0


 

Η αλήθεια είναι πως στις γυναίκες αρέσουν οι άντρες που έχουν αρχίσει να γκριζάρουν. Αν όμως θεωρείς ότι οι άσπρες τρίχες που έχεις, αυξήθηκαν υπερβολικά, μην ανησυχείς. Πρόκειται για φυσιολογική διαδικασία. Τα μαλλιά μας ακολουθούν έναν βιολογικό κύκλο ανάπτυξης και καταστροφής. Καθώς οι φολίδες των μαλλιών σου γερνούν, μειώνεται η μελανίνη. Άρα ανοίγει και το χρώμα τους.

Αν και η κληρονομικότητα είναι που καθορίζει πότε θα γκριζάρουμε, το πιθανότερο είναι ότι η αρχή θα γίνει γύρω στα 35. Αυτό βέβαια είναι σχετικό για τον καθένα και το δικό του DNA.

Ενώ κάποιοι έχουν συνδέσει το γκριζάρισμα με την ωριμότητα και τη σοφία, κάποιοι άλλοι πιστεύουν ότι γερνούν μόλις δουν τις πρώτες άσπρες τρίχες. Μην ανησυχείς, καθώς παρακάτω έχουμε συμβουλές για να καθυστερήσεις την εμφάνισή τους και για να καλύψεις αυτές που έχουν εμφανιστεί.




 
Άλλαξε τον τρόπο της ζωής σου




 

Αν ανησυχείς για κάποιες γκρίζες τρίχες που έχεις εντοπίσει, κάνε μερικές αλλαγές στον τρόπο ζωής σου που θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις το χρώμα σου για περισσότερο καιρό. Διάβασε παρακάτω ποιες είναι αυτές οι αλλαγές:

 

 

Πάρε βιταμίνες
 




Η πρόσληψη βιταμινών, είναι κάτι πολύ σημαντικό για τη υγεία σου και γενικά και τη σωματική σου ευεξία. Παράλληλα, θα σε βοηθήσουν να βελτιώσεις και την υγεία των μαλλιών σου που είναι και το πολυπόθητο σημείο.

Οι βιταμίνες λοιπόν που θα συμβάλλουν στην υγεία των μαλλιών σου είναι:

Το σύμπλεγμα των βιταμινών Β, ειδικά η Β12 και η βιοτίνη.
Η βιταμίνη D.
Η βιταμίνη Ε.
Η βιταμίνη Α.
Τα μεταλλικά στοιχεία παίζουν ζωτικό ρόλο στην ανάπτυξη και στην υγεία των μαλλιών. Βάλε στη διατροφή σου τον ψευδάργυρο, τον σίδηρο, το μαγνήσιο, το σελήνιο και τον χαλκό.

 

Προστασία από τον ήλιο
 

Προσπάθησε να προστατεύσεις τα μαλλιά σου από τον ήλιο και την πολύωρη έκθεσή τους σ’ αυτόν. Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς μπορεί να συντελέσει στο γρήγορο γκριζάρισμά σου. Τι πρέπει να κάνεις; Να επιλέξεις προϊόντα με ειδική αντηλιακή προστασία.

 

                      Σταμάτα το κάπνισμα


Μεταξύ των άλλων αρνητικών του, το κάπνισμα καταστρέφει και συρρικνώνει τις φολίδες των μαλλιών. Επιπλέον έχει αρνητικές επιπτώσεις στην παραγωγή μελανίνης, καθώς δυσκολεύει την κυκλοφορία του αίματος στα τριχοειδή αγγεία. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την παραγωγή λιγότερης μελανίνης. Άρα διευκολύνει το γκριζάρισμα.


Λούσου με κακάο ή φασκόμηλο
Ναι καλά διαβάζεις! Χρησιμοποίησε το κακάο στο λούσιμο. Βάλε δυο κουταλιές στο σαμπουάν σου και ανακάτεψε. Σε δέκα λουσίματα θα δεις διαφορά. Θα καλυφθούν οι ήδη υπάρχουσες λευκές τρίχες και δεν θα εμφανιστούν νέες.

Για να φτιάξεις το μείγμα με το φασκόμηλο, θα χρειαστείς 1/2 κούπα αποξηραμένα φύλλα φασκόμηλου και 2 φλιτζάνια νερό. Αφού τα βράσεις μαζί, αφήνεις το μείγμα να κρυώσει. Και στη συνέχεια σουρώνεις και παίρνεις το υγρό. Ψεκάζεις στα μαλλιά, αφήνεις για 2ώρες και λούζεσαι με απαλό σαμπουάν. Τη διαδικασία αυτή την επαναλαμβάνεις 2-3 φορές την εβδομάδα.




Τα προϊόντα του styling των γκρίζων μαλλιών
 


Σου άφησα για το τέλος τη χρήση των προϊόντων του stylling των γκρίζων μαλλιών. Κι όπως φυσικά θα γνωρίζεις, υπάρχουν πολλά προϊόντα που σχεδιάζονται ειδικά για τα γκρίζα μαλλιά. Μ’ αυτά λοιπόν να τα καλύψεις και να τα σκουρύνεις για να φαίνονται λιγότερο άσπρες οι τρίχες στα μαλλιά σου. Το αποτέλεσμα βέβαια δεν είναι μόνιμο όπως συμβαίνει με μια χημική βαφή.

Δοκίμασε λοιπόν όλα τα παραπάνω και σίγουρα θα δεις τη διαφορά και τα αποτελέσματα που επιθυμείς. Καλή επιτυχία!

Πηγή:mensday.gr

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top