0



Λίγοι είναι οι άνθρωποι που έχουν τέλειο δέρμα χωρίς πολλή προσπάθεια. Και ενώ σε ένα μεγάλο βαθμό η κληρονομικότητα παίζει ρόλο, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που επιδρούν. Έτσι, αν η ποιότητα του δέρματος σου σε φέρνει συχνά σε αμηχανία ή ρίχνει την αυτοπεποίθηση σου τότε υπάρχουν πράγματα που μπορείς να κάνεις.


Πράγματι, με τη σωστή περιποίηση ακόμα και ένα δέρμα με πολλά ελαττώματα μπορεί να αλλάξει αισθητά.  Δες λοιπόν 6 κανόνες που πρέπει να ακολουθήσεις για να αποκτήσεις τέλειο δέρμα!



 

Πώς να βελτιώσεις το δέρμα σου ριζικά!

 


 


1. Ενυδατώσου




Ένα ενυδατωμένο δέρμα είναι πιο ελαστικό, άρα και λιγότερο επιρρεπές σε ρυτίδες και σπασίματα. Το βασικότερο πράγμα λοιπόν που έχεις να κάνεις είναι να πίνεις τουλάχιστον 2 λίτρα νερό τη μέρα. Αν όμως και πάλι παρατηρείς ξηρότητα στο δέρμα σου μπορείς να το βοηθήσεις με μια ελαφριά ενυδατική κρέμα. Εφάρμοσε την πρωί και βράδυ και θα δεις ότι το πρόσωπο σου θα λάμπει.



2. Κόψε το κάπνισμα




Μεταξύ των άπειρων επιπτώσεων που προκαλεί το κάπνισμα στον οργανισμό σου είναι και η κακή ποιότητα το δέρματος. Συγκεκριμένα, το κάπνισμα βλάπτει το κολλαγόνο και την ελαστίνη που δίνουν ελαστικότητα στο δέρμα σου. Έτσι, σχηματίζονται πιο εύκολα ρυτίδες και η επιδερμίδα είναι πιο θαμπή. Κόψε λοιπόν το κάπνισμα όσο το δυνατό συντομότερα και θα δεις το δέρμα σου να αλλάζει!



3. Καθάρισε σωστά το πρόσωπο σου




Το να πλένεις το πρόσωπο σου καθημερινά με ένα σαπούνι είναι απαραίτητο για να απομακρύνονται οι ρύποι και να αναπνέει το δέρμα. Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να βρεις ένα καθαριστικό σαπούνι που να ταιριάζει στο δέρμα σου και να το αφήνει καθαρό χωρίς να το ξηραίνει.



4. Κοιμήσου




Όταν κοιμάσαι το δέρμα σου αναπλάθεται. Για το λόγο αυτό είναι σημαντικό να κοιμάσαι 8 ώρες τη μέρα ώστε να δίνεις χρόνο στο δέρμα σου να ανανεώνεται. Έτσι, με τον ύπνο μειώνονται οι μαύροι κύκλοι αλλά και τα εξανθήματα και τα σπυράκια.


5. Χαλάρωσε




Το άγχος έχει καταστροφικές συνέπειες στο δέρμα σου. Από τη μια, το στρες μπορεί να δημιουργήσει ρυτίδες που από προσωρινές θα μετατραπούν σε μόνιμες. Ακόμα, σε πολλούς το άγχος εκφράζεται στο δέρμα με τη μορφή ακμής. Αυτός είναι ένας ακόμα λόγος λοιπόν που πρέπει να χαλαρώσεις και να περιορίσεις το στρες. Αυτό επιτυγχάνεται με διαφορετικό τρόπο στον καθένα: άλλοι έχουν κάποιο δημιουργικό χόμπι, άλλοι διαλογίζονται και άλλοι αθλούνται. Βρες τι σε χαλαρώνει και βάλτο στη ζωή σου!



6. Βάλε αντηλιακό




Η χρήση αντηλιακού δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο στην παραλία. Πρέπει καθημερινά να φοράς αντηλιακό καθώς οι βλαβερές ακτίνες του ήλιου μπορεί να προκαλέσουν μη αναστρέψιμη βλάβη στο πρόσωπο σου, όπως δυσχρωμίες και πανάδες. Ένα αντηλιακό λοιπόν είναι απαραίτητο ακόμα και όταν δε σου φαίνεται ότι έχει πολύ ήλιο.


Πηγή:the-man.gr


Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top