάρχουν προβλήματα. Σε υποψιάζεται, σε ζηλεύει, δε σε αφήνει να βγεις και πριν από κάθε έξοδο με τους φίλους σου γίνεται τσακωμός. Άμα δεν της έχει δώσει λόγο για να μη σε εμπιστεύεται, μάλλον όλα αυτά είναι ένα σημάδι και για τη δική της συμπεριφορά εκτός της σχέσης σας.


8. Τίποτα δεν μπορεί να λυθεί






Αν όχι όλες, οι περισσότερες σχέσεις περνάνε φάσεις. Με προσπάθεια και συζήτηση σχεδόν όλα τα προβλήματα μπορούν να λυθούν. Στη δική σας περίπτωση, κάθε συζήτηση καταλήγει σε καυγά και τσακωμό. Προτιμάς να κρατάς μέσα σου τα προβλήματα και τα παράπονα προκειμένου να τσακωθείς άλλη μια φορά. Όταν συσσωρεύονται αυτά, τότε σκάνε όλα μαζί σαν βόμβα. Σε μια σχέση δε γίνεται να νιώθει μόνο ο ένας!


Άμα παρατηρείς αυτά τα σημάδια και στη δική σου σχέση, μάλλον πρέπει να κάνεις μια σοβαρή κουβέντα με τη σύντροφό σου. Κάνε ότι μπορείς αν θεωρείς ότι αξίζει να το παλέψεις. Κανείς δεν αξίζει να βρίσκεται σε μια τοξική σχέση!


Πηγή:the-man.gr

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top