Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

Πάμε σπίτι μου




– Πάμε σπίτι μου να ακούσουμε μουσική;
– Και αν δεν μου αρέσει;


– Αν δεν σου αρέσει ντύνεσαι και φεύγεις.

Η Γερμανού αλλάζει κι επιστρέφει στον παλιό της εαυτό 25 χρόνια πριν! (φωτό)




Δε μασκαρεύτηκε με κάποια περούκα για τις απόκριες!

Η Ναταλία Γερμανού πήρε τη μεγάλη απόφαση και αποχωρίστηκε το ξανθό μετά από περίπου 25 χρόνια, αν θυμόμαστε καλά, αφού, όταν μας πρωτοσυστήθηκε μέσα από το Mega Star ήταν ακόμη μελαχρινη! 

Πριν από λίγες μέρες λοιπόν δοκίμασε αρχικά μια καστανή περούκα και της άρεσε το χρώμα. Αφέθηκε στα χέρια του Νίκου Βιλλιώτη και του Πάνου Καλλίτση και το αποτέλεσμα, όπως θα δείτε στην παρακάτω φωτογραφία, ήταν εντυπωσιακό.

«Μετά από 20 χρόνια ξανθού μαλλιού με είδα με καστανή περούκα ως πειρατίνα τις Απόκριες και είπα ώρα για αλλαγή!», δήλωσε στο people.




ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ








Πηγή:newpost.gr

Η Τζούλια Αλεξανδράτου ποστάρει φωτογραφία με ροζ μπικίνι και αναστατώνει [εικόνα]




Η Τζούλια Αλεξανδράτου ξέρει καλά την τέχνη του να... προκαλεί εγκεφαλικά. 

Ετσι, αν και στην καρδιά του χειμώνα, από την παγωμένη Βιέννη όπου βρίσκεται, θυμήθηκε το καλοκαίρι και τη Μύκονο και πόσταρε μια φωτογραφία από παλαιότερες διακοπές της προκαλώντας εγκεφαλικά, με τα like, τα σχόλια και τις... απορίες να πέφτουν βροχή!









Πηγή: iefimerida.gr 

Ελένη Μενεγάκη: Κούλουμα στην Αμερική! (φωτό)




Έγραψε τις τις εκπομπές της Πέμπτης και της Παρασκευής και έβαλε... πλώρη για άλλες πολιτείες!

Ο λόγος για την Ελένη Μενεγάκη, που αποφάσισε να κάνει ένα πολύ μακρινό ταξίδι για δυο με τον αγαπημένο της σύζυγο, Μάκη Παντζόπουλο!

Και ναι... Η παρουσιάστρια του Alpha επισκέφθηκε για πρώτη φορά τις ΗΠΑ! Και όπως έγραψε και στη λεζάντα της μιας φωτογραφίας που έχει ανεβάσει στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram: 

Πάντα υπάρχει μια πρώτη φορά!

Οι πρώτες φωτό που έβαζε δε δήλωναν βέβαια τοποθεσία, αλλά μετά... υπέκυψε και μας αποκάλυψε το μυστικό της ταξίδι στην Αμερική!

Συγκεκριμένα, ένα νεοϋορκέζικο ταξί στο φόντο μιας φωτογραφίας την οποία ανέβασε καθώς ποζάρει σε κεντρική διασταύρωση της Αμερικανικής Μεγαλούπολης, πρόδωσε τον προορισμό της. 

Δείτε τις φωτογραφίες που έχει ανεβάσει, στη Νέα Υόρκη...




ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ








 Πηγή:newpost.gr

Τα κάλλη της... ξεχειλίζουν! (φωτό)



Θα μπορούσε να πε κανείς ότι οι καμπύλες αυτής της Λατίνας είναι καλύτερες και από της Jennifer Lopez, αλλά και από της Beyonce!

Η Daphne Joy θέλησε να κάνει λίγο ηλιοθεραπεία σε πισίνα, αλλά εκείνο που παρατηρήσαμε είναι ότι δεν πήρε το μαγιό της στο σωστό μέγεθος με αποτέλεσμα να ξεχειλίζουν τα... κάλλη της από το σουτιέν!

Καθόλου κακό για τους άνδρες όμως...

Απολάυστε!




ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ








Πηγή:newpost.gr



Στέλεχος


Ο πρόεδρος και ιδιοκτήτης μιας μεγάλης εταιρίας φωνάζει έναν υφιστάμενο να τον δει προσωπικά στο γραφείο του. 
- Γιώργο, σε προσέλαβα πριν από ένα χρόνο για να ξεχωρίζεις την αλληλογραφία της εταιρείας. Σε δύο μήνες έγινες γραμματέας, και μετά από άλλους τρεις μήνες έγινες πωλητής. Αφού πέρασαν άλλοι τρεις μήνες σε προήγαγα σε διευθυντή πωλήσεων και εδώ και ένα μήνα έγινες γενικός διευθυντής. Τώρα σκέφτομαι να βγω στη σύνταξη και να σε αφήσω να πάρεις τη θέση μου... Τι έχεις να πεις για όλα αυτά; 
- Εεε... Eυχαριστώ. 
- Ευχαριστώ;! Μόνο ένα σκέτο ευχαριστώ;! 
- Εεε... Eυχαριστώ, μπαμπά!

Ο τεμπέλης και η διοξίνη...


- Τι κοινό έχει ο τεμπέλης με τη διοξίνη; 
- Και ο τεμπέλης δυο-ξύνει.

Ο χαρταετός και η ιστορία του!






Πώς γεννήθηκε άραγε ο χαρταετός; Από πού προέρχεται το έθιμο του πετάγματος του χαρταετού την Καθαρά Δευτέρα; Ποιά αλήθεια είναι η ιστορία του και ποιά η ονομασία που έχει ο χαρταετός στις διάφορες χώρες ανά τον κόσμο;

Ο χαρταετός πετάει  για πρώτη φορά γύρω στο 200 π.Χ στην Κίνα και τη Μαλαισία. Εκεί κατασκευάζονται οι πρώτοι χαρταετοί από μετάξι και μπαμπού και μάλιστα με τη μορφή που έχουν ως επί το πλείστον μέχρι σήμερα στις χώρες αυτές,  η οποία δεν είναι αλλή από τη μορφή του δράκου.

Από την Κίνα οι χαρταετοί ταξιδεύουν στην Κορέα και την Ιαπωνία για να εμπλουτιστούς με περισσότερα σχέδια.

Γύρο στο 1400 μ.Χ οι Ευρωπαίοι εξερευνητές που ταξιδεύουν στις χώρες της Ασίας φέρνουν τους χαρταετούς στην γηραιά ήπειρο, όπου κατά τους δυο Παγκόσμιους πολέμους χρησιμοποιούνται ως συσκευές παρατήρησης.

Το έθιμο του χαρταετού σήμερα ανά τον κόσμο

Σήμερα κάθε χώρα έχει τα δικά της έθιμα  γύρω από το πέταγμα του χαρταετού. Στην Κίνα θεωρείται ιεροτελεστεία από την κατασκευή του εως και το πέταγμά του και μάλιστα διοργανώνονται διαγωνισμοί κάθε χρόνο για τον καλύτερο χαρταετό. Μάλιστα, οι Κινέζοι πιστεύουν ακόμα και σήμερα ότι πετώντας τον χαρταετό διώχνουν την κακή τύχη και ότι όσο ψηλότερα φτάσει ο αετός τους, τόσο καλύτερη τύχη θα έχουν.

Στην Οσάκα της Ιαπωνίας, κάθε χρόνο, την πέμπτη ημέρα του Μαίου, οι μικροί Ιάπωνες περιμένουν  το Κοντομόνο—χι ή αλλιώς τη Μέρα των Παιδιών. Εκείνη την ημέρα, οι οικογένειες που έχουν μικρούς γιους συνηθίζουν να ανεμίζουν στον κήπο πολύχρωμες κορδέλες και πελώριους χαρταετούς σε σχήμα κυπρίνου, που τους έχουν δέσει σ’ ένα μεγάλο στύλο από μπαμπού μ’ έναν ανεμόμυλο στην κορυφή του.

Μια από τις πιο εντυπωσιακές γιορτές  πραγματοποιείται εδώ και χιλιάδες χρόνια στη Βόρεια Ινδία, είναι η γιορτή “Basant”, η οποία πραγματοποιείται  κάθε Φεβρουάριο στο Πακιστάν για την υποδοχή της άνοιξης. Επί της ουσίας στήνεται ένα μεγάλο γλέντι, το οποίο προσμένουν με μεγάλη ανυπομονησία μικροί και μεγάλοι. Σε αυτή τη γιορτή, όλοι λαχταρούν να κατακτήσουν με τον χαρταετό τους τον ουρανό, πράγμα που θα τους εξασφαλίσει η χρήση των πιο καλών υλικών, και ιδιαίτερα του ανθεκτικότερου σπάγγου, ο οποίος επικαλύπτεται με σκόνη γυαλιού. Μαζί με τα υλικά, αυτό που καθορίζει τη νίκη είναι  οι επιδέξιοι χειρισμοί που γίνονται κυρίως από τις ταράτσες των σπιτιών.

