Τρίτη 28 Απριλίου 2020

Η ξανθιά και το παζλ





Μια ξανθιά τηλεφωνεί στον άντρα της και του λέει κλαίγοντας:

«Μόλις συνειδητοποίησα πως είμαι χαζή….»

«Τι έχεις αγάπη μου, γιατί κλαις;» τη ρωτάει ο άντρας της.

«Πήγα στο σούπερ μάρκετ και πήρα ένα παζλ που είχε προσφορά. Προσπαθώ να το φτιάξω εδώ και 2 ώρες όμως όλα τα κομμάτια μου φαίνονται τα ίδια».



«Τι πάζλ είναι αυτό;»

«Ένα παιδικό με ένα κοκοράκι απ΄ έξω» του λέει η ξανθιά.

«Εντάξει όταν έρθω σπίτι θα σε βοηθήσω να το φτιάξεις» της λέει.

Το μεσημέρι γυρίζει ο άντρας της σπίτι και την βλέπει να σπαράζει στο κλάμα. Την πλησιάζει και της λέει:

«Αγάπη μου μην κλαις και μην ξαναπείς ποτέ πως είσαι χαζή για τέτοια μικροπράγματα. Έλα σκούπισε τα μάτια σου τώρα και φύλαξε τα Κορν φλέικς πάλι μέσα στο κουτί τους….»

Πηγή:poly-gelio.gr

Απίστευτα κι όμως αληθινά διατροφικά περίεργα!


Τα λόγια περιττεύουν όταν μαθαίνει κανείς πως υπάρχει παγωτό με γεύση άλογο, ότι η κέτσαπ και το νερό της καρύδας έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν για ιατρικούς σκοπούς και η υπέροχη σοκολάτα ως νόμισμα! Το ξέρατε ότι…

Η σοκολάτα έχει χρησιμοποιηθεί ως νόμισμα




Οι εξαιρετικά ανεπτυγμένοι λαοί της Κεντρικής Αμερικής χρησιμοποιούσαν τους καρπούς των κακαόδεντρων ως μέσο εμπορικών και λοιπών συναλλαγών. Μάλιστα οι Αζτέκοι, όταν κατέκτησαν τη φυλή των Μάγια, επέβαλαν φόρους, η πληρωμή των οποίων γινόταν σε κόκκους κακάο.



Τα φιστίκια δεν είναι ξηροί καρποί αλλά όσπρια



Μάλιστα, τα φιστίκια ή αλλιώς αραχίδες ανήκουν στην οικογένεια των ψυχανθών μαζί με τα μπιζέλια, τα φασόλια και τις φακές. Θυμηθείτε και τα υπέροχα στραγάλια, τα ψημένα ρεβίθια δηλαδή!

Το μοσχοκάρυδο σε μεγάλες δόσεις λειτουργεί ως παραισθησιογόνο



Επιστήμονες αναφέρουν ότι η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας τριμμένου μοσχοκάρυδου μπορεί να προκαλέσει ναυτία και εμετό, ακόμα και παραισθήσεις.

Υπάρχει παγωτό με γεύση άλογο



«Εφευρέτες», οι Ιάπωνες… Στο εμπορικό κέντρο Sunshine City στο Τόκιο υπάρχει η τζελατερία Ice Cream City, όπου εκτός από τις κλασικές γεύσεις σερβίρει και μια τρομακτικά εντυπωσιακή σειρά γεύσεων, από χταπόδι και φίδι μέχρι και κομμάτια αλόγου (σούσι). Αν δεν σας αρέσουν, δοκιμάστε το σορμπέ μοσχαρίσιας γλώσσας. Τι γεύση έχει; Κάτι σαν βανίλια με ελαφρώς γλυκιά γεύση και μαστιχωτή υφή όπως έχουν δηλώσει κάποιοι καταναλωτές.

