0

Φαντάσου να μπορείς να ξεπεράσεις κάθε εμπόδιο που εμφανίζεται μπροστά σου είτε στη δουλειά είτε στις σχέσεις. Φαντάσου επίσης τον εαυτό σου να παίρνει ρίσκα και να διεκδικεί από γυναίκες, μέχρι καριέρα και λεφτά...

Αυτό ακριβώς είναι αυτό που κάνουν όσοι έχουν αυτοπεποίθηση, όμως όπως και να το κάνουμε όλοι οι άντρες χρειαζόμαστε λίγη επιπλέον τόνωση στον συγκεκριμένο τομέα.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν να την προσφέρουμε στον εαυτό μας μόνοι μας. Δες λοιπόν 5 τρόπους να ενισχύσεις την αυτοπεποίθηση σου:

Άγχος τέλος! Οι πρακτικές τεχνικές που θα σου δείξουν μια νέα καθημερινότητα!

1. Τόνισε την εικόνα του εαυτού σου

Αν η αποτυχία σε «ρίχνει», προσπάθησε να θυμάσαι πως πάντα υπάρχει μια λύση. Μπορεί να χρειαστεί να προσπαθήσεις ξανά, αλλά έχεις πάντα την ευκαιρία να αναλύσεις το τι πήγε στραβά.

Ο καλύτερος τρόπος για να βελτιώσεις την εικόνα του εαυτού σου είναι μετά από κάθε δυσκολία να γράψεις όλα σου τα κατορθώματα και τα χαρακτηριστικά σου που σε κάνουν να ξεχωρίζεις. Κάν' το σαν λίστα και βάλτο στην επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή σου ή στο μέρος που περνάς τον περισσότερο χρόνο σου. Θα μπορούσες επίσης να κάνεις μια λίστα με τα πράγματα για τα οποία πρέπει να είσαι ευγνώμων.

2. Βάζε ρεαλιστικούς στόχους

Ξέρεις ποιες είναι οι δυνατότητες και τα ταλέντα σου. Οι στόχοι σου πρέπει να ταιριάζουν με αυτά. Απέρριψε όσους είναι μακριά από τις ικανότητές και δυνατότητές σου, από τα προσόντα και την εμπειρία σου. Σε αυτό το στάδιο με ρεαλιστικό τρόπο εκτιμάς δυνάμεις σου και επενδύεις πάνω τους και επίσης μαθαίνεις τις αδυναμίες σου.

3. Να σκέφτεσαι θετικά


Μπορεί να αναρωτηθείς γιατί να σκέφτεσαι θετικά και όχι αρνητικά. Αν και οι αρνητικές σκέψεις μπορεί να σε βοηθήσουν να φανταστείς τι θα συμβεί σε περίπτωση αποτυχίας, να δεις τις απειλές και τα εμπόδια που μπορούν επίσης να σε κάνουν να βλέπεις την αποτυχία σε ότι κάνεις.

Το ανθρώπινο μυαλό είναι έτσι «καλωδιωμένο» ώστε να σκέφτεται προβλήματα και φοβίες, πολύ πιθανότατα λόγω των αντίξοων συνθηκών που έπρεπε να ζήσει ο άνθρωπος. Η καλύτερη λύση όμως είναι να αναπτύξεις τις θετικές σου σκέψεις. Ορίστε μερικοί τρόποι για να τα καταφέρεις:

- Να λες στον εαυτό σου πως μπορείς να τα καταφέρεις και να το επαναλαμβάνεις συχνά.
- Όποτε έρχεται μια αρνητική σκέψη στο μυαλό σου να την αντικαθιστάς με μία θετική σκέψη, σχέδιο, ενέργεια ή συναίσθημα.
- Οραματίσου την ευτυχία και την επιτυχία, αλλά με μέτρο!
- Μην αγνοείς τα εμπόδια. Λάβε τα υπόψιν και προετοιμάσου για αυτά.
- Μην βλέπεις/ακούς την επικαιρότητα παραπάνω από μία φορά την ημέρα. Συνήθως είναι γεμάτη με αρνητικά συμβάντα
- Να στοχεύεις σε ελεύθερο χρόνο ο οποίος θα είναι φορτισμένος με θετικές σκέψεις. Για παράδειγμα δες μια κωμωδία, κάνε κάποιο άθλημα και μείνε μακριά από «τοξικούς» συναδέλφους.

4. Οι ενέργειες και η γλώσσα του σώματος μιλάνε πιο δυνατά από τις σκέψεις

Είναι μια χαρά να έχεις έναν θετικό τρόπο σκέψης αλλά να ξέρεις πως πρέπει να τον συνοδεύεις με αρκετές ενέργειες. Έρευνες έχουν δείξει πως ακόμα και ένα λεπτό σε κυρίαρχη στάση σώματος, για παράδειγμα τα πόδια πάνω στο γραφείο, μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Επίσης, η σωστή κυρίαρχη στάση μπορεί να αλλάξει και τα επίπεδα της τεστοστερόνης. Αυτό σημαίνει πως η γλώσσα του σώματος μας και ο τρόπος που περπατάμε μπορεί να δώσει ώθηση στην αυτοπεποίθηση μας και στις πιθανότητες μας να επιτύχουμε

5. Αύξησε την δύναμη της θέλησής σου

Αν σου λείπει η παρότρυνση και η αισιοδοξία υπάρχουν μερικά τρικ που μπορούν να σε βοηθήσουν να δυναμώσεις τη θέλησή σου και να τα βγάλεις πέρα.

Για παράδειγμα, έρευνες βρήκαν πως αυτοί που αλλάζουν διατροφικές συνήθειες πρέπει να τρώνε με το λιγότερο κυρίαρχο χέρι. Αυτό τους κάνει τους ανθρώπους να σκέφτονται περισσότερο την ποσότητα και ποιότητα του φαγητού και έχουν καλύτερα αποτελέσματα από αυτούς που δεν προσπάθησαν να αλλάξουν χέρι ενώ τρώνε.

Ακόμα και το να κρατάς ένα στυλό στο χέρι σου μπορεί να σε βοηθήσει. Άλλες έρευνες βρήκαν πως άτομα που κάθονται με όρθια την πλάτη και με σταυρωμένα τα χέρια επιμένουν περισσότερο και έχουν περισσότερες επιτυχίες από αυτούς που υιοθετούν πιο χαλαρές στάσεις σώματος.

Πηγή:manslife.gr

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top