Στην Ελλάδα οι χαρταετοί κατασκευάζονταν από παιδιά με ή χωρίς τη βοήθεια των μεγάλων με απλά υλικά όπως χαρτί, καλάμι ή λεπτό πηχάκι, σπάγγο και εφημερίδες και με περισσεύματα από τις αποκριάτικες κορδέλες.

Οι ονομασίες του χαρταετού στις διάφορες χώρες:

Στην Αγγλία, ονομάζεται kite, το οποίο είναι το όνομα ενός υπέροχου πουλιού

Στην Ιαπωνία, τακο που σημαίνει χταπόδι και έχει να κάνει με τους πολλούς σπάγγους που κρέμονται από αυτόν.

Στο Μεξικό τον ονομάζουν papalote που σημαίνει πεταλούδα

Στη Γερμανία, Drachen που σημαίνει δράκος

Στην χώρα μας, πέρα από την κλασσίκη ονομασία χαρταετός, στη Θράκη τον λένε και πετάκι, ενώ στα Επτάνησα και φύσουνα.

Πηγή:dogma.gr



Το μέλλον




- Πότε καταλαβαίνεις ότι ένας άντρας έχει αρχίσει να σκέφτεται σοβαρά για το μέλλον του; 
- Οταν αγοράζει δύο καφάσια μπύρες, αντί για ένα.

Πώς γιορτάζεται η Καθαρά Δευτέρα ανά την Ελλάδα;




Την Καθαρά Δευτέρα ολοκληρώνεται το τριώδιο και ξεκινά η Μεγάλη Σαρακοστή. Η ημέρα έλαβε αυτή την ονομασία, γιατί οι πιστοί «καθαρίζονται» πνευματικά και σωματικά.


Μπορεί η Καθαρά Δευτέρα να αποτελεί ημέρα νηστείας, είναι όμως συγχρόνως και ημέρα αργίας. Αργίας, μάλιστα, αγαπημένης για μικρούς και μεγάλους, γεγονός που  καταδεικνύεται από τα ποικίλα έθιμα και τις μοναδικές παραδόσεις από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα.

Το έθιμο του Αγά στα Μεστά, αλλά και σε άλλα χωριά της Χίου

Σε πολλά χωριά της Χίου, όπως στα Μεστά, το Πυργί, το  Λιθί, στους Ολύμπιου, στη Λαγκάδα, τηρείται κάθε χρόνο την Καθαρά Δευτέρα το παραδοσιακό έθιμο του Αγά. Ένα έθιμο πουξεκίνησε από τον καιρό της Τουρκοκρατίας και σατιρίζει τις τότε δίκες των Τούρκων. Ο αγάς , ο αυστηρός Τούρκος δικαστής, ορίζεται από τους κατοίκους. Η προετοιμασία για το έθιμο ξεκινάει από το πρωί και στη συνέχεια εισέρχεται στην κεντρική πλατεία πάνω σε ένα γαϊδουράκι ο αγάς και ο εισαγγελέας ρίχνοντας κομφετί. Με βάση τις ποινές ο καθένας «υποχρεούται» να δώσει χρήματα, που προορίζονται για τον πολιτιστικό σύλλογο, ενώ καμιά φορά συμπεριλαμβάνεται και ο «ακάβαλος», χτυπήματα με ένα πλαστικό ρόπαλο!|

Το «Λαϊκό Δικαστήριο των Ανήθικων Πράξεων» στην Κάρπαθο

Την Καθαρά Δευτέρα στήνεται στην Κάρπαθο το «Λαϊκό Δικαστήριο των Ανήθικων Πράξεων», το οποίο αποτελεί μια ευκαιρία, κάθαρσης και απονομής της δικαιοσύνης στο ξεκίνημα της Σαρακοστής.
Κατηγορούμενοι είναι όσοι «ασχημονούν» ή προκαλούν με τις χειρονομίες τους, κάποιους άλλους. Οι «κατηγορούμενοι» οδηγούνται από τους «Τζαφιέδες», ένα είδος τοπικών χωροφυλάκων, που έχουν επιφορτιστεί με τη σύλληψη των «δραστών», ενώπιον της δικαιοσύνης. Οι γέροντες του νησιού, αναλαμβάνουν να δικάσουν τους «ασεβείς» και κάπως έτσι ξεκινούν αυτοσχέδιοι αστεϊσμοί και πειράγματα, σαν προπομπός της γιορτής που θα ακολουθήσει.

