0

  
Διαλέγουμε μεταμφιέσεις άραγε, ακόμη και τις Απόκριες με βάση τον ... γενέθλιο χάρτη μας; Η Αστρολογία επιμένει πως ναι. Τα βασικά χαρακτηριστικά κάθε ζωδίου καθορίζουν την ποσότητα ... χιούμορ, μυστηρίου και κραιπάλης, που θέλει να βάλει στις Αποκριάτικες εξόδους του. Και μπορεί οι στολές και οι μεταμφιέσεις να μην είναι απολύτως προβλέψιμες βάση ωροσκοπίου, όμως κάποια κοινά χαρακτηριστικά στις επιλογές των ανθρώπων που ανήκουν στο ίδιο ζώδιο υπάρχουν:

Έτσι για παράδειγμα ένας Κριός, δεν κρύβεται με τίποτα. Είναι ο άντρας που βρίσκεται πάνω στο άρμα, ανοίγοντας την αποκριάτικη παρέλαση. Είναι ο ηγέτης της γιορτής και φυσικά θα διαλέξει μία στολή που θα αντιπροσωπεύει την ... ηγετική του ικανότητα και τη δυναμική του φύση.


Ο Ταύρος είναι ο .... άνθρωπος της Tσικνοπέμπτης, αφού τα μεζεδάκια και η καλοφαγία είναι το φόρτε του. Άρα μάλλον επιλέγει μία ...ευρύχωρη μεταμφίεση, που να αφήσει χώρο στην κραιπάλη των ημερών. Η ευθυμία της οινοποσίας άλλωστε, θα βγάλει και όλο τον ασυγκράτητο αισθησιασμό του στην επιφάνεια..

Ο Δίδυμος θα αναλάβει τις ... δημόσιες σχέσεις του Αποκριάτικου γλεντιού. Θα πασχίζει ολονυχτίς να ανακαλύψει ποιος κρύβεται κάτω από τη μάσκα, την οποία δεν διστάζει ενίοτε και να τραβήξει για να φουντώσει τους σχολιασμούς. Η αμφίεσή του σίγουρα θα προσπαθεί να τραβήξει τις εντυπώσεις.

Στον αντίποδα ο Καρκίνος, βρίσκει ευκαιρία να φορέσει κάτι που θα κρύψει την ευαισθησία του και την εσωστρεφή του τάση. Πίσω από κάθε ξεκαρδιστική στολή θα κρύβεται ένας Καρκίνος που θα ξορκίζει τους δισταγμούς του, και θα έχει επιτέλους την ευκαιρία να γίνει ένας τολμηρός ... άλλος.



Ο άρχοντας του ζωδιακού κύκλου, Λέων κάνει και στις Απόκριες αυτό που ξέρει καλά: τον βασιλιά. Όχι τον καρνάβαλο κατ' ανάγκη αλλά μεταμφιέζεται για να κλέψει την παράσταση με μια στολή που έχει επάνω της το βασιλικό στίγμα και κεντράρει την προσοχή του στο ωραιότερο θηλυκό της γιορτής.

Ο Παρθένος το πιθανότερο είναι να έχει οργανώσει το αποκριάτικο γλέντι. Ιδανικός οικοδεσπότης, επινοεί τα καλύτερα πάρτι που συνήθως κάνει σπίτι του, εκπλήσσοντας τους πάντες με την φιλοξενία του. Είναι ίσως η μόνη περίοδος που κλείνει τα μάτια στην ακαταστασία και στο χαμό από τα κομφετί.


Ο Ζυγός βρίσκει ευκαιρία να εκφράσει με ατράνταχτο άλλοθι τη φιλαρέσκειά του, επιλέγοντας μια γοητευτική και φινετσάτη εμφάνιση. Είναι ο μόνος που ξοδεύει τόσες ώρες στα μαγαζιά, ώσπου να βρει αυτό που θα εντυπωσιάσει. Η μάσκα του είναι όσο το δυνατόν πιο αποκαλυπτική, για να αποπνέει τη βεβαιότητα να τον αναγνωρίσουν!


Ο Σκορπιός δεν βλέπει την ώρα να κάψει τον βασιλιά καρνάβαλο, βάζοντας τέλος στο Τριώδιο. Δεν αφήνει στους άλλους κανένα περιθώριο να μαντέψουν ποιος είναι, αποπνέοντας το μεγαλύτερο μυστήριο, με την αινιγματική του συμπεριφορά. Η δε στολή σίγουρα θα έχει όλα τα ντεσού της απόλυτης ... κρυψώνας.

Για τον Τοξότη οι απόκριες είναι μια διαδικασία ξεφαντώματος και χαράς. Λίγο τον νοιάζει τι θα φορέσει, ενώ συνήθως συνδυάζει ό,τι βρει μπροστά του. Το μόνο που θέλει είναι να διασκεδάσει πειράζοντας τους άλλους με ρόπαλα και σφυρίχτρες, χωρίς να παραλείψει φυσικά το φλερτ.

Ο Αιγόκερος δεν είναι και τόσο fun της Αποκριάς. Δυσκολεύονται να παρασυρθούν από μεταμφιέσεις και ... ξεσαλώματα. Όταν όμως μπουν στο παιχνίδι συνειδητά, η εκκεντρική τους επιλογή μένει αξέχαστη.


Ο Υδροχόος έχει την εμμονή του με το πνευματώδες και το διαφορετικό. Σκέφτεται διαρκώς την πιο πρωτότυπη εμφάνιση και φυσικά δεν καταδέχεται να έχει υπονοούμενα. Είναι σαφής και ανατρεπτικός ακόμα και τις απόκριες, κάνοντας την καλούμπα του χαρταετού κορδόνι για τα παπούτσια του.

Για τον Ιχθύ οι απόκριες είναι ένα αγαπημένο παραμύθι. Η φαντασία του βρίσκει τον τέλειο χορηγό και είναι ικανός να ξεχαστεί μεταμφιεσμένος και μετά το τριώδιο. Το φάντασμα των αποκριών σμίγει με τη ρομαντική του φύση, δίνοντας ένα αμίμητο αποτέλεσμα και συνθέτοντας μια μαγική σχέση.

Πηγή:manslife.gr

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top