Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Γρήγορα Ναι..... Πρόχειρα ΟΧΙ Νο 138




– Πολύ κινηματογραφικός καιρός!

– Ναι ! Cineφιά.



Μου γράφει κάποιος “Ρε δεν πας καλά μ’ αυτά που γράφεις”.

Δηλαδή εσύ που τρως τον χρόνο σου να τα διαβάσεις θεωρείσαι πιο νορμάλ νομίζεις;



– Πόσα βγάζεις το χρόνο;
– Αχ…μου φοροδιαφεύγει τώρα!



– Είμαι σκληρός.

– Ώπα ρε! Πόσα giga;;;



– Θες να βρεθούμε να πάμε για κανά καφέ;
– Πας καλά; Είδες τι καιρό κάνει; Φυσάει σαν πάρα πολύ! 
– Γιατί, με αερόστατο θα έρθεις;



Πως ζηλεύω αυτούς τους γιατρούς ρε παιδάκι μου. Λένε ένα “Γδυθείτε!” και ο λόγος τους είναι νόμος!!!

Πως γεννήθηκα



– Μπαμπά πως γεννήθηκα εγώ;
– Γιέ μου, γνώρισα τη μητέρα σου κάνοντας chat στο Internet. Δώσαμε ραντεβού σε ένα internet-cafe. 

Λίγο αργότερα, μέσα στις τουαλέτες,κάναμε μια σύνδεση στο ίδιο δίκτυο. 

Η μαμά έκανε μερικά downloads με το memory stick του μπαμπά, αλλά πριν ο μπαμπάς προλάβει να κάνει upload αντιληφθήκαμε ότι δεν είχαμε εγκαταστήσει firewall και πλέον ήταν αργά για delete ή cancel… 
Και έτσι, 9 μήνες αργότερα, βρεθήκαμε με ιό…

Γουλιέλμος…Τέλος.




-Γεια σας! Ψάχνω ένα βιβλίο αλλά δεν θυμάμαι ακριβώς τον τίτλο. Γουλιέλμος…κάτι…
-Τέλος.
-Κρίμα, θα πάω να δω σε κάποιο άλλο βιβλιοπωλείο μήπως και το έχουν.

Uma Thurman: Με μαύρο μπικίνι και... μυστηριώδη παρέα





Η 46χρόνη  ηθοποιός απόλαυσε τον ήλιο και τη θάλασσα μετά την πρόσφατη δικαστική διαμάχη με τον πρώην άντρα της, Arpad Busson, για την επιμέλεια της κόρης τους

Στο κοσμοπολίτικο νησί της Καραϊβικής το St. Barts εθεάθη η Uma Thurman που δεν είπε να βγάλει το μαγιό από πάνω της. Η 46 ηθοποιός απόλαυσε τον ήλιο και τη θάλασσα μετά την πρόσφατη δικαστική διαμάχη με τον πρώην άντρα της, Arpad Busson, για την επιμέλεια της κόρης τους. Ανέμελη και ξέγνοιαστη η Thurman έδειχνε να απολαμβάνει τις διακοπές της ενώ στο πλευρό της απαθανατίστηκε ένας μυστηριώδης άντρας με τον οποίο η ίδια φαίνεται να είχε οικειότητα.

Ωστόσο κανείς δεν ξέρει αν πρόκειται για το νέο αμόρε της ηθοποιού ή για έναν απλό φίλο. 

















Πηγή:protothema.gr


To αρχαιότερο κρασί στον κόσμο παράγεται στην Κύπρο!


Ο Όμηρος το αποκαλούσε «γλυκό κρασί της Κύπρου» και ο χρόνος παραγωγής του τοποθετείται κοντά στο 3500 π.Χ., αφού οι αναλύσεις που έγιναν πρόσφατα σε υπολείμματα κεραμικών αγγείων που χρονολογούνται την ίδια περίοδο έδειξαν πως φιλοξενούσαν γλυκό κρασί. Πιο συγκεκριμένα το 2005 η Δρ. Μαρία Ροζάρια Μπελτζιόρνο και ο Παλαιοντολόγος Δρ. Αλεσάντρο Λεντίνι από το ITABC-CNR της Ρώμης, με τη βοήθεια του Δρ. Παύλου Φλουρέντζου, Διευθυντή του Τμήματος Αρχαιοτήτων της Κύπρου, μελέτησαν αριθμό δοχείων που είχαν βρεθεί το 1930 από τον Κύπριο αρχαιολόγο Πορφύριο Δίκαιο στον οικισμό της Ερήμης και φυλάγονταν σε κιβώτια στο Αρχαιολογικό Μουσείο στη Λευκωσία. Τι ανακάλυψαν; Υπήρχαν στο εσωτερικό τους ίχνη ταρταρικού οξέως, ενός βασικού συστατικού του κρασιού.



Στην Κύπρο «δημιουργήθηκε» η παλαιότερη ετικέτα κρασιού στον κόσμο, η οποία συνεχίζει να παράγεται ακόμη και σήμερα. Πρόκειται για την κουμανταρία την οποία ανακήρυξε ο Ριχάρδος Λεοντόκαρδος ως «το κρασί των βασιλιάδων και ο βασιλιάς των κρασιών». Η κουμανταρία, κάτω από ένα όνομα που δεν υποδηλώνει ποικιλία, τεχνική οινοποίησης, μέθοδο καλλιέργειας ή τρύγου, είναι ένα κρασί που φέρει το ίδιο όνομα εδώ και οκτώ αιώνες.