Οι «φουστανελάτοι» στη Νάξο

Στη Νάξο αναβιώνουν στοιχεία της διονυσιακής λατρείας, όπως οι «Κουδουνάτοι» και οι «Φουστανελάτοι». Την Καθαρά Δευτέρα, ξεχύνονται στους δρόμους οι «φουστανελάτοι», φορώντας φουστανέλες και σχηματίζοντας ομάδες, τα μπαϊράκια, με αρχηγό τον μπαϊραχτάρη, αυτόν δηλαδή που κρατάει το μπαϊράκι της ομάδας, ένα χοντρό καλάμι με χρωματιστό μαντήλι στην άκρη. Οι ομάδες αυτές, τιμούν με την επίσκεψη τους τις γυναίκες των διπλανών χωριών, χορεύοντας μαζί τους στην κεντρική πλατεία με τη συνοδεία βιολιών και λαούτων. Με τη σειρά τους οι γυναίκες κάθε χωριού, τους περιποιούνται με φαγητά γλυκά και κρασί.

Το «Μπουρανί» στον Τύρναβο

Στον Τύρναβο της Λάρισας, οι ντόπιοι τιμούν το θεό της βλάστησης και της γονιμότητας πίνοντας, τραγουδώντας, χορεύοντας και τρώγοντας το κατάλληλο έδεσμα, το μπουρανί. Το «μπουρανί» είναι τούρκικη λέξη και σημαίνει λαχανόρυζο ή σπανακόρυζο και σήμερα αποτελεί έδεσμα σε μορφή σούπας, από σπανάκι, τσουκνίδα, και ξύδι, που… σηματοδοτεί την έναρξη του χορού, των τραγουδιών και των πειραγμάτων.

Ο «Βλάχικος γάμος» στη Θήβα

Στη περιοχή της Θήβας, την Καθαρά Δευτέρα, γίνεται η αναπαράσταση του «Βλάχικου γάμου». Είναι μια πολύχρωμη γαμήλια πομπή με παραδοσιακά όργανα, που αποτελεί παρωδία ενός ποιμενικού γάμου, με μια μεταμφιεσμένη ψευτονύφη. Το έθιμο έχει τις ρίζες του στο 1830, τότε που οι τσοπάνηδες από τη Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία και τη Ρούμελη, εγκατέλειψαν την άγονη γη τους και αναζήτησαν γονιμότερο έδαφος κάπου νοτιότερα.

Η… εκτέλεση της γριάς Συκούς στη Μεσσήνη

Στη θέση Κρεμάλα στη Μεσσήνη, γίνεται η αναπαράσταση της εκτέλεσης της γριάς Συκούς, μιας γερόντισσας που κρεμάστηκε στην τοποθεσία αυτή με εντολή του Ιμπραήμ Πασά. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, πραγματοποιείται παρέλαση με άρματα, μεταμφιεσμένους μικρούς και μεγάλους και χορευτικά συγκροτήματα.

Αλευρομουτζουρώματα στο Γαλαξίδι

Το Γαλαξίδι, το απόγευμα της Kαθαράς Δευτέρας, μοιάζει με… λευκή εμπόλεμη ζώνη. Ομάδες ντόπιων «μάχονται» μεταξύ τους στοχεύοντας, ο ένας τον άλλον, με αλεύρι και χρωματιστή σκόνη. Η συνήθεια έμεινε στην ιστορία ως «αλευροπόλεμος» ή «αλευρομουτζουρώματα» και γιορτάζεται από την «εποχή των καραβιών», γύρω στο 1840.

Αναμφίβολα ο κατάλογος με τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας ανά την Ελλάδα είναι μακρύς… Από το έθιμο της καμήλας στην Ξάνθη και τον «καλόγερο» στο Καλαμπάκι Δράμας έως  η Κηδεία της Μάσκας στη Ζάκυνθο… η φαντασία δε λείπει από τους παραδοσιακούς εορτασμους της πατρίδας μας, που όμως όλοι έχουν και κάποια ιστορική αναφορά.

Πηγή:dogma.gr