Τρίτη 23 Ιουνίου 2020

Ιάπωνες έφτιαξαν τον ισχυρότερο υπερυπολογιστή του κόσμου



Σημαντικές ανακατατάξεις εμφανίζει η νέα κατάταξη Top 500 των ισχυρότερων υπερυπολογιστών του κόσμου, που αποτελούν το κατ’ εξοχήν σύμβολο εθνικής τεχνολογικής και οικονομικής ανταγωνιστικότητας, την οποία κάνουν από το 1993 ανά εξάμηνο Γερμανοί και Αμερικανοί επιστήμονες.

Ενώ τα τελευταία χρόνια αμερικανικοί και κινεζικοί υπολογιστές βρίσκονταν στην κορυφή, η Ιαπωνία πέρασε -και με διαφορά- στην πρώτη θέση με τον νέο υπερυπολογιστή της Fugaku, αφήνοντας στη δεύτερη και τρίτη θέση, αντίστοιχα, τους αμερικανικούς Summit και Sierra. Την τελευταία φορά που η Ιαπωνία ήταν ξανά πρώτη ήταν το 2011 με τον υπερυπολογιστή της Κ Supercomputer.


 
Ο Fugaku (ένα άλλο όνομα για το εμβληματικό ιαπωνικό Όρος Φίτζι), είναι δημιούργημα της ιαπωνικής εταιρείας Fujitsu και είναι εγκατεστημένος στο κρατικό Κέντρο Υπολογιστικής Επιστήμης RIKEN στο Κόμπε.


 
Αυτήν την εποχή κάνει πειραματική εργασία πάνω στη νόσο Covid-19 (όπως προσομοιώσεις για το πόσο γρήγορα εξαπλώνεται), διαθέτοντας τεράστια επεξεργαστική ισχύ 415,5 petaflops, έναντι 148,8 petaflops του Summit της ΙΒΜ που βρίσκεται στο Εθνικό Εργαστήριο Oak Ridge του Τενεσί και 94,9 petaflops του Sierra που ανήκει στο Εθνικό Εργαστήριο Lawrence Livermore στην Καλιφόρνια.

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται, πλέον, ο κινεζικός TaihuLight με 93 petaflops, στην πέμπτη ο επίσης κινεζικός Tianhe-2A με 61,4 petaflops και στην έκτη ένα νέο σύστημα, ο αμερικανικής κατασκευής HPC5, με 35,5 petaflops, ο οποίος ανήκει στην ιταλική ενεργειακή εταιρεία Eni και είναι πια ο ισχυρότερος στην Ευρώπη.

Η Κίνα συνεχίζει να κυριαρχεί στον κατάλογο Top 500 με 226 υπερυπολογιστές, έναντι 114 των ΗΠΑ, 30 της Ιαπωνίας, 18 της Γαλλίας και 16 της Γερμανίας. Οι περισσότεροι υπερυπολογιστές έχουν κατασκευαστεί από τις κινεζικές εταιρείες Lenovo (180), Sugon (68) και Inspur (64).

Πηγή: In.gr 

Η Λίτσα και τα σημεία





Μπαμπά από εδώ το νέο μου κορίτσι. Είναι αστρολόγος.
– Ποια είναι αυτή πάλι;
– Η Λίτσα, πατέρα…


Ας αφήσουμε την Λίτσα και ας στείλουμε τον κόσμο στο γνωστότατο προορισμό που δεν είναι άλλος από τον κουβά...ταμείο ήθελα να γράψω...αχαχαχαχαχ


625 Λέστερ-Μπράιτον & Χοβ Άλμπιον      Χ

641 Βερόνα-Νάπολι                              Χ

660 Τορίνο-Ουντινέζε                                 Χ

Παίκτρια γκολφ προκαλεί: «Όταν βγαίνω στο γήπεδο για να παίξω, δεν φοράω εσώρουχο» - ΦΩΤΟ


Η 27χρονη αθλήτρια του γκολφ Πέιτζ Σπίρανακ, ξέρει να προκαλεί τόσο με την εμφάνιση της, όσο και με τις ατάκες της.

Διαβάστε μερικές: «Ο άνδρας μου έχει μεγάλη κατανόηση. Μου λέει, μάλιστα, να δείχνω περισσότερη "χαράδρα", όταν φωτογραφίζομαι».

Μια άλλη δήλωση της χυμώδους Πέιτζ είναι ότι «είμαι ένας εύκολος στόχος για το μίσος των άλλων. Στην αρχή της καριέρας μου τα έπαιρνα όλα πολύ σοβαρά, εν τέλει όμως δεν έχει σημασία. Λίγο μίσος δεν κάνει κακό, διότι δείχνει ότι κάνεις κάτι διαφορετικό, κι αυτό είναι που προκαλεί αντιδράσεις. Δεν μπορείς να φέρεις την αλλαγή, εάν όλοι συμφωνούν μαζί σου».

