0

 


 


Όσο κι αν γυμνάζεσαι είναι πολύ πιθανό να επιμένει το λίπος στην κοιλιά. Η αλήθεια είναι ότι η κοιλιά είναι ένα δύσκολο σημείο για να στεγνώσει και να γυμναστεί. Εκτός από αντιαισθητικά όμως, τα παχάκια στην περιοχή της κοιλιάς είναι και επικίνδυνα, καθώς συνδέονται με ορισμένες ασθένειες. Αυτό καθιστά ακόμα πιο σημαντικό το να περιορίσεις το λίπος που έχεις στην κοιλιά.


Ακόμα κι αν γυμνάζεσαι και τρέφεσαι σε γενικές γραμμές σωστά, το να μειώσεις τα επίμονα κιλά στην περιοχή της κοιλιάς θέλει περισσότερη προσπάθεια. Δες λοιπόν 5 τρόπους για να περιορίσεις το λίπος στην κοιλιά!



 

Πώς να χάσεις κιλά από την κοιλιά!

 


1. Απόφυγε τη ζάχαρη




Τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε ζάχαρη μπορούν να οδηγήσουν σε αύξηση βάρους και λίπους στην κοιλιά και στο συκώτι. Η ζάχαρη στα ροφήματα είναι ακόμα πιο ύπουλη καθώς τείνουμε να ξεχνάμε ότι τα αναψυκτικά και άλλα ποτά μπορεί να περιέχουν ζάχαρη άρα και αρκετές θερμίδες. Περιόρισε λοιπόν όσο μπορείς τη ζάχαρη στα τρόφιμα και απόκλεισε τα ροφήματα με ζάχαρη από τα διατροφή σου καθώς δεν έχουν κάτι να σου προσφέρουν.




2. Ανέβασε την ένταση της άσκησης σου




Σίγουρα το να κινείσαι είναι πολύ σημαντικό για τη φυσική σου κατάσταση και τη φόρμα σου. Αν όμως θέλεις να περιορίσεις το λίπος που επιμένει γύρω από την κοιλιά παρόλο που γενικά είσαι fit τότε θα πρέπει να ανεβάσεις την ένταση της άσκησης σου. Έτσι, ένα απλό περπάτημα, για παράδειγμα, δεν αρκεί. Προτίμησε πιο έντονες ασκήσεις, όπως το γρήγορο τρέξιμο και ολοκλήρωσε την προπόνηση με ασκήσεις με βάρη και συνδυαστικές ασκήσεις.



3. Κατανάλωσε περισσότερη πρωτεΐνη για λιγότερο λίπος στην κοιλιά





Αν θέλεις να χάσεις κιλά τότε ένα από τα πρώτα πράγματα που θα πρέπει να κάνεις είναι να εντάξεις περισσότερη καθαρή πρωτεΐνη στη διατροφή σου. Η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη για να δομήσεις μυς και για να βελτιώσεις το μεταβολισμό σου. Επομένως, τα αυγά, το αβοκάντο, το κοτόπουλο και άλλα πρωτεϊνούχα τρόφιμα πρέπει να αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του διαιτολογίου σου.



4. Αύξησε τις φυτικές ίνες που καταναλώνεις





Οι φυτικές ίνες πρέπει να υπάρχουν στην καθημερινή σου διατροφή. Οι τροφές που είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, όπως τα δημητριακά, το ψωμί ολικής άλεσης, τα λαχανικά και τα φρούτα, συμβάλλουν στο αίσθημα κορεσμού, στον έλεγχο της όρεξης και στην καλή λειτουργία του εντέρου, αποφεύγοντας έτσι τα πρηξίματα.



5. Κοιμήσου περισσότερο για να χάσεις λίπος στην κοιλιά




Η έλλειψη ύπνου συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο παχυσαρκίας. Όταν δεν κοιμάσαι αρκετά διαταράσσεται η ισορροπία των ορμονών της όρεξης με αποτέλεσμα να έχεις μεγαλύτερη όρεξη για ανθυγιεινά τρόφιμα. Κάτι τέτοιο όμως θα είναι επιβαρυντικό για το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς. Φρόντισε λοιπόν να κοιμάσαι 7-9 ώρες ημερησίως  για να ελέγξεις το βάρος σου.


Πηγή:the-man.gr

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top