0


Η Samsung παρουσίασε απόψε την επόμενη γενιά της ναυαρχίδας στη σειρά smartphone Galaxy. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Mobile World Congress στη Βαρκελώνη.

Η παρουσίαση ξεκίνησε με τον υπεύθυνο της εταιρείας DJ Koh να τονίζει ότι αυτό είναι το καλύτερο Galaxy που φτιάχτηκε ποτέ!

Με ταχύτερο επεξεργαστή και 4 Gb RAM, υποδοχή για κάρτες microSD,επανασχεδιασμένη βασική κάμερα με μεγαλύτερο διάφραγμα και μικρότερο αισθητήρα, για λιγότερο θόρυβο σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού .

Το Galaxy S7 αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 11 Μαρτίου σε δυο εκδόσεις. Τη βασική με οθόνη 5,1 ιντσών και την έκδοση edge, με τις κυρτές πλευρές και διαγώνιο 5,5 ιντσών. Όσοι το προπαραγγείλουν θα λάβουν μαζί και το Gear VR.

Ο φακός της κάμερας στην πίσω πλευρά εξέχει πλέον ελάχιστα συγκριτικά με το S6.

Ένα σημαντικό, νέο χαρακτηριστικό είναι η αντοχή στην επαφή με το νερό, σύμφωνα με τις προδιαγραφές πιστοποίησης IP68.

Ακόμα, το Galaxy S7 διαθέτει υποδοχή για κάρτες microSD μέχρι 200 Gb, κάτι που έλειπε από το S6. Θα διατεθεί επίσης σε δυο εκδόσεις βάσει χωρητικότητας, στα 32 και 64 Gb.

Σε ότι αφορά τα χαρακτηριστικά της βασικής κάμερας η εταιρεία επιλέγει , με τη Samsung να επιλέγει μεγαλύτερο διάφραγμα (f1.7 από f1.9) και βελτιωμένο φακό που συλλαμβάνει 25% περισσότερο φως, αλλά μικρότερος σε ονομαστική χωρητικότητα αισθητήρας, στα 12 από τα 16 Mpixels, για τον περιορισμό του θορύβου ειδικά σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Μεγαλύτερο διάφραγμα (f1.7) έχει και ο φακός της μπροστινής κάμερας, με αισθητήρα 5 Mpixels.

Επιπλέον, τα Galaxy S7 ενσωματώνουν 4 Gb RAM, 30% ταχύτερο επεξεργαστή και 64% ταχύτερη GPU και παράλληλα, ενσωματώνουν σύστημα υγρόψυξης, για τον περιορισμό του φαινομένου υπερθέρμανσης της συσκευής.

Η οθόνη είναι η γνωστή quad HD Super AMOLED (2560x1440p), με την υποστήριξη λειτουργίας «Always On» για τη συνεχή προβολή βασικών πληροφοριών, χωρίς να επηρεάζεται ουσιαστικά η αυτονομία.

Το S7 έχει μπαταρία 3.000 mAh και το S7 edge 3.600 mAh. Και τα δυο υποστηρίζουν ταχεία φόρτιση -και ασύρματα.

Τα νέα Galaxy S είναι LTE Cat 9, φτάνοντας σε ταχύτητες σύνδεσης τα 450 (download) και 50 Mbps (upload).

Εκτός από τα δυο κινητά η Samsung παρουσίασε και μια μικρή ασύρματη κάμερα με δυνατότητα λήψης σφαιρικών φωτογραφιών και βίντεο, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι συλλαμβάνει ότι συμβαίνει γύρω της, προς κάθε κατεύθυνση. Η Gear 360 έχει δυο φακούς με αισθητήρα 15 Mpixels, οι οποίοι μπορούν να λειτουργήσουν και μεμονωμένα.

Επικοινωνεί με το smartphone μέσω WiFi Direct σύνδεσης για τη μετάδοση της εικόνας και Bluetooth για τον χειρισμό. Η βάση της είναι ένα μικρό τρίποδο, το οποίο αφαιρείται και μπορεί να βιδωθεί σε οποιοδήποτε άλλο σύστημα στήριξης. Δέχεται κάρτες μνήμης microSD μέχρι 128 Gb.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως παρών στην παρουσίαση ήταν και ο Mark Zuckerberg, με τον ιδρυτή του Facebook να τονίζει πως η Samsung προσφέρει την καλύτερη εμπειρία mobile VR στην αγορά.










Πηγή: newsbeast.gr


Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top