0

Όσο οι μύες σου μεγαλώνουν και δυναμώνουν και η αερόβια άσκηση αρχίζει να φαίνεται παιχνιδάκι, το μυαλό σου μεταβάλλεται σε παράλληλο χρόνο.

Εδώ θα δεις τι περνάει από το μυαλό σου όσο “χτίζεις” σώμα.

 Η άσκηση βοηθάει στη διαχείριση του στρες
 

Όταν κάνεις αερόβια άσκηση, ενθαρρύνεις την παραγωγή μιας συγκεκριμένης πρωτεΐνης στο μυαλό σου, το BDNF- Brain-Derived Neurotrophic Factor, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη. Όσο πιο ενεργός είσαι τόσο πιο εύκολα έχεις το μυαλό και το σώμα σου και τις αντιδράσεις τους, υπό έλεγχο, όσον αφορά σε υποχρεώσεις που είναι γνωστές, σε εκμάθηση, αλλά και στην αναπνοή, στους παλμούς της καρδιάς και στη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

 

Η άσκηση σε βοηθάει να διεκπεραιώσεις πολύπλοκα tasks καλύτερα

 

 

 

 

Όταν ήδη έχεις “χτίσει” μια καλή ρουτίνα γυμναστικής, τα πνευματικά σου επίπεδα είναι αρκετά υψηλά, η συγκέντρωση σου επίσης, μπορείς να επιλύεις με μεγαλύτερη ταχύτητα προβλήματα που προκύπτουν και να συνδυάζεις πιο σύνθετα projects ή tasks.

 

Η άσκηση οξύνει το νου

 

 

 

Όσο ασκείσαι, ο ιππόκαμπος του εγκεφάλου τείνει να μεγαλώνει και μπορεί αυτό να πάρει και 6 εβδομάδες για να ενισχυθεί. Ο ιππόκαμπος βρίσκεται στον πυρήνα της εγκεφαλικής μνήμης και των γνωστικών συστημάτων, οπότε με το να αυξάνεται η ένταση, και η μνήμη και η ικανότητα εκμάθησης, αυξάνονται εκθετικά.

 

Η άσκηση βελτιώνει τη συγκέντρωση

 

 
 

Σε μια έρευνα που διεξήχθη σε παιδιά στην Αμερική, στων οποίων το καθημερινό πρόγραμμα συμπεριλαμβανόταν η γυμναστική, παρατηρήθηκε διακριτή βελτίωση στον εκτελεστικό έλεγχο λειτουργιών όπως η μείωση των αποσπάσεων, η ενίσχυση του multitasking (να κάνουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα), διατηρώντας τη συγκέντρωση τους.

 

Η άσκηση σου ανεβάζει τη διάθεση

 
 

Όταν γυμνάζεσαι παράγεις ενδορφίνες, οι οποίες συνδέονται με τους υποδοχείς και σου επηρεάζουν θετικά τη διάθεση , με αποτέλεσμα η αυξανόμενη νευρικότητα, η αντίδραση μας στο φόβο και το στρες να επηρεάζονται αρνητικά, αντίστοιχα.

 

Η άσκηση απελευθερώνει περισσότερες ενδορφίνες

 

 

Μια ομάδα ορμονών του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος, οι ενδορφίνες, ενεργοποιούν τους οπιοειδείς υποδοχείς σε απάντηση στον πόνο, ενώ μπορούν να “διεγερθούν” με cardio και ενδυναμωτική γυμναστική. Όσο τρέχεις για παράδειγμα, ενδορφίνες πλημμυρίζουν τον εγκέφαλο σου και η αντίδραση δημιουργεί ένα αναλγητικό αποτέλεσμα, που σημαίνει ότι βιώνεις τον πόνο λιγότερο έντονα.


Πηγή:manslife.gr

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top