0

Οι άνθρωποι είμαστε οι συνήθειές μας. Τις οποίες επιλέγουμε οι ίδιοι. Πράγματα που κάνουμε καθημερινά και τα οποία μας γίνονται συνήθεια, πολλές φορές κακιά συνήθεια, με αρνητική επίδραση, πριν καν το καταλάβουμε. 

Το θέμα είναι να μην αφήσουμε τις κακές αυτές συνήθειες να μας... μανατζάρουν και να φροντίσουμε να τις αποβάλλουμε από τη ζωή μας για να προχωρήσουμε παρακάτω. 

Ακολουθούν οι 4 πιο τοξικές συνήθειες, οι οποίες σύμφωνα με ειδικό του μάρκετινγκ μπορούν να... καταστρέψουν καριέρες: 

Προσπαθείτε να τους ευχαριστήσετε όλους 
Δεν μπορεί κανείς να τους έχει όλους ευχαριστημένους. Τόσο απλά. Ανεξάρτητο με το πόσο σκληρά μπορεί να προσπαθεί, θα υπάρχουν πάντα κάποιοι που θα είναι δυσαρεστημένοι με την απόφασή σας. 

Παίρνετε αποφάσεις συναισθηματικά
Οταν αφήνετε τα συναισθήματά σας να σας κυριέψουν κάνετε λάθη. Υπάρχει λόγος που λένε ότι «μην δίνετε ποτέ υπόσχεση όταν είστε χαρούμενοι, μην απαντάτε ποτέ όταν είστε θυμωμένοι και μην παίρνετε ποτέ καμιά απόφαση όταν είστε λυπημένοι». Οι άνθρωποι που αφήνουν τα συναισθήματά τους να τους κυριεύουν είναι οι χειρότεροι για να τους ανατεθεί μια θέση ευθύνης. 

Δημιουργείτε εύκολα αντιλήψεις 
Μία από τις χειρότερες συνήθειες που έχουν οι άνθρωποι είναι να δημιουργούν αντιλήψεις για τους άλλους ανθρώπους, ή πράγματα, χωρίς να γνωρίζουν είτε τον άνθρωπο, είτε το πράγμα. Δημιουργώντας μια αντίληψη για κάτι, οτιδήποτε, τροφοδοτούμε τον εγκέφαλό μας με κάτι ψευδές. Υπάρχει, μεν, η δυνατότητα, η αντίληψη να είναι σωστή, ωστόσο υπάρχει και η πιθανότητα να είναι ψευδής. 

Φοβάστε να αποτύχετε 
Το συναίσθημα του φόβου δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια συνήθεια. Ο τρόπος που εκπαιδεύουμε το μυαλό μας να βλέπει τα πράγματα, μπορεί να μας βοηθήσει να επιτύχουμε μεγαλύτερα ύψη στη ζωή. Αν έχουμε πάντα στο μυαλό την αποτυχία, αν σκεφτόμαστε δηλαδή ότι ό,τι και να κάνουμε θα αποτύχουμε δεν θα δοκιμάσουμε ποτέ να κάνουμε κάτι καινοτόμο. Το μυστικό είναι να δοκιμάζουμε και αν αποτύχουμε, να εκλαμβάνουμε την αποτυχία ως ευκαιρία για να μάθουμε κάτι νέο. 



Πηγή: iefimerida.gr 

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top