Το νερό καρύδας έχει χρησιμοποιηθεί αντί του φυσιολογικού ορού σε τραυματίες πολέμου




Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στις περιοχές του Ειρηνικού, συχνά οι γιατροί κατέφευγαν στο «νερό καρύδας» όταν ο φυσιολογικός ορός ήταν δυσεύρετος ή ανύπαρκτος. Σήμερα, οι επιστήμονες δεν συνιστούν αυτή την πρακτική, η οποία ήταν πολύ συχνή και κατά τη διάρκεια της εποχής των Κόκκινων Χμερ στην Καμπότζη.

Η κέτσαπ χρησιμοποιήθηκε αρχικά ως φάρμακο




Από το 1800 και μετά η νόστιμη σάλτσα που «λατρεύουν» τα μπέργκερ και οι τηγανητές πατάτες διαφημιζόταν ως γιατρικό για γαστρεντερικά προβλήματα, τη διάρροια και για σχεδόν όλες τις ασθένειες. Και νόστιμη, και θαυματουργή!



Η γρανίτα εφευρέθηκε από έναν 11χρονο



Εφευρέτης της ο Frank Epperson, ο οποίος μια νύχτα του 1905 άφησε στη βεράντα του σπιτιού του ένα ποτήρι γεμάτο με μίγμα από σόδα με γεύση φρούτων και νερό, μέσα στο οποίο ήταν βυθισμένο ένα ξυλάκι. Εκείνη τη νύχτα η θερμοκρασία στο Σαν Φρανσίσκο έφτασε σε ιστορικά χαμηλό επίπεδο και, όταν ξύπνησε το πρωί, βρήκε το μίγμα του παγωμένο πάνω στο ξυλάκι. Δοκιμάζοντάς το ανακάλυψε πως είχε υπέροχη γεύση φρούτων. Περίμενε μερικά χρόνια να ενηλικιωθεί και το 1923 πατένταρε την ιδέα του παγωμένου αυτού γλυκίσματος που μέχρι και σήμερα κάνει θραύση σε όλες τις ηλικίες!

Πηγή:perierga.gr

«Ανάλωση κατά προτίμηση πριν» και «Ημερομηνία Λήξης» – Ποια η διαφορά





Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στην ετικέτα ενός προϊόντος που αναγράφει την «ημερομηνία λήξης» και «ανάλωση κατά προτίμηση πριν».

Ημερομηνία Λήξης
Θα δούμε αυτήν την ένδειξη κυρίως σε τρόφιμα που αλλοιώνονται γρήγορα, όπως τα κρέατα, αλλαντικά, τυριά, ψάρια, γαλακτοκομικά και έτοιμες σαλάτες. Γενικότερα σε όλα τα τρόφιμα που βρίσκουμε συνήθως στα ράφια των σούπερ μάρκετ με τα κατεψυγμένα.



Μετά το πέρας της Ημερομηνίας Λήξης δεν πρέπει επ’ ουδενί να καταναλώνουμε αυτά τα τρόφιμα, ακόμη και αν φαίνονται κανονικά, ή μυρίζουν καλά. Η κατανάλωση αυτών των τροφίμων μετά την Ημερομηνία Λήξης μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας.

Όπως λέει ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων της Βρετανίας, «μετά την ημερομηνία λήξης, μην το φάτε, μην το μαγειρέψετε και μην το καταψύξετε. Η τροφή δεν είναι ασφαλής για κατανάλωση, ακόμα και αν έχει αποθηκευτεί σωστά και φαίνεται ή μυρίζει καλά».

Αν έχουμε τρόφιμα που η ημερομηνία λήξης τους πλησιάζει, καλό θα ήταν να τα βάλουμε στην κατάψυξη, με σκοπό να τα καταναλώσουμε αργότερα. Αν καταψύξουμε το προϊόν (όπου μπορεί να γίνει αυτό), επιμηκύνουμε την διάρκεια ζωής του και πέρα από την Ημερομηνία Λήξης. Θα πρέπει όμως να προσέξουμε να ακολουθήσουμε τα οδηγίες αποθήκευσης του προϊόντος όπως αναγράφονται, όπως για παράδειγμα «καταψύξτε την ημέρα της αγοράς», ή «μαγειρέψτε το παγωμένο» ή «αποψύξτε καλά και μαγειρέψτε το μέσα σε 24 ώρες από την απόψυξη».