Η παραγωγή της κυπριακής κουμανταρίας γνώρισε εξαιρετική άνθηση κατά τη διάρκεια της Λατινοκρατίας στο νησί και τους μεσαιωνικούς χρόνους. Μετά την κατάληψη της Κύπρου από τους Ιωαννίτες Ιππότες, στην περιοχή της Λεμεσού η στρατιωτική διοίκηση του νησιού, la Commanderie, έδωσε το όνομά της στο χωριό που παρήγαγε το γλυκό νέκταρ, την Μεγάλη Κουμανταρία… Η φήμη του κρασιού συνεχίστηκε καθ’ όλη τη διάρκεια του Μεσαίωνα, ακόμη και κατά την Τουρκοκρατία, και η Κουμανταρία κέρδισε επάξια μια θέση ανάμεσα στα καλύτερα και τα πλουσιότερα τραπέζια της Ευρώπης.




Η περιοχή της Κουμανδαρίας περιλαμβάνει 14 χωριά και βρίσκεται στις νότιες μέχρι τις νοτιοανατολικές παρυφές του όρους Τρόοδος, στην επαρχία Λεμεσού. Οι ποικιλίες που συμμετέχουν στην παραγωγή του κρασιού (σε ανάμειξη ή μονοποικιλιακά) είναι οι γηγενείς κυπριακές, το ντόπιο Μαύρο που είναι ερυθρή και το Ξυνιστέρι που είναι λευκή. Για την παραγωγή του γλυκού κρασιού, που κατοχυρώθηκε νομοθετικά το 1990 ως ΠΟΠ, τα σταφύλια πρέπει να προέρχονται υποχρεωτικά από τους αμπελώνες της ομώνυμης ζώνης οι οποίοι είναι δηλωμένοι και καταγεγραμμένοι ώστε να μπορούν να ελεγχθούν.



Ο τρόπος οινοποίησης είναι αρκετά συνηθισμένος για τη Μεσόγειο, αφού τα σταφύλια, μετά τον τρύγο τους, λιάζονται για περίπου μία εβδομάδα με σκοπό την αφυδάτωση που οδηγεί στη συμπύκνωση των σακχάρων. Η προσθήκη καθαρής αλκοόλης συνήθως γίνεται προτού το κρασί μπει στα βαρέλια. Ακολουθεί ωρίμανση σε μεγάλα, παλιά, δρύινα βαρέλια, σε ειδικά υπόγεια για τουλάχιστον δύο χρόνια.

Πηγή:perierga.gr

Το παπιγιόν, ένα αξεσουάρ που έχασαν οι άνδρες [εικόνες]




Το παπιγιόν μπήκε στο ανδρικό λαιμό από τον 18ο αιώνα αλλά υιοθετήθηκε και γενικεύτηκε στη διάρκεια του 19ου αιώνα, ως απαραίτητο αξεσουάρ μαζί με το σμόκιν. Σύμφωνα με γάλλους ερευνητές το εμπνεύστηκαν από την στρατιωτική μόδα της Κροατίας. Αλλοι, υποθέτουν ότι προέρχεται από την στρατιωτική στολή της Πρωσίας.



Σε κάθε περίπτωση, επί δεκαετίες, αυτό το κομψό αξεσουάρ ήταν απαραίτητα λευκό ή μαύρο. Εκτός από τις επίσημες εμφανίσεις στόλιζε το ανδρικό ντύσιμο ορισμένων ειδικών κατηγοριών: των γιατρών, των ζωγράφων και των σερβιτόρων που προτιμούσαν το παπιγιόν παρά τη γραβάτα που μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα εξαιτίας του μήκους της.

Επί πολλές δεκαετίες, πάντως, το παπιγιόν όριζε μια σοβαρή, κομψή εμφάνιση.

Στη διάρκεια του 20ού αιώνα άρχισε σοβαρά να απειλείται από τον μεγάλο του ανταγωνιστή, την γραβάτα που έγινε με τα χρόνια το απαραίτητο αξεσουάρ για να συνοδεύσει ένας άνδρας το κοστούμι.



Σιγά σιγά το παπιγιόν, παρά το γεγονός ότι είχε κάποιους επίμονους λάτρεις, όπως ο Ουίνστον Τσόρτσιλ, ο οποίος δεν αποχωριζόταν ποτέ το παπιγιόν του, έγινε ντεμοντέ κομμάτι.



Τα τελευταία χρόνια γίνονται προσπάθειες να επανέλθει, σε πιο σύγχρονη μορφή, στην ανδρική γκαρνταρόμπα. Άλλαξε χρώμα, απέκτησε σχέδια, μεγάλωσε σε σχήμα, απελευθερώθηκε. Το κύριο χαρακτηριστικό τους, στον 21ο αιώνα, είναι τα φανταχτερά χρώματα και σχέδια. Βαμβακερά, λινά ή βελούδινα αρχίζουν σταδιακά να κατακτούν ένα ειδικό κοινό που αναζητά ένα στοιχείο σικ, εντελώς προσωπικό και πρωτότυπο στο ντύσιμο.












Το παπιγιόν φοριέται σήμερα κυρίως σε γάμους, σε πανεπιστημιακές συγκεντρώσεις ή σε εκδηλώσεις επιχειρήσεων. Κάνει δειλά βήματα και στον κόσμο της εργασίας ή του θεάματος. Φοριέται με κοστούμι, με σμόκιν, με τζην. Εσπασε τους κώδικες.









Ο Βέλγος τραγουδιστής Stromae το χρησιμοποιεί κατά κόρον για να δείξει ότι δεν πρέπει κάποιος να τον παίρνει και πολύ στα σοβαρά.



Οσοι φορούν παπιγιόν σήμερα είναι γιατί θέλουν να δείξουν ότι είναι απόλυτα μοντέρνοι και πρωτότυποι. Και αφορά όλο και περισσότερες γυναίκες...









Πηγή:  iefimerida.gr