0


Είναι έξυπνα, συναισθηματικά και μαθαίνουν εύκολα… Τουλάχιστον αυτό έχουν δείξει μέχρι στιγμής οι επιστημονικές μελέτες ανά τον κόσμο για τα δελφίνια. Η πιο πρόσφατη, μάλιστα, που δημοσιεύεται στο περιοδικό Nature, κάνει λόγο για την απόλυτη κυριαρχία των δελφινιών έναντι των ανθρώπων εάν αυτά είχαν… χέρια!

«Φάλαινες και δελφίνια έχουν τα μεγαλύτερα νευρικά συστήματα από κάθε άλλη ταξινομική ομάδα και σκοράρουν υψηλά σε κάθε υποθετική μέτρηση της νευροανατομικής πολυπλοκότητας. Ενιαφέρονται πολύ για την αγέλη, φροντίζοντας τα αδύναμα μέλη, ενώ μαθαίνουν πολύ εύκολα οτιδήποτε χρειαστεί για να διευκολύνουν τη ζωή τους ή να αντιμετωπίσουν κάποιον κίνδυνο”, αναφέρει η έρευνα.

Τα δελφίνια επιπλέον έχουν την καλύτερη μνήμη στο ζωικό βασίλειο, κατανοούν πολύπλοκες εντολές και μπορούν να μάθουν φράσεις αλλά και το φωνητικό σύστημα άλλων ζώων, των φαλαινών για παράδειγμα. Μάλιστα, η εξελικτική βιολόγος του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ, Susanne Shultz, που συνυπογράφει τη μελέτη, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Δυστυχώς, δεν θα μιμηθούν ποτέ τις μεγάλες μητροπόλεις μας και τις τεχνολογίες μας γιατί δεν έχουν εξελιχθεί ώστε να έχουν αντίχειρες».

Πηγή:perierga.gr

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top