0




Πως να διατηρείς καλή ψυχολογία. Δες πως θα τα καταφέρεις να ξεχωρίζεις και να κερδίζεις τις εντυπώσεις στον περίγυρό σου.

Πως να διατηρείς καλή ψυχολογία
Πολλές φορές νιώθουμε ότι η ζωή μας περνά σαν αστραπή κι εμείς την παρακολουθούμε από το παράθυρο ενός τρένου. Τρέχουμε από υποχρέωση σε υποχρέωση, σαν να εκτελούμε δρομολόγια λεωφορείων. Μπαίνουμε στο γραφείο νωρίς το πρωί και βγαίνουμε όταν έχει πέσει το σκοτάδι. Αν τα σκεφτούμε όλα αυτά, νιώθουμε ότι η ζωή μας καθορίζετε από άλλους κι ότι εμείς δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να ακολουθούμε τις κατευθυντήριες γραμμές που μας έχουν χαράξει άλλοι.

Υπάρχουν όμως κάποια πράγματα που μπορούμε να κάνουμε έτσι ώστε να ξαναγίνει η ζωή μας φωτεινή. Μπορούμε να κάνουμε μικρές αλλαγές και να αποκτήσουμε σωστές συνήθειες. Καλλιεργώντας καλές συνήθειες στη ζωή μας, δείχνουμε την αγάπη και το σεβασμό στον εαυτό μας και κρατάμε την καλή μας διάθεση και την ψυχική μας ισορροπία. Ας δούμε ποιες είναι αυτές οι αλλαγές.




 
Καλός ύπνος
 

 


Η έλλειψη ύπνου συσκοτίζει το μυαλό μας και μας εμποδίζει, μακροπρόθεσμα, να πάρουμε σωστές αποφάσεις. Επιπλέον έχει βλαβερές επιπτώσεις στην υγεία μας. Ο καλός ύπνος θωρακίζει την καλή μας διάθεση και την πνευματική μας διαύγεια. Για να τον πετύχετε, βεβαιωθείτε ότι έχετε μια απολαυστική ρουτίνα ύπνου, που θα την τηρείτε κάθε βράδυ.

Γυμνάσου
Η άσκηση προκαλεί την έκλυση ενδορφινών, που είναι οι ορμόνες της ευτυχίας. Εκτός αυτού μας χαρίζει σωστό μεταβολισμό και υγιές σώμα. Και ένα ακόμη μυστικό. Λίγες ασκήσεις γιόγκα κάθε βράδυ θα σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε καλύτερα.



Βάλε ποικιλία στη ζωή σου


 

Η ρουτίνα πυροδοτεί την κακή διάθεση όσο τίποτε άλλο. Αυτός είναι ένας καλός λόγος να μην ακολουθείτε πάντα την ίδια ρουτίνα. Δοκιμάστε κάτι καινούριο τα σαββατοκύριακα. Επισκεφθείτε άγνωστες γειτονιές της πόλης σας. Μαγειρέψτε νέα πιάτα που δεν έχετε ξαναφάει. Γενικώς, μην φοβάστε το άγνωστο.



 

Δείξε ευελιξία
 

Προσπαθήστε να προσαρμόζεστε στις καταστάσεις. Ό,τι μας συμβαίνει, και τα καλά και τα κακά, είναι μαθήματα που μας κάνουν καλύτερους. Εκμεταλλευτείτε τα λάθη σας για να βελτιωθείτε και να αποκτήσετε εμπειρίες. Να έχετε θετική σκέψη, έτσι θα αντιμετωπίσετε ό,τι κι αν εμφανιστεί στη ζωή σας. Ναι, είναι θετικό και ωφέλιμο να σχεδιάζουμε τη ζωή μας. Αλλά καλό είναι να έχουμε και εναλλακτικές λύσεις για την περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά.





 

Να έχεις αυτοπεποίθηση
Η αυτοπεποίθηση είναι σημαντικό προσόν. Ο μόνος μας σύμμαχος είναι ο εαυτός μας. Αν έχετε αμφιβολίες για κάτι, μπορείτε να μιλήσετε βέβαια με κάποιον που εμπιστεύεστε. Πάρτε τις πληροφορίες που χρειάζεστε αλλά η τελική απόφαση πρέπει να είναι δική σας. Δεν χρειάζεστε την γνώμη κανενός για να ζήσετε τη ζωή σας.

Πηγή:mensday.gr

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top