0

Δεν μπορείτε να ξυπνήσετε τα πρωινά; Κατηγορήστε ελεύθερα τα «κακά» σας γονίδια, καθώς έρευνες έχουν εντοπίσει 15 περιοχές του εγκεφάλου που επηρεάζουν αν θα είστε πρωινό πουλί ή κουκουβάγια.

Αυτή είναι μια δικαιολογία που μπορείτε άνετα να χρησιμοποιείτε αν δεν μπορείτε να αφήσετε το πρωί το αφράτο κρεβάτι σας,. Η επιστήμη, όμως, συνεχίζει και υποστηρίζει πως αν και το 50% του ρολογιού μας μπορεί να αποφασίζει από μόνο του, το άλλο μισό μπορεί να εκπαιδευτεί.

Η προπόνηση αφύπνισης είναι έτοιμη για εσάς που θέλετε να μάθετε να σηκώνεστε πρωί.

Εχετε λόγο να σηκωθείτε
Ας μιλήσουμε ειλικρινά, κανείς δεν σηκώνετε από το κρεβάτι χωρίς λόγο. Απλά δεν γίνεται. Για να σηκωθείτε, λοιπόν, χρειάζεστε ένα κίνητρο. Μια συνάντηση για δουλειά, που θα κανονίσετε πρωί, μάθημα γυμναστικής ή ακόμα και μια διαδικτυακή παράδοση είναι λόγοι για να αφήσετε το κρεβάτι.

Μην το παρακάνετε την πρώτη μέρα
ΟΚ, είπαμε να μάθετε να ξυπνάτε πρωί, αλλά όχι να ξυπνήσετε και από τα χαράματα. Δηλαδή, αν έχετε μάθει να ξυπνάτε γύρω στις 12:00, δεν μπορείτε να ξυπνήσετε στις 06:00. Ξεκινήστε σιγά και βάλτε το ξυπνητήρι στις 11:00.




Βάλτε ένα έξυπνο ξυπνητήρι
Υπάρχουν εφαρμογές για τα smartphones που σταματάνε μόνο εάν κουνήσετε το κινητό και κάποιες μόνο εάν κάνετε μερικά βήματα.

Ανοίξτε αμέσως τις κουρτίνες
«Το φως είναι ένας σημαντικός παράγοντας. Σηματοδοτεί την εγρήγορση», λέει η νευρολόγος Κρίστι Αντερσον. Παράλληλα, υποστηρίζει πως το φως επηρεάζει και τον ύπνο και γι’ αυτό αναφέρει πως θα ήταν κλείνετε τις οθόνες πριν πέσετε στο κρεβάτι.

Ανατρέψτε τη ρουτίνα σας
Αντί να ψάχνετε το πρωί για το τι θα βάλετε, ετοιμάστε τα ρούχα σας από το βράδυ. Η αναζήτηση ρούχων παίρνει κατά μέσο όρο 12 λεπτά. Αντί, λοιπόν, να σπαταλήσετε έτσι τον χρόνο σας, πηγαίνετε να φτιάξετε πρωινό ή να ποτίσετε τα λουλούδια.




Μην ξεχνάτε τα σαββατοκύριακα
Επειδή είναι Σάββατο δεν χρειάζεται να κοιμηθείτε μέχρι αργά. Προσπαθήστε να μην υπάρχει μεγάλη απόκλιση από το καθημερινό σας ρολόι και καταστραφεί αυτό που «χτίζετε».

Απολαύστε το
Αυτό είναι το πιο σημαντικό απ’ όλα. Το πρωί μπορεί να γίνει το πιο ενεργητικό μέρος της ημέρας σας. Ακόμα και αν δεν πηγαίνετε στη δουλειά, μπορείτε να φάτε ένα χορταστικό πρωινό, να γυμναστείτε, να κάνετε τις δουλειές του σπιτιού ή ό,τι σας κάνει χαρούμενους.




Φωτογραφία: Pexels & Pixabay



Πηγή: iefimerida.gr 

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top