0

Ο Κουέντιν Ταραντίνο έχει δείκτη νοημοσύνης 160. Παρά την ευφυΐα του, ποτέ δεν του άρεσε το σχολείο

Η Νάταλι Πόρτμαν, ξεκίνησε την καριέρα της στο Χόλιγουντ αφού αποφοίτησε από το Χάρβαρντ με πτυχίο ψυχολογίας, ενώ ο Τζον Λέτζεντ, πριν καταφέρει να κερδίσει το Γκράμι με τη μουσική του πορεία δούλευε στον τομέα των οικονομικών. 

Είναι μερικοί μόνο από τους πιο έξυπνους διάσημους που κυκλοφορούν στο Χόλιγουντ. Ανθρωποι με πτυχία και δύσκολες σπουδές, οι περισσότεροι, με μυαλό που θα μπορούσε να τους χαρίσει την επιτυχία σχεδόν σε κάθε τομέα. Αυτοί είναι οι 10 πιο έξυπνοι διάσημοι του θεάματος, σύμφωνα με το Business Insider.

Ο Κουέντιν Ταραντίνο έχει δείκτη νοημοσύνης 160. Παρά την ευφυΐα του, ποτέ δεν του άρεσε το σχολείο, εκτός από τα μαθήματα ιστορίας γιατί ήταν όπως οι ταινίες, σύμφωνα με δήλωσή του. Ο IQ του είναι ίδιο με του Στίβεν Χόκινγκ. Παρόλα αυτά παράτησε το σχολείο για να αρχίσει να ασχολείται με τον κινηματογράφο.




Η Λίζα Κούντροου έχει πτυχίο στη βιολογία και μαζί με τον πατέρα της έκανε έρευνες για τους πονοκεφάλους. Εξι μήνες αφότου είχε αποφοιτήσει, και πριν δημοσιεύσει την έρευνά της, τα παράτησε όλα για να ασχοληθεί με την υποκριτική.




Η Νάταλι Πόρτμαν έχει μπάτσελορ από το Χάρβαρντ, ενώ σπούδασε και στο πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ. Στο Χάρβαρντ γράφτηκε με το πραγματικό της όνομα- Νάταλι Χέρσλαγκ- προκειμένου να μην συγκεντρώσει τα βλέμματα, αλλά οι καθηγητές της την πρόσεξαν γιατί ήταν εξαιρετική φοιτήτρια. Μιλά έξι γλώσσες.




Ο Κέιβιν Σπέισι πήγε στην ακαδημία Julliard για να σπουδάσει υποκριτική, αφού αποφοίτησε από το σχολείο ως αριστούχος. Δύο χρόνια αργότερα τα παράτησε, για να αρχίσει να δουλεύει ως ηθοποιός.




Η Σάρον Στόουν πήρε υποτροφία για το κολέγιο όταν ήταν 15 ετών. Εχει δείκτη νοημοσύνης 154. Σπούδασε δημιουργική γραφή και τέχνες, ενώ σύμφωνα με την ίδια, ήταν «σπασικλάκι».




Ο Ματ Ντέιμον ήταν στο Χάρβαρντ, όταν μία εργασία εκεί τον βοήθησε να σκεφτεί την ιδέα για την ταινία «Good Will Hunting». Τελικά παράτησε τις σπουδές του για να ασχοληθεί με την υποκριτική, αλλά πέρυσι το Χάρβαρντ του απένειμε το Harvard Arts Medal.




Η Σίντι Κρόφορντ σπούδασε χημικός μηχανικός με υποτροφία στο Northwestern University. Τα πρώτα χρήματα που κέρδισε από το μόντελινγκ τα χρησιμοποίησε για να συνεχίσει να σπουδάζει, αλλά τελικά εγκατέλειψε το πανεπιστήμιο για να ασχοληθεί με την καριέρα της.




Ο Εντουαρντ Νόρτον σπούδασε ιστορία στο Γέιλ, ενώ έχει εργαστεί σαν αναλυτής σε μη κερδοσκοπική οργάνωση στην Οσάκα. Εκεί έμαθε να μιλά και άπταιστα γιαπωνέζικα.




Ο Τζον Λέτζεντ είχε υποτροφίες από αρκετά πανεπιστήμια, ανάμεσά τους και το Χάρβαρντ, αλλά τις απέρριψε για να πάει στο πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια, όπου σπούδασε αγγλική και αφροαμερικανική λογοτεχνία. Πριν ασχοληθεί με τη μουσική δούλευε στην Boston Consulting Group, μία από τις κορυφαίες εταιρείες στον κόσμο.




Ο Στιβ Μάρτιν είναι μέλος της MENSA, ενώ έχει δείκτη νοημοσύνης 142. Στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια σπούδασε φιλοσοφία και έφτασε κοντά στη θέση του καθηγητή.





Πηγή:protothema.gr

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top