Όπως επισημαίνει η Ελεν Ουάιτ, ειδική σύμβουλος της εταιρείας «Love Food Hate Waste», στην Βρετανία, που μίλησε στην HuffPost, είναι απαραίτητη η επικόλληση ετικέτας με την αναγραφόμενη ημερομηνία αποθήκευσης στην κατάψυξη, έτσι ώστε να γνωρίζουμε την χρονική διάρκεια κατά την οποία βρίσκεται εκεί.
«Θεωρητικά το φαγητό μας μπορεί να παραμείνει στην κατάψυξη όσο θέλουμε. Μόνο που μετά από τρεις με έξι μήνες, η ποιότητα του αλλοιώνεται και μαζί χάνεται και η θρεπτική του αξία. Οπότε καλό θα ήταν να έχουμε κατά νου την κατανάλωση του σε εύλογο χρονικό διάστημα».

Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από:
Αυτή η σήμανση υπάρχει στα περισσότερα κατεψυγμένα, αποξηραμένα και κονσερβοποιημένα τρόφιμα. Η σήμανση αυτή αφορά περισσότερο την ποιότητα παρά την ασφάλεια. Αν περάσει αυτή η ημερομηνία δεν σημαίνει ότι το τρόφιμο είναι ακατάλληλο προς κατανάλωση, απλά ίσως έχει χάσει λίγο από το άρωμά του, την γεύση του, ή έχει αλλοιωθεί ελαφρώς η υφή του.

Παρ′ όλα αυτά δεν θα πρέπει να φάμε αυγά μετά την ημερομηνία αυτή, γιατί ειδικά στα αυγά μπορεί να υπάρχουν βακτήρια σαλμονέλα τα οποία πολλαπλασιάζονται μετά από αυτήν την ημερομηνία.
«Υπό την προϋπόθεση ότι το φαγητό δεν έχει ανοιχτεί και έχει αποθηκευτεί σωστά ακολουθώντας τις οδηγίες αποθήκευσης στην ετικέτα, θα πρέπει να είναι ακόμα ασφαλές για κατανάλωση, αλλά η γεύση, η υφή και άλλα ποιοτικά χαρακτηριστικά του ενδέχεται να έχουν αλλιοωθεί κάπως», μας λέει η σύμβουλος για την ασφάλεια τροφίμων, Σάρα Χάουαρθ.

Και προσθέτει:
«Στα τρόφιμα με την ένδειξη ”Ανάλωση κατά προτίμηση πριν”, ο κανόνας δεν είναι αυτό που λέμε, άσπρο-μαύρο. Μπορούμε να καταναλώσουμε την τροφή πέρα από την αναγραφόμενη ημερομηνία, κάτι που εξαρτάται από την σύσταση της αλλά και τον τρόπο αποθήκευσης, όπως αυτή εμφανίζεται στην συσκευασία. Για παράδειγμα, ”Αποθηκεύστε σε δροσερό και ξηρό μέρος” ή ”Διατηρείστε το στο ψυγείο μετά το άνοιγμα”».
Υπογραμμίζει όμως πως αυτού του είδους οι τροφές, υπάρχει περίπτωση να μας προκαλέσουν προβλήματα, αν δεν έχουν αποθηκευτεί σωστά ή η συσκευασία τους δεν είναι ακέραια.

Όπως:
– Η συσκευασία έχει ανοίξει για μερική χρήση του προϊόντος
– Φέρουν χτυπήματα τα τοιχώματα της κονσέρβας
– Έχουν παραμείνει στο φως του ήλιου ή / και σε θερμοκρασίες που μπορούν να δημιουργήσουν υγρασία μέσα στη συσκευασία
– Υπάρχουν ενδείξεις για σκουλήκια (παράσιτα)
– Τα ξηρά προϊόντα δεν έχουν αποθηκευτεί σε ξηρές συνθήκες και το νερό έχει περάσει μέσα στη συσκευασία

Η αποθήκευση στην κατάψυξη των συγκεκριμένων τροφών ισχύει και σε αυτή την περίπτωση, πάντα όμως σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται και εδώ στην συσκευασία.



