0

Τα πρώτα ραντεβού είναι πολύ μα πολύ αμήχανα. Δεν ξέρεις τι να πεις, τι να κάνεις όταν σιωπή «πέφτει» στο τραπέζι και γενικά είναι γεμάτα άγχος για την εντύπωση που θα δώσεις στον απέναντί σου.

Σε περίπτωση, λοιπόν, που δεν θέλετε να σιγοψιθυρίζεται «Αμηχανία, αμηχανία», σαν την Αννα Βίσση, μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Consumer Psychology σας προτείνει να πάτε για φαγητό στο πρώτο ραντεβού.

Ψυχολόγοι από το Πανεπιστήμιο του Σικάγο διαπίστωσαν πως το να παραγγείλετε το ίδιο γεύμα με το ραντεβού σας είναι ένας σούπερ γρήγορος τρόπος να οικοδομήσετε εμπιστοσύνη και να «διαλύσετε» κάθε είδους αμηχανία. Η μελέτη έδειξε πως το να τρώτε το ίδιο γεύμα με τον σύντροφό σας την ίδια στιγμή τείνει να σας κάνει να επικοινωνείτε μεταξύ σας περισσότερο και καλύτερα σε σύγκριση με εκείνους που επιλέγουν κάτι διαφορετικό.



Giphy

Οι ερευνητές εξηγούν πως η κατανάλωση του ίδιου γεύματος δημιουργεί κοινή εμπειρία, η οποία μπορεί να σας κάνει να συνδεθείτε παραπάνω, μιας και μοιράζεστε τις απόψεις για το ίδιο στοιχείο. Παράλληλα, η επιλογή ίδιου πιάτου υποσυνείδητα δημιουργεί συναισθήματα εγγύτητας και ομοιότητας.

Οπότε ξέρετε τι πρέπει να κάνετε στο επόμενο πρώτο ραντεβού!




Πηγή:  iefimerida.gr 

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top