0

Σε ηλικία 25 ετών, η Sissy Mua εγκατέλειψε το επάγγελμά της μηχανικού βιολόγου και επικεντρώθηκε σε ένα καινούριο: ανεβάζει βίντεο fitness στο YouTube.

Μέσα σε μερικούς μήνες, η νεαρή κοπέλα από την Νίκαια της Γαλλίας έγινε μια από τις προσωπικότητες με την μεγαλύτερη επιρροή στα social media της Γαλλίας, χάρη στις συμβουλές της για άσκηση και διατροφή, τις οποίες παρακολουθούν πάνω από 1 εκατομμύρια ακόλουθοι στο YouTube και το Instagram. Μάλιστα, μόλις βγήκε το βιβλίο της «Sissy Fitness - Body Book» εκτοξεύτηκε στις πρώτες θέσεις των πωλήσεων.



Ανεβάζει μια selfie φορώντας αθλητικά, παίρνει πλάνα από τα παπούτσια που φοράει, φωτογραφίζει ένα μπολ με δημητριακά. Για κάθε φωτογραφία της βρέχει χιλιάδες like. Η Sissy Mua είναι μια από τις γυναίκες fitness που σαρώνει στο ίντερνετ.
Το κανάλι της στο YouTube έχει πάνω από 300.000 εγγεγραμμένους, και διαθέτει πάνω από 150.000 followers στο Instagram. Το σάιτ που άνοιξε και το βιβλίο που εξέδωσε έκαναν την νεαρή από την Νίκαια μία από τις πιο επιτυχημένες επιχειρηματίες της γενιάς της.
«Κάνω βίντεο fitness για τα κορίτσια που δεν έχουν όργανα γυμναστικής και διστάζουν να πάνε στο γυμναστήριο», εξηγεί η νεαρή κοπέλα. Αρκεί κάποιος να βρίσκεται στο σαλόνι του ή στον κήπο του και να παρακολουθεί τα βίντεο της Σίσυ. Και για τις γυναίκες που χρειάζονται ένα ειδικό πρόγραμμα, η νεαρή δημιούργησε το «Μπικίνι με την Σίσυ», μια σειρά ασκήσεων που έχουν στόχο να μεταμορφώσουν το σώμα σε βόμβα για την παραλία.


Η Σίσυ είναι μια συνηθισμένη κοπέλα: έχει δεμένα κότσο τα μαλλιά της, φοράει απλά αθλητικά ρούχα. Σχεδόν δεν την προσέχεις αν την δεις στο δρόμο. Αλλά μόλις ανεβάσει μια φωτογραφίας της στο Instagram, ακολουθεί υστερία. Η μάρκα της μπλούζας της, οι πρωτείνες που χρησιμοποιεί, οι ασκήσεις που προτείνει για ενδυνάμωση, οι χρήστες θέλουν να ξέρουν τα πάντα.
«Οταν ξεκίνησα δεν με ακολουθούσε κανείς. Εγινε μόδα εδώ και δύο μόλις χρόνια», εξηγεί η Σίσυ.