Όπως λέει η Σάρα Χάουαρθ, «Εφόσον ο καταψύκτης μας λειτουργεί σωστά στους -18C, τα τρόφιμα πρέπει να είναι ασφαλή για κατανάλωση. Βεβαιωνόμαστε ότι έχουν ξεπαγώσει καλά πριν από τη χρήση τους. Το κρέας πρέπει να ξεπαγώνει στο κάτω μέρος του ψυγείου και ποτέ σε θερμοκρασία δωματίου και να είναι σκεπασμένο».

Πηγή: Huffingtonpost.gr 

Γρήγορα Ναι..... Πρόχειρα ΟΧΙ Νο 171





Μία έρευνα έδειξε ότι ποσοστό 97% του παγκόσμιου πληθυσμού δεν μπορεί να κατανοήσει απλές μαθηματικές έννοιες. Ευτυχώς ανήκω στο υπόλοιπο 5% !



Λέει ο ελέφαντας στην καμήλα:
«Γιατί έχεις τα βυζιά σου στην πλάτη σου;»
«Παράξενη ερώτηση από κάποιον που έχει το πουλί του στην μούρη του!»


Οι τουαλέτες που πάει ο Chuck Norris δε βρωμάνε ποτέ επειδή:
1ον) δεν κάνει ποτέ κακά! μόνο καλά!
2ον) τριγύρω κλάνουν όλοι μέντες






«Παππού θα γίνω γκέι»
«Ότι θες γίνε παιδί μου, μόνο π@ύστης μην γίνεις!»



«Ποια Ελληνίδα τραγουδίστρια εμφανίζεται μόνο στην επαρχεία;»
«Η Κατερίνα Υπεραστικούδη»


«Tι κάνει μια γυναίκα να κάνει “μμμ μμμ μμμμμμμμμμμ”;»
«Η μονωτική ταινία…»



SMS:
«Τι κάνεις τώρα;»
«Είμαι στο κρεββάτι και σε σκέφτομαι… Εσύ μωρό μου;»
«Είμαι στα μπουζούκια ακριβώς από πίσω σου!!!»




«’Οταν πήζουν στο μικρό Γαλατικό χωριό, τι γίνονται ;»
«Μικρό γιαουρτικό χωριό.»



«Γιαγιά με τον παππού κάνατε το 69;»
«Όχι παιδάκι μου! Ο παππούς σου πέθανε το 68…»





«Καλά ρε φίλε μένεις δίπλα στη θάλασσα και δεν ξέρεις να κολυμπάς;»
«Γιατί εσύ που μένεις δίπλα στο αεροδρόμιο ξέρεις να πετάς;»



«Είσαι έτοιμος για το Lower;»
«Στα γραπτά είμαι καλός αλλά φοβάμαι λίγο στο Listerine»



«Πως σε λένε;»
«Μάντεψε.. η γιορτή μου είναι κινητή…»
«Κοσμοτέ;»


Τρακάρουν 2 αυτοκίνητα:
«Δε μου λες ρε! Είσαι τελείως στραβός;»
«Γιατί ρε…Δε σε πέτυχα;»


«Τι είναι αυτό το άσπρο στον καφέ μου;»
«Συγγνώμη μαλακία μου»



«Το ρολόι σου δουλεύει;»
«Ναι»
«Και τι δουλειά κάνει;»




«Φίλε, παίζεις τάβλι;»
«Ναι»
«Θα μας παίξεις κάτι;»


«Αγάπη μου, μην φας άλλο κοκορέτσι, θα σου κάτσει βαρύ…»
«Τουλάχιστον αυτό μου κάθεται, δεν το παρακαλάω…»