0


Δραστικά μέτρα για την καταπολέμηση του νέφους παίρνει ο δήμος του Μιλάνου στη γειτονική Ιταλία, απαγορεύοντας επί τρεις ημέρες την κίνηση οχημάτων από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα!


Σήμερα λοιπόν, Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου και μέχρι και την Τετάρτη 30 του μήνα, η δημοτική αρχή δεν θα επιτρέπει την κίνηση δίτροχων και τετράχρονων. Κι αυτό ως αντίδραση στα αυξημένα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης που καταγράφηκαν τις προηγούμενες ημέρες.

Πρέπει να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που στην πόλη του ιταλικού Βορρά παίρνουν δραστικά μέτρα. Πριν από τέσσερα χρόνια, υπήρξε αντίστοιχη διακοπή της κυκλοφορίας για 10 ώρες. Είναι άλλωστε μέτρο που έχει παρθεί και σε άλλες πόλεις της χώρας, όπως στη Ρώμη.

Πάντως ως… ανταποδοτική κίνηση, ο δήμος του Μιλάνου μειώνει το αντίτιμο του ημερήσιου εισιτηρίου για τα μέσα μαζικής συγκοινωνίας κατά 15 λεπτά – στο ενάμιση ευρώ.

«Σε ημέρες όπου πραγματικά βρισκόμαστε σε επείγουσες καταστάσεις, δεν μπορούμε να μένουμε αδιάφοροι», τόνισε μιλώντας στο BBC ο δήμαρχος του Μιλάνου, Giuliano Pisapia.

Πηγή:newsauto.gr

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top