Μια τρίτη ατάκα της Πέιτζ: «Όταν βγαίνω στο γήπεδο για να παίξω γκολφ δεν φοράω εσώρουχο».

Απολαύστε την:











Πηγή:enikos.gr

Η σαύρα




Κάποια στιγμή λέει η σαύρα στο λαγό :
-Πάω στο ποτάμι να πιω λίγο νερό γιατί κοράκιασα!

Πηγαίνει η σαύρα στο ποτάμι, σκύβει να πιεί νερό τη βλέπει ένας κροκόδειλος και την κάνει μια χαψιά!
Ο λαγός ανησύχησε που πέρασαν δέκα λεπτά και ακόμα να έρθει η σαύρα έτσι αποφάσισε να πάει να τη βρει.
Πηγαίνει στο ποτάμι, βλέπει τον κροκόδειλο να λιάζεται και τρομαγμένος του φωνάζει :
 -Bρε σαύρα πόσο νερό ήπιες!!!!

6 τρόποι που το μυαλό επωφελείται από τη γυμναστική


Όσο οι μύες σου μεγαλώνουν και δυναμώνουν και η αερόβια άσκηση αρχίζει να φαίνεται παιχνιδάκι, το μυαλό σου μεταβάλλεται σε παράλληλο χρόνο.

Εδώ θα δεις τι περνάει από το μυαλό σου όσο “χτίζεις” σώμα.

 Η άσκηση βοηθάει στη διαχείριση του στρες
 

Όταν κάνεις αερόβια άσκηση, ενθαρρύνεις την παραγωγή μιας συγκεκριμένης πρωτεΐνης στο μυαλό σου, το BDNF- Brain-Derived Neurotrophic Factor, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη. Όσο πιο ενεργός είσαι τόσο πιο εύκολα έχεις το μυαλό και το σώμα σου και τις αντιδράσεις τους, υπό έλεγχο, όσον αφορά σε υποχρεώσεις που είναι γνωστές, σε εκμάθηση, αλλά και στην αναπνοή, στους παλμούς της καρδιάς και στη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

 

Η άσκηση σε βοηθάει να διεκπεραιώσεις πολύπλοκα tasks καλύτερα

 

 

 

 

Όταν ήδη έχεις “χτίσει” μια καλή ρουτίνα γυμναστικής, τα πνευματικά σου επίπεδα είναι αρκετά υψηλά, η συγκέντρωση σου επίσης, μπορείς να επιλύεις με μεγαλύτερη ταχύτητα προβλήματα που προκύπτουν και να συνδυάζεις πιο σύνθετα projects ή tasks.

 

Η άσκηση οξύνει το νου

 

 

 

Όσο ασκείσαι, ο ιππόκαμπος του εγκεφάλου τείνει να μεγαλώνει και μπορεί αυτό να πάρει και 6 εβδομάδες για να ενισχυθεί. Ο ιππόκαμπος βρίσκεται στον πυρήνα της εγκεφαλικής μνήμης και των γνωστικών συστημάτων, οπότε με το να αυξάνεται η ένταση, και η μνήμη και η ικανότητα εκμάθησης, αυξάνονται εκθετικά.

 

Η άσκηση βελτιώνει τη συγκέντρωση

 

 
 

Σε μια έρευνα που διεξήχθη σε παιδιά στην Αμερική, στων οποίων το καθημερινό πρόγραμμα συμπεριλαμβανόταν η γυμναστική, παρατηρήθηκε διακριτή βελτίωση στον εκτελεστικό έλεγχο λειτουργιών όπως η μείωση των αποσπάσεων, η ενίσχυση του multitasking (να κάνουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα), διατηρώντας τη συγκέντρωση τους.

 

Η άσκηση σου ανεβάζει τη διάθεση

 
 

Όταν γυμνάζεσαι παράγεις ενδορφίνες, οι οποίες συνδέονται με τους υποδοχείς και σου επηρεάζουν θετικά τη διάθεση , με αποτέλεσμα η αυξανόμενη νευρικότητα, η αντίδραση μας στο φόβο και το στρες να επηρεάζονται αρνητικά, αντίστοιχα.

 

Η άσκηση απελευθερώνει περισσότερες ενδορφίνες

 

 

Μια ομάδα ορμονών του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος, οι ενδορφίνες, ενεργοποιούν τους οπιοειδείς υποδοχείς σε απάντηση στον πόνο, ενώ μπορούν να “διεγερθούν” με cardio και ενδυναμωτική γυμναστική. Όσο τρέχεις για παράδειγμα, ενδορφίνες πλημμυρίζουν τον εγκέφαλο σου και η αντίδραση δημιουργεί ένα αναλγητικό αποτέλεσμα, που σημαίνει ότι βιώνεις τον πόνο λιγότερο έντονα.


Πηγή:manslife.gr