0Αν νομίζετε πως τα σπρέι σώματος και τα αρώματα είναι ο μόνος τρόπος για να μυρίζει ωραία ένας άνδρας και να γίνει περισσότερο ελκυστικός στο αντίθετο φίλο, κάνετε λάθος.


​Στην πραγματικότητα το πιο αποτελεσματικό αντικείμενο βρίσκεται στην... κουζίνα σας! Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από τον καθηγητή Craig Roberts, τέσσερις σκελίδες σκόρδο είναι αρκετές για να κάνουν έναν άντρα να μυρίζει ωραία και να είναι ελκυστικός στο αντίθετο φύλο.Ναι, σωστά διαβάζετε.

Σε ένα μικρό πείραμα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Appetite το 2015, οι γυναίκες μύρισαν τα σώματα των ανδρών που είχαν φάει δύο σκελίδες σκόρδο, και άνδρες που είχαν φάει τέσσερα γαρύφαλλα για μια εβδομάδα.

Στη συνέχεια, βαθμολόγησαν την μυρωδιά που είχε αφήσει κάθε άνδρας στα μαξιλάρια έπειτα από μία βδομάδα, από άποψη ελκυστικότητας, ευχαρίστησης, έντασης και αρρενωπότητας.

Οι άνδρες που είχαν φάει σκόρδο ήταν ακόμα πιο ελκυστικοί.

«Τα αποτελέσματά μας δείχνουν ότι η κατανάλωση σκόρδου μπορεί να έχει θετικές επιπτώσεις στην ευχαρίστηση η οποία δημιουργείται από την μυρωδιά του σώματος. Από μια εξελικτική σκοπιά, ο σχηματισμός των προτιμήσεων για τις οσμές του σώματος σχετίζεται με τη διατροφή διαμορφώνοντας πιθανότατα την σεξουαλική επιλογή» επισήμανε η επικεφαλής της έρευνας.

Το σκόρδο είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για την υγεία αφού έχει αντιοξειδωτικές, ανοσοδιεγερτικές, καρδιαγγειακές, βακτηριοκτόνες και αντικαρκινικές επιδράσεις.Πηγή: sdna.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Top