Τετάρτη 20 Μαΐου 2020

Χώρισες; Γιατί δεν πρέπει να μείνεις φίλη με τον πρώην σου!




Χώρισες; Γιατί δεν πρέπει να μείνεις φίλη με τον πρώην σου!
Ο χωρισμός είναι μέσα στη ζωή. Καλώς η κακώς έτσι έχουν τα πράγματα. Αλλά πραγματικά θέλεις να μείνεις φίλη με τον πρώην σου;

Η απάντηση είναι ΟΧΙ και ας νομίζεις πως θες. Γιατί μόνο κακό θα σου κάνει μια τέτοια «φιλία». Υπάρχουν άλλωστε και σοβαροί λόγοι για να μην σκεφτείς καν να πεις την ατάκα «μπορούμε να είμαστε φίλοι».

Δεν γίνεται!

Για πρακτικούς λόγους καθαρά, δεν μπορείς να είσαι φίλη με τον άνθρωπο που μοιράστηκες 1000 στιγμές. ΟΚ δεν εννοώ να χωρίσετε και σαν εχθροί αλλά όχι και φίλοι. Φίλους και φίλες έχεις να σε παρηγορήσουν και να σε ακούσουν. Έτσι δεν είναι;

Η μετάβαση ΔΕΝ θα είναι ομαλή

Νομίζεις πως αν είστε φίλοι με τον πρώην σου θα σου έρθει ο χωρισμός πιο ομαλά. Μόνο που θα συμβεί το ακριβώς αντίθετο. Θα τον βλέπεις διαρκώς, θα είναι συνέχεια εκεί γύρω και δεν θα υπάρχει και σεξ. Τι το ομαλό βρίσκεις εσύ σε αυτό;

Έχεις ελπίδες πως θα είστε ξανά μαζί

Αυτό είναι το πραγματικά χειρότερο. Θες να είσαι φίλη μαζί του επειδή απλά έχεις ελπίδες, για κανέναν άλλο λόγο. Φυσικά και να καταφέρεις να είστε ξανά μαζί θα χωρίσετε. Δεν βγήκε τυχαία η παροιμία πως το γυαλί αν σπάσει δεν κολλάει ξανά. Ποτέ.

Τι κέρδος θα έχεις;

Άντε και μένετε φίλοι. Φίλοι κανονικοί. Συνεχίζετε την παρέα. Μια μέρα θα μάθεις πως εκείνος είναι με κάποια άλλη. Τι θα σε ωφελήσει; Ακόμη και αν κάνεις εσύ πρώτη μια άλλη σχέση, σκέφτεσαι το πόσο μπορεί να πληγωθεί ο άνθρωπος που ήταν δίπλα σου;

Τι πρέπει να κάνεις λοιπόν;

Για αρχή να συνειδητοποιήσεις πως χωρίσατε. Τέλος. Η σχέση σας τελείωσε και αυτό δεν θα αλλάξει. Εξάλλου να θυμάσαι πως όλοι οι πρώην έχουν αυτόν τον χαρακτηρισμό και την… τύχη για κάποιο λόγο.

Προχώρα λοιπόν και χαμογέλα!

Πηγή:agapimono.gr

Δέκα οδηγίες για τη σωστή χρήση των κλιματιστικών


Οδηγίες για τη σωστή χρήση των κλιματιστικών όλων των τύπων, ακόμη και του αυτοκινήτου, όσο διαρκεί η πανδημία του κορονοϊού, κοινοποίησε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Οι οδηγίες, τις οποίες συγκέντρωσε και κωδικοποίησε ο αρμόδιος αναπληρωτής καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Χρήστος Τζιβανίδης, είναι οι ακόλουθες:



1. Μείωση του χρόνου παραμονής του ίδιου αέρα μέσα σε ένα δωμάτιο λόγω του ότι οι ροές που προκαλούνται σε ένα κλιματιζόμενο χώρο θα μπορούσαν να μεταφέρουν μολυσμένα σταγονίδια σε αποστάσεις μεγαλύτερες από τις αναμενόμενες.

2. Δεν συνίσταται η απενεργοποίηση των συστημάτων θέρμανσης, εξαερισμού και κλιματισμού ως μέτρο για τη μείωση της μετάδοσης του ιού αλλά προτείνεται αντ’ αυτού η ορθολογιστική χρήση τους.

3. Σε κεντρικά συστήματα κλιματισμού απαιτείται αύξηση της παροχής του νωπού αέρα με ταυτόχρονη μείωση ή αν είναι δυνατό πλήρη αποφυγή της ανακυκλοφορίας του.

4. Σε κεντρικά συστήματα κλιματισμού θα πρέπει οι αεραγωγοί απόρριψης αέρα να έχουν τη μεγαλύτερη δυνατή απόσταση από τα σημεία απορρόφησης φρέσκου αέρα.

5. Τα κεντρικά συστήματα κλιματισμού/αερισμού θα πρέπει να λειτουργούν σε 24ωρη βάση.

6. Οι τοπικές τερματικές μονάδες αέρος-νερού (fan coil) αλλά και οι αντλίες θερμότητας διαιρούμενου τύπου (split), επειδή τα εν λόγω συστήματα λειτουργούν αποκλειστικά με ανακυκλοφορία του εσωτερικού αέρα θα πρέπει η λειτουργία τους να συνοδεύεται με παράλληλη λειτουργία φυσικού αερισμού (άνοιγμα παραθύρων).

7. Οι παραπάνω τοπικές μονάδες προτείνεται όπου είναι εφικτό, να τίθενται σε συνεχή λειτουργία 24ωρου για την αποφυγή της επαναιώρησης τυχόν μολυσμένων σωματιδίων σε επίπεδο δωματίου.

8. Σε όλα τα είδη των συστημάτων κλιματισμού είναι σημαντική η σωστή εγκατάσταση, η τακτική συντήρηση και ανανέωση των φίλτρων τους. Ωστόσο, η αυξημένη λειτουργία των κλιματιστικών κάτω από τις τρέχουσες συνθήκες, ενδέχεται να απαιτήσει συχνότερη συντήρηση.

9. Δεν προτείνεται κάποια αλλαγή ρυθμίσεων θερμοκρασίας και υγρασίας στα συστήματα κλιματισμού αφού η ανθεκτικότητα του ιού ενδέχεται να μειωθεί μόνο σε υψηλά επίπεδα θερμοκρασίας και υγρασίας τιμές που απέχουν πολύ από τα επίπεδα θερμικής άνεσης που έχουν καθοριστεί.

10. Σχετικά με τα κλιματιστικά αυτοκινήτων όπου μέλη της ιδίας οικογένειας (που μένουν μαζί) χρησιμοποιούν τον κλιματισμό χωρίς τον απαραίτητο φυσικό αερισμό, αυτό θα μπορούσε να γίνει μόνο στην περίπτωση που κανένα από τα μέλη δεν εμφανίζει συμπτώματα της νόσου. Η γενικότερη οδηγία πάντως της αποφυγής ανακυκλοφορίας του αέρα ισχύει και σε αυτή τη περίπτωση.



Πηγή: In.gr 

Χαμογελάμε γιατί είναι μεταδοτικό





Με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας πρέπει να το ρίξουμε και λίγο (και καλά) στην παλαβή για να επιβιώσουμε....έτσι θεώρησα σωστό να χαμογελάσει και λίγο, το   πικραμένο το χειλάκι μου ...