Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

3 Μυστικά περιποίησης που κάθε άντρας οφείλει να γνωρίζει!


Δεν θα πήγαινες μέσα σε μια αχαρτογράφητη περιοχή ενός δάσους χωρίς πρώτα να έχεις καταστρώσει μια στρατηγική. Ακριβώς το ίδιο πρέπει να κάνεις και στην περιποίηση των ευαίσθητων σημείων σου γιατί η πυκνή τριχοφυΐα μπορεί να κάνει επώδυνο ακόμη και το παραμικρό λάθος.



Πριν πιάσεις το ξυραφάκι σου λοιπόν, φρόντισε να ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές για να κάνεις την περιποίηση μια εύκολη καθημερινή ρουτίνα.



Μην χρησιμοποιείς ένα εργαλείο για όλα τα σημεία




Αν τριμάρεις τις τρίχες σου, χρησιμοποίησε ένα ψαλιδάκι ειδικό για τη τριχοφυΐα στα ευαίσθητα σου σημεία. Αυτό σημαίνει πως το ψαλίδι που έχεις για τα μαλλιά σου ή για τη κουζίνα σου δεν είναι το ιδανικό για τη περιοχή κάτω από τη κοιλιά σου. Το κάθε εργαλείο έχει τον σκοπό του. Υπάρχουν ορισμένα βακτήρια που αναπτύσσονται στην ευαίσθητη περιοχή σου και σίγουρα δεν θα ήθελες να εξαπλώσεις τα βακτήρια αυτά και σε άλλα σημεία του κορμιού σου, συμβουλεύει ο Anthony Rossi, καθηγητής δερματολογίας από το Weill Cornell Medical College. Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να δημιουργηθούν μύκητες και να προκαλέσουν φαγούρα και ερεθισμό.

Πριν αρχίσεις το τριμάρισμα, καθάρισε το ψαλίδι σου με καθαρό οινόπνευμα, όπως επίσης και τα χέρια σου αλλά και την ευαίσθητη περιοχή σου. Με τον τρόπο αυτό, θα δημιουργήσεις ένα αποστειρωμένο περιβάλλον περιορίζοντας τις πιθανότητες να αναπτυχθεί κάποια μόλυνση.



Δώσε προσοχή στα «προκαταρκτικά»





Περίπου το 50% των γυναικών προτιμούν τους συντρόφους τους εντελώς ξυρισμένους ή με ελάχιστες τρίχες εκεί.. κάτω, όπως ανακάλυψε μια πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο Ιντιάνα το 2014.

Δεν θέλεις όμως να ξεκινήσεις βάζοντας το ξυραφάκι σου κατευθείαν στην πυκνή τριχοφυΐα σου, αν δεν θέλεις να έχεις την χειρότερη εμπειρία που είχες ποτέ σου, συμβουλεύουν οι ειδικοί. Το ξυράφι στις μακριές και πλούσιες τρίχες, μπορεί να δημιουργήσεις δερματικούς ερεθισμούς, φαγούρα, κάψιμο και επώδυνα κοψίματα.

Αν οι τρίχες σου είναι μακριές, φρόντισε πρώτα να τις τριμάρεις πριν χρησιμοποιήσεις ξυράφι. Από τη στιγμή που οι τρίχες στην ευαίσθητη περιοχή σου είναι περισσότερο σγουρές και σκληρές, είναι πολύ πιο εύκολο να γυρίσουν προς τα μέσα και να σου δημιουργήσουν σπυράκια. Τρίμαρε τες σε ένα κοντό μήκος αλλά όχι πολύ κοντά στην επιφάνεια του δέρματος σου. Με τον τρόπο αυτό, έχεις την δυνατότητα να περιποιηθείς καλύτερα τις τρίχες σου με το ξυραφάκι και να αποφύγεις ανεπιθύμητες καταστάσεις με σπυράκια και ερεθισμούς.



Κάνε ντους με ζεστό νερό




Το ξύρισμα σε στεγνές τρίχες είναι μια πολύ κακή ιδέα. Αντιθέτως, φρόντισε να κάνεις την περιποίηση σου μετά από ένα ζεστό ντους. Το ζεστό νερό θα κάνει την διαδικασία πολύ πιο εύκολη, αφού οι τρίχες σου θα έχουν μαλακώσει αρκετά και θα κόβονται πιο εύκολα, χωρίς να έχεις τον κίνδυνο των κοψιμάτων και των ερεθισμών.

Το ξύρισμα μετά το ντους είναι ιδιαίτερα βοηθητικό, διότι η ζεστή θερμοκρασία επιτρέπει στο δέρμα σου να μαλακώσει και να απομακρύνει όλη την περιττή βρωμιά και το σμήγμα. Επιπλέον, το νερό μπορεί να λιπάνει με φυσικό τρόπο την περιοχή, προστατεύοντας το δέρμα από τις κοφτερές λεπίδες.

Δυστυχώς όμως το συνηθισμένο σαπούνι σου δεν μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο στην περιοχή σου, αφού το καλύτερο θα ήταν να επιλέξεις ένα τζελ ξυρίσματος το οποίο μπορεί να προσφέρει μεγαλύτερη ενυδάτωση. Προτίμησε τζελ ξυρίσματος χωρίς οινόπνευμα τα οποία περιέχουν αλόη βέρα και θα περιορίσουν τον ερεθισμό της ευαίσθητης περιοχής σου.