Όταν τελείωσε τις σπουδές της στη βιολογία, η Σίσυ άρχισε να ανεβάζει συμβουλές διατροφής σε μια σελίδα στο Facebook. Τότε, οι χρήστες άρχισαν να της ζητούν και πρακτικές ασκήσεις. Έτσι ξεκίνησαν τα περίφημα βίντεο της Σίσυ. «Πάνω μέρος του σώματος λεπτό και μυώδες», «Λεπτή μέση και στρογγυλά οπίσθια σε 30 λεπτά», «Τι να τρως για κολατσιό».
Από τότε ξεκίνησε βέβαια και ο ανταγωνισμός. Αλλά η Σίσυ δεν ανησυχεί. «Αυτό που είναι αστείο είναι ότι διαπιστώνω πως υπάρχει πολύς κόσμος στα social media που ενδιαφέρεται για την γυμναστική, αλλά εγώ μένω πάντα μόνη μου στην αίθουσα!» δηλώνει.
Η Σίσυ  κάνει 2 ώρες γυμναστική με βάρη την ημέρα, 5 φορές την εβδομάδα.
«Ο τρόπος ζωής μου άλλαξε. Αλλά τον υιοθέτησα γιατί μου αρέσει. Πηγαίνω γυμναστήριο κάθε βράδυ, αντί να πίνω ποτό με τους φίλους», δηλώνει. Διαφορετικός τρόπος ζωής, αλλά φέρνει αποτέλεσμα.
Σήμερα η Σίσυ ζει από τα βίντεο που ανεβάζει και από τους χορηγούς για τις μάρκες. «Δουλεύω περίπου 60 ώρες την εβδομάδα», λέει. Ανεβάζει τα πάντα στο Snapchat, Instagram, Twitter, Facebook...


Η Σίσυ δεν χάνει το χιούμορ της: «Αυτό που παθιάζει πραγματικά τους ακολούθους μου είναι τι τρώω όταν γυρνάω από το γυμναστήριο!», λέει.
Η 26χρονη σήμερα Σίσυ ανακάλυψε το πάθος για την γυμναστική στη Βραζιλία. «Εκανα ένα σεμινάριο σπουδών στη Βραζιλία και έγινε ένα κλικ στο μυαλό μου. Το πάθος του σώματος είναι μέρος της καθημερινής ζωής εκεί και το να έχεις μυς σημαίνει ότι έχεις καλή υγεία», εξηγεί.


Στο βιβλίο της η Σίσυ δίνει γενικές συμβουλές fitness για ανθρώπους που ξεκινούν την γυμναστική καθώς και διατροφικές συμβουλές. Τα λόγια της μπαίνουν στην καρδιά των αναγνωστών:
«Συνήθως πιστεύουμε ότι τα βάρη απευθύνονται μόνο στους άνδρες. Ετσι, τα κορίτσια που θέλουν να χάσουν βάρος στρέφονται στην πρακτική cardio και κάνουν running 3 φορές την εβδομάδα. Δεν φέρνει αποτελέσματα. Αντίθετα, τα βάρη βοηθούν στην απώλεια λίπους, ενδυναμώνουν το σώμα και λεπταίνουν την σιλουέτα. Οσο αυξάνεται η μυική μάζα τόσο ενισχύεται ο βασικός μεταβολισμός και χάνεται βάρος.


Οι γυναίκες παράγουν ελάχιστη τεστοστερόνη και είναι αδύνατο να αναπτύξουν μυική μάζα όπως οι άνδρες. Οταν βλέπετε γυναίκες  bodybuilders είναι γιατί παίρνουν αναβολικά, δεν είναι φυσικό.
Ο καλύτερος ρυθμός άσκησης είναι να κάνει κάποιος 2-3 φορές βάρη την εβδομάδα και 1 φορά τρέξιμο την εβδομάδα.


Κι εγώ μερικές φορές δεν θέλω να πάω γυμναστήριο μετά από τη δουλειά. Αλλά δεν θέτω πια το ερώτημα στον εαυτό μου. Είναι εγγεγραμμένο στη ζωή μου, όπως ένα επαγγελματικό ραντεβού.
Τι τρώω; Δεν υπάρχουν τρόφιμα που καταδικάζω, αλλά τρώω ισορροπημένα. Αν κάποιος κάνει γυμναστική στο τέλος της ημέρας πρέπει να προσέξει και να φάει λίγες πρωτείνες, λίγα λαχανικά, τα οποία βοηθούν στην κατασκευή των μυών. Είναι απαραίτητα τα λαχανικά και οι πρωτείνες μία ή δύο φορές την ημέρα. Εγώ είναι χορτοφάγος και τρώω κυρίως τοφού και seitan, μια πρωτείνη σιταριού.





Πηγή:  iefimerida.gr

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top