0

Σε τι μπορεί να ωφελήσει τον οργανισμό σου πέρα από την χαλάρωση των νεύρων;Σκέψου το μασάζ σαν μια εναλλακτική μορφή θεραπείας που μπορεί ακόμα και να αποκλείσει το πόνο να φτάσει στον εγκέφαλο, αλλά και να αυξήσει την αντοχή και την ενέργεια σου.Θεωρείται σημαντική θεραπεία που φέρενι ισορροπία στο σώμα, ευεξία και αναζωογόνηση όπως επίσης καταπραΰνει σωματικούς πόνους, νευρικά προβλήματα ακόμα και παθήσεις όπως η αρθρίτιδα.

Εκτός όμως από τα γνωστά... το μασάζ έχει και άλλες ευεργετικές ιδιότητες όπως...:

-  Μειώνει το άγχος, πιέζοντας τα σωστά σημεία του σώματος για να χαλαρώσεις. Το σύστημα των νεύρων είναι συνδεδεμένο έτσι ώστε όταν κάνεις μασάζ, να απελευθερώνονται και έτσι να φεύγει το στρες. Μειώνει την κοτριζόλη, την ορμόνη που ευθύνεται για το άγχος,  έως και 50% και ενισχύει κατά πολύ τις ορμόνες ντοπαμίνη και σεροτονίνη, με αποτέλεσμα να αισθάνεσαι μεγαλύτερη ευχαρίστηση και χαρά.

- Μειώνει τον σωματικό πόνο. Από μελέτες που έχουν γίνει έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να μειώσει την συνεχή οσφυαλγία καλύτερα και από τον βελονισμό, με αποτέλεσμα η ανάγκη και χρήση παυσίπονων να μειωθεί κατά σχεδόν 40%.  Με το μασάζ και την τριβή στην περιοχή που υποφέρει, μεταφέρονται διαφορετικά ερεθίσματα στον εγκέφαλο και έτσι εμποδίζεται το σήμα του πόνου και μειώνεται τελικά η αίσθηση πόνου.

- Βελτίωση ύπνου. Επειδή κατά την διάρκεια μιας θεραπείας μασάζ, οι μύες χαλαρώνουν και υπάρχει μια γενικότερη ηρεμία, συντελεί στην ποιότητα ενός καλού και βαθύ ύπνου. Είναι πολύ εύκολο να αποκοιμηθείς όσο σου κάνουν μασάζ.

-   Χαρίζει υγιή και λαμπερή επιδερμίδα, αφού αφαιρούνται τα νεκρά κύτταρα κατά την διάρκεια του μασάζ και ανανεώνεται η επιδερμίδα.

-    Αυξάνει την ενέργεια, λόγω της χαλάρωσης που επιτυγχάνεται, για όλη την υπόλοιπη ημέρα. Κυρίως λόγω της αυξημένης κυκλοφορίας του αίματος, αυξάνεται και η ροή όλων των θρεπτικών ουσιών στο σώμα χαρίζοντας συνολική ενέργεια.

Για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας καλό θα ήταν να συμβουλευτείς κάποιον γιατρό για να βρεις την ανάλογη θεραπεία για σένα.


Πηγή:manslife.gr

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top