Πηγή:manslife.gr

1 Απριλίου Πρωταπριλιά: Γιατί λέμε ψέματα σήμερα





Όλοι μας κάποια στιγμή στη ζωή μας έχουμε πει ψέματα την Πρωταπριλιά. Άλλοτε μικρά και αθώα και άλλοτε μεγάλα και επικίνδυνα. Αποκλείεται να μην είχατε αλλάξει αίθουσες στο σχολείο την πρώτη ώρα για να μπερδέψετε τον καθηγητή και εκείνος να κάνει τον έκπληκτο, ενώ όλοι ξέρουν ότι αυτό γίνεται κάθε χρόνο. Αποκλείεται να μην έχεις πει έστω ένα μικρό ψέμα σε κάποιον κοντινό σου άνθρωπο για να τον ξεγελάσεις. Όμως, από που αλήθεια έρχεται αυτό το έθιμο και πως επικράτησε;

Μια εκδοχή θέλει τα ψέματα της Πρωταπριλιάς να είναι έθιμο που μας έχει έρθει από τους Κέλτες. Οι Κέλτες ήταν λαός της βορειοδυτικής Ευρώπης και μεταξύ άλλων φημιζόταν για τις ικανότητες του στο ψάρεμα. Η εποχή του ψαρέματος ξεκινούσε την 1η Απριλίου, αν και εκείνη την εποχή τα ψάρια πιάνονται δύσκολα. Έτσι οι ψαράδες – ως είθισται άλλωστε – έλεγαν ψέματα για το πόσα ψάρια έχουν πιάσει, συνήθεια που με τα χρόνια μετατράπηκε σε έθιμο.

Η δεύτερη εκδοχή, θέλει το έθιμο να μας έχει έρθει από τη Γαλλία του 16ου αιώνα.
1514980461840_gallia_1-1024x594
Οι Γάλλοι μέχρι το 1564 γιόρταζαν την Πρωτοχρονιά τους την 1η Απριλίου, οπότε και αυτό άλλαξε και με απόφαση του βασιλιά Καρόλου του 9ου η πρώτη μέρα του χρόνου άρχισε να θεωρείται και για τους Γάλλους η 1η Ιανουαρίου. Όπως σε κάθε απόφαση, υπήρξαν αντιδράσεις, και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που συνέχιζαν να γιορτάζουν την Πρωτοχρονιά την 1η Απριλίου και οι υπόλοιποι, θέλοντας να τους πειράξουν, τους έστελναν δώρα. Αυτό το πείραγμα, μετατράπηκε με τον καιρό σε έθιμο.

Η Πρωταπριλιά στην Ελλάδα
Το έθιμο δεν άργησε να έρθει στην Ελλάδα, όπου κάθε χρόνο παραδοσιακά την 1η Απριλίου λέμε αθώα – ή και όχι – ψέματα για να ξεγελάσουμε το θύμα μας. Υπάρχουν περιοχές που θεωρούν ότι όποιος καταφέρει να ξεγελάσει τον άλλον με το ψέμα του θα έχει την τύχη με το μέρος του, θα έχει καλή σοδειά στις καλλιέργειες του κτλ. Αντίθετα, όποιος την «πατήσει» και ξεγελαστεί με ψέματα εκτιμάται ότι θα 
έχει γρουσουζιά.




Στα χρόνια που έχουν περάσει έχουν ειπωθεί και γραφτεί ψέματα που έμειναν στην ιστορία, με την πλειοψηφία του κόσμου να την «πατάει». Μάλιστα στις ΗΠΑ υπάρχει ακόμη και Μουσείο… Φάρσας και περιλαμβάνει οτιδήποτε σχετικό με ψέματα. Στο μουσείο ή στην ιστοσελίδα του (hoaxes.org) μπορεί κανείς να δει μερικές από τις πιο… επικές φάρσες της Πρωταπριλιάς.

Πηγή:pagenews.gr

Το τζιτζίκι




Είναι καλοκαίρι και το τζιτζίκι κάθεται πάνω σε ένα δέντρο και χαλαρώνει.
Από κάτω περνάει το μυρμήγκι κουβαλώντας σπόρους για τις κρύες νύχτες του χειμώνα.
– Κούλαρε λιγάκι δικέ μου, του φωνάζει το τζιτζίκι!
– Να σε δω, όταν χειμωνιάσει και πεινάσεις, απαντάει το μυρμήγκι.

Κάθε μέρα γινόταν το ίδιο πράγμα, με το μυρμήγκι να κουβαλάει και το τζιτζίκι να το κοροϊδεύει.
Τελειώνει το καλοκαίρι και έρχεται ο χειμώνας.
Έξω πέφτει πολύ χιόνι, ο αέρας σφυρίζει έξω και το
μυρμήγκι κλεισμένο στη γεμάτη σπόρους φωλιά του, περιμένει το
παγωμένο τζιτζίκι να του χτυπήσει την πόρτα ζητώντας φαγητό. 
Ένα βράδυ, το μυρμήγκι ακούει κάποιον να του χτυπάει τη πόρτα!
– Ποιος είναι; λέει
– Άνοιξε, το τζιτζίκι είμαι!
– Τα έλεγα εγώ, λέει στον εαυτό του το μυρμήγκι.
Ανοίγει την πόρτα και βλέπει το τζιτζίκι με μια Πόρσε!
– Δικέ μου, πάω διακοπές στις Μπαχάμες, θέλεις κάτι;
– Όχι, λέει το μυρμήγκι αλλά να πας να πεις του Αισώπου ότι τον παίρνει!