Παρασκευή 22 Μαΐου 2020

Η Ελευθερία Ελευθερίου ποζάρει πιο σέξι όσο ποτέ!



  
Η Ελευθερία Ελευθερίου ποζάρει πιο σέξι όσο ποτέ!





Πηγή:athenstimeout.gr

Πού πάνε τα αεροπλάνα, που δεν πετάνε;


Περίπου 17.000 αεροσκάφη είναι καθηλωμένα στο έδαφος. Το πρόβλημα είναι πού σταθμεύουν δεδομένου ότι τα μεγάλα αεροδρόμια είναι πολύ ακριβά. Μια ματιά σε κάποιους χώρους που χρησιμοποιούνται.

Συνήθως τα μεγάλα αεροσκάφη τύπου Airbus A380 της Lufthansa ξεκινούν από την Φρανκφούρτη με προορισμό το Ντουμπάι, τη Νέα Υόρκη και τη Σαγκάη. Τελευταία όμως τα αεροπλάνα αυτά πετούν για έναν άγνωστο, ακόμα και στους ταξιδιωτικούς πράκτορες, προορισμό. Την Τετάρτη 13.05 για έβδομη και τελευταία φορά έγινε η πτήση με αριθμό LH9924. Η πτήση για το Τερουέλ δεν υπάρχει σε κανένα επίσημο δρομολόγιο.



Η πόλη των 35.000 κατοίκων βρίσκεται στην επαρχία της Αραγονίας στην ανατολική Ισπανία ανάμεσα στη Μαδρίτη και τη Βαλένθια. Παρά το γεγονός ότι η πόλη ανήκει στην πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO για την ιστορική της αρχιτεκτονική δεν υπάρχουν τουρίστες, πολύ περισσότερο τώρα σε περίοδο κορωνοϊού. Το αεροδρόμιο της πόλης πάντως είναι από τους πιο περιζήτητους προορισμούς αυτή την περίοδο για τις ευρωπαϊκές πτήσεις και αυτό γιατί έχει μετατραπεί σε χώρο στάθμευσης των αεροπλάνων που δεν πετούν.

Δίπλα στα αεροσκάφη της Lufthansa τύπου Α380 έχουν σταθμεύσει και μερικά τύπου Α340-600 ενώ και η Air France έχει παρκάρει κάποια Α380 και η British Airways πέντε Boeing 747.

Το άγνωστο αεροδρόμιο της Τερουέλ

«Ποτέ δεν είχαμε τόσα αεροπλάνα» λέει ο διευθυντής του αεροδρομίου Πέδρο Σάεζ, διευθυντής της διαχειρίστριας εταιρείας Tarmac Aragon. Αυτή τη στιγμή στο αεροδρόμιο βρίσκονται 115 αεροπλάνα ενώ μπορεί να δεχθεί ακόμα 20 με 25. Η έκταση του αεροδρομίου είναι περίπου όσο 140 στάδια γηπέδου. Τα σχέδια τώρα είναι να διπλασιαστεί ο χώρος με την ελπίδα ότι η Τερουέλ θα μπορούσε να επωφεληθεί και τα επόμενα χρόνια από τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού.

Τα σημαντικά κριτήρια για την επιλογή χώρου στάθμευσης για ένα αεροπλάνο που δεν πετάει είναι η περιορισμένη υγρασία και έτσι ο μικρός κίνδυνος διάβρωσης των ευαίσθητων υλικών του αεροσκάφους. Ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχαν καθηλωθεί στο έδαφος τόσα πολλά αεροπλάνα που είναι σε θέση να πετάξουν. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 26.000 αεροσκάφη στον κόσμο που εκτελούσαν 102.000 πτήσεις την ημέρα και μετέφεραν καθημερινά σχεδόν έξι εκατομμύρια επιβάτες.

Υπό κανονικές συνθήκες μισό εκατομμύριο άνθρωποι πετούν υπό κανονικές συνθήκες όλες τις ώρες της ημέρας για να πάνε σε κάποιο σημείο του πλανήτη. Τώρα πια είναι ελάχιστοι. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της εταιρείας Cirium στο τέλος Απριλίου 17.000 επιβατηγά αεροσκάφη όλων των τύπων ήταν καθηλωμένα στο έδαφος, περίπου το 64% του συνόλου.



Αεροσκάφη παρκαρισμένα σε όλο τον κόσμο

Oι αεροπορικές εταιρείες αναζητούν τώρα χώρους στάθμευσης των αεροπλάνων τους. Στις ΗΠΑ οι πιο γνωστοί χώροι βρίσκονται στην αεροπορική βάση Μόνθαν καθώς και στην Μαράνα στο Τάσκον και στο Βίκτορβιλ στην Καλιφόρνια.

Στη Γερμανία έχει δημιουργηθεί ένας χώρος στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, αλλά όπως λέει ο Κάρστεν Σπορ, επικεφαλής της Lufthansa, το συγκεκριμένο αεροδρόμιο είναι πολύ ακριβό. Παράλληλα τίθενται θέματα όπως που θα βρεθούν χώροι, στους οποίους το κλίμα είναι ξηρό αλλά και παράλληλα τα αεροπλάνα να μπορούν γρήγορα να χρησιμοποιηθούν εάν χρειαστεί. Στην Ευρώπη εκτός από το αεροδρόμιο της Τερουέλ χρησιμοποιείται πλέον πολύ και το αεροδρόμιο Ταρμπ- Λούρδης στα Πυρηναία στα νοτιοδυτικά της Γαλλίας.

H British Airways παρκάρει τον στόλο της των Α 380 στο Σατορού στην κεντρική Γαλλία ενώ η Ελβετία χρησιμοποιεί ένα τμήμα του στρατιωτικού αεροδρομίου της στο Ντίμπεντορφ κοντά στο αεροδρόμιο της Ζυρίχης και κάποια από τα αεροσκάφη της τα έχει μεταφέρει στο Αμάν της Ιορδανίας.

Τη μεγαλύτερη επιτυχία σε όλο τον κόσμο για τη στάθμευση αεροσκαφών είχε το αεροδρόμιο Άλις Σπρινγκς στο Άουτμπακ της Αυστραλίας. Δημιουργήθηκε από τον πρώην αναλυτή της Deutsche Bank Τομ Βίνσεντ, ο οποίος έκανε τη δική του επιχείρηση το 2014. Σήμερα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού το τηλέφωνό του δεν σταματάει να χτυπάει, όπως λέει. Για ένα συμβόλαιο 13 μηνών για στάθμευση ενός Boeing 777 ο τζίρος του είναι 300.000. Υπάρχουν και οι κερδισμένοι της πανδημίας του κορωνοϊού.

Πηγή: Naftemporiki.gr

Πρόταση γάμου στο φεγγάρι;


Αγαπάτε τον σύντροφό σας τόσο ώστε να φτάσετε μέχρι το φεγγάρι γι’αυτόν;



Οι προτάσεις γίνονται σταδιακά όλο και πιο εντυπωσιακές αλλά και…ακριβές, και μια νέα ιδέα του γαλλικού πρακτορείου “ApoteoSurprise” να σας ταξιδέψει μέχρι το φεγγάρι σίγουρα καταρρίπτει όλες τις άλλες.



Ξεκινώντας τον Μάρτιο του 2022 μπορείτε να κάνετε πρόταση γάμου στο αγαπημένο σας πρόσωπο ενώ ταξιδεύετε γύρω από το φεγγάρι. Η εταιρία ApoteoSurprise προσφέρει αυτή την υπηρεσία για μόλις145 εκατομμύρια δολάρια!



Οι πτήσεις ξεκινούν από το διαστημικό κέντρο Kennedy στο Cape Canaveral της Φλόριντα και διαρκούν μία εβδομάδα!



Το τραγούδι του Frank Sinatra “Fly Me to the Moon” θα παίζει στα μισά του δρόμου, γεγονός που σηματοδοτεί και το όλο χρονοδιάγραμμα της πρότασης.



Τα ζευγάρια μπορούν να κάνουν online κράτηση και να προετοιμαστούν για την εκπαίδευσή τους προτού ξεκινήσουν το ταξίδι στο φεγγάρι.



Το πρόγραμμα περιλαμβάνει φυσική κατάρτιση και προηγούμενη τεχνική εκπαίδευση επί δώδεκα εβδομάδες, απογείωση στην Ημέρα D από το διαστημικό κέντρο Kennedy στο Cape Canaveral της Φλόριντας, άφιξη στην σεληνιακή τροχιά, τρεις ημέρες αργότερα.



Τέλος, περιλαμβάνει διακοπή κάθε επικοινωνίας με τη Γη για περίπου τριάντα λεπτά, κατά την οποία η κάψουλα πετά πάνω από τη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης.



Το πρακτορείο είναι τόσο μπροστά που έχει δημοσιεύσει ακόμη και τι περιλαμβάνει το πακέτο όσων εκατομμυριούχων θα ήθελαν να ζήσουν αυτή την εμπειρία, οι οποίοι βέβαια θα πρέπει να κάνουν κράτηση τουλάχιστον 5 μήνες πριν.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το πρακτορείο, η πορεία της κάψουλας θα είναι παρόμοια με αυτή της μυθικής αποστολής Apollo 8 του 1968. Στην κάψουλα θα υπάρχουν 8 κάμερες έτσι ώστε η στιγμή να απαθανατιστεί από κάθε σημείο.

Πηγή:manslife.gr

Το κοκορέτσι




«Αγάπη μου, μην φας άλλο κοκορέτσι, θα σου κάτσει βαρύ…»
«Τουλάχιστον αυτό μου κάθεται, δεν το παρακαλάω…»

Πηγή:poly-gelio.gr

Η γιαγιά


«Γιαγιά με τον παππού κάνατε το 69;»
«Όχι παιδάκι μου! Ο παππούς σου πέθανε